Sanne, Maebh en Claire openen het baanseizoen in Alphen aan den Rijn

Sanne, Maebh en Claire openen het baanseizoen in Alphen aan den Rijn

De eerste zondag van april begon al vroeg met dichte mist die we in Utrecht verruilde voor een stralende zon. Die zon bleef de hele dag in Alphen aan den Rijn schijnen wat de prestaties in positieve zin beïnvloedde. Het eerste startschot vandaag was voor de debuterende net zesjarige Aron die schrok van het startschot en daardoor even aarzelde om aan te lopen. C-junior Mike aarzelde daarentegen niet bij het uitkomen van het blok en dook op de 100m ruim onder de veertien seconden. Op het, voor hem, lastige onderdeel discus boekte hij een winst van 2,5 meter. Bij zijn afsluitende meerkamponderdeel verspringen was hij iets teveel op de balk gefocust. Buiten de meerkamp liep Mike nog een 800m. Hij had een prima haas in deze wedstrijd die op 2.20 aankoerste. Mike bleef goed in zijn spoor tot er na 500m een klein gaatje viel wat Mike niet kon dichten waardoor hij zijn haas verder weg zag lopen.

Voor Ian, Rion en Timo stond een meerkamp van 80m, hoog en kogel op het programma. Voor Timo is de sprintafstand, door zijn overgang van pupillen naar junioren, langer geworden. Maar dat bleek geen probleem. Hij werd met 11.72 derde in het totale veld. Ian en Rion kwamen in de buurt van hun beste tijden. Bij hoog waren er verbeteringen voor Timo en Ian, die met zijn 1.30 derde werd, Rion hield het bij een evenaring zodat hij zijn krachten kon sparen voor zijn favoriete onderdeel: hij stootte de kogel 73 cm verder weg dan vorig jaar en prijkt nu samen met Mike (allebei 7.06) bovenaan op de clubranglijst. De 7.06 was vandaag goed voor een vierde plaats. Op het lange looponderdeel, 1000m, lukte het Rion niet om aansluiting te houden bij een groepje waardoor het zwaar werd. Zijn clubgenoot Timo liet zich niet gek maken door een drietal jongens die iets te hard van start gingen. Tijdens de race vielen er twee terug waarop Timo in kon lopen. Met nog 200m te gaan schoof Timo door naar de derde plaats en kwam nog dichtbij het zilver. Zijn tijd van 3.21.03 was een nieuw persoonlijk record.

Bij de pupillen was het onderdeel vortex of M-bal in de meerkamp opgenomen. De geworpen afstanden zijn niet opgemeten met een meetlint maar volgens de regels van Athletics Champs (AC). Daarom zijn deze prestaties niet opgenomen in onze statistieken, je vindt ze wel terug in de AC prestatielijst. De pupillen meisjes hadden 60m, hoog en vortex in hun meerkamp. Zoals altijd liet Maebh weer een snelle sprint zien, haar 9.75 was de derde tijd van vandaag. Claire was dit keer beter uit het blok wat werd beloond met een nieuw PR, ook Sanne was 0.2 sneller dan vorig jaar. Bij hoog had Claire wat moeite maar liet Sanne haar tweede PR noteren. Ook Maebh sprong over een nieuwe hoogte wat tevens een clubrecord betekent. Ze voerde de ranglijst al aan maar deed dit samen met Bo Spoor, die nu dus als tweede op de lijst staat. De vortex werd door alle drie de meisjes verder geworpen.

Sanne en Claire gingen nog van start voor een 1000m waarover Sanne niet helemaal tevreden was maar toch zette ze een prima tijd neer. Claire was erop gebrand om ruim onder de vier minuten te lopen. Ze lag goed op schema totdat er na 600m een klein gaatje viel, waardoor Claire een beetje brak. Ze haalde haar doelstelling vandaag nog niet, maar er komen nog meer duizend meters. Bij de A-pupillen opende Abel zijn meerkamp met een overwinning en een PR verbetering op de sprint (9.50). Bij ver verbeterde hij zich met bijna 30 cm en ook hier was hij met zijn 3.72 de sterkste. Ook al kwam de vortex verder dan vorig jaar in het veld neer, zijn concurrenten wierpen de vortex nog veel verder waardoor hij in de totale meerkamp als derde eindigde. Voordat hij zijn prijs op het podium in ontvangst mocht nemen had hij al een indrukwekkende 1000m laten zien. Ver voor iedereen uit draaide hij vanaf de start solo zijn rondjes. Zijn tijd van 3.28.71 (vierde PR vandaag) betekende een voorsprong van 21 seconden op Marco van Gelder van Prins Hendrik (maar ook een beetje van AtH).

Jorg, Anouk en Sofie trokken vandaag samen op bij de B-pupillen. Bij de jongens liet Jorg op de 40m in 6.64 de totale concurrentie achter zich. Zijn tijd betekende ook een verbetering van het clubrecord van Abel. Ook bij ver deed Jorg met een PR van 3.55 (een tweede plaats) goede zaken voor zijn meerkamp. Maar op de werponderdelen heeft Jorg het altijd moeilijk. Vandaag wist hij met een nieuw PR bij M-bal de schade beperkt te houden en kreeg hij het meerkamp-zilver op het podium. De meisjes Anouk en Sofie openden vorige week al hun baanseizoen in Bergen op Zoom. Geholpen door een flinke meewind liep Anouk toen 7.01 op de 40m, maar daar kwam ze vandaag niet aan. Omdat Sofie vorige week struikelde bij de start was zij vandaag wel sneller en was het eerste PR binnen. Bij ver verbeterde Anouk zich met 16cm tot 3.30, Sofie kon vandaag niet over de 3 meter springen. Het afsluitende M-bal was voor Anouk nieuw en voor Sofie haar tweede PR. Door de goede reeks, Anouk won alle onderdelen, Sofie werd 2 maal 2e en 1 maal 3e , mochten ze samen het podium op; Anouk eerste in de meerkamp en Sofie tweede. Samen met Jorg stonden ze daarna aan de start van de 1000m. Het leek even een Limbracross, Anouk met Jorg voorop, op korte afstand gevolgd door Sofie die verschillende jongens op sleeptouw kreeg/nam. Vooraan ging het hard, Anouk trok los van Jorg maar hij bleef zicht op Anouk houden. Met nog 100 meter te gaan kwam de aanval van Jorg maar Anouk gaf zich niet gewonnen. Zij aan zij sprintend stormden ze op de finish af. Allebei in een nieuwe beste tijd. Jorg 3.41.84 (-15 sec) en Anouk 3.42.16 waarmee ze haar PR en clubrecord van vorige week met acht seconden verbeterde. Daarachter vocht Sofie een harde strijd uit met “haar jongens” die haar bleven volgen. In het zicht van de finish wilden die haar voorbij maar dat liet Sofie niet toe. Haar beloning een tweede plaats en een nieuw PR, negen seconden beter dan vorige week. De drie AtH-ers in deze categorie haalden de maximale score binnen: 2 x 1e en 2 x 2e op de meerkamp en 1000m. Tot haar grote schrik kwam Anouk er bij het podium achter dat ze Ketje vergeten waren, die stond in de verte alleen lijdzaam toe te kijken………………

Bij de C-pupillen regende het PR’s voor Adam, Pepijn en Tim. Alle drie de jongens verbeterden zich vandaag op alle onderdelen. Op de 40m won Adam met 7.71 in een nieuw PR (-0.61) en legde een goede basis voor zijn meerkamp, Pepijn (-0.74: 3e) en Tim (-0.45: 4e). Bij ver verstevigde hij zijn positie door een winnende sprong van 2.77 (+ 0.39), Tim (+ 0.21: 4e) en Pepijn (+ 0.04: 3e). Ook bij het afsluitende vortex lieten ze drie nieuwe PR’s opmeten. Pepijn kwam als 4e slechts 29 punten tekort voor het podium waar Adam op het tweede treetje stond. De C-pupillen lopen meestal 600 meter als lang looponderdeel, vandaag kwam er een rondje van 400m bij. Adam, Pepijn en Tim wilden maar één ding: winnen. Hierdoor ontstond er een rare wedstrijd. Meteen na het startschot stoven de drie veel te hard weg. Alle drie namen ze afwisselend de kop, waarbij de koploper weer voorbij werd gesprint, maar die liet dat niet op zich zitten en nam weer sprintend over. Zo liepen ze gedrieën met horten en stoten (ook letterlijk) richting finish. Pepijn moest Tim en Adam in de laatste 200 meter laten gaan en werd onbedreigd derde. Adam had de langste adem en bleef Tim drie seconden voor. Een clean sweep voor AtH.

Bij de C-pupillen meisjes was Lieve gelukkig op tijd aanwezig. Door een onhandige actie verloren ze thuis bij vertrek kostbare tijd. Gelukkig was er door de dichte mist niet veel verkeer op de weg en werd Lieve onderweg duidelijk gemaakt wat hoge snelheid is. Goed voorbeeld doet goed volgen: met een tweede plek op de 40m sprint opende ze haar meerkamp. De 7.41 (-0.63) betekende ook een verbetering van het clubrecord van Anouk. Het verspringen leverde met 2.87 (+0.30) de overwinning op. Haar minste onderdeel, vortex werpen, kon haar niet van het meerkamppodium houden. Haar puntentotaal was goed voor een derde plaats. Op de 1000m liet ze zich niet gek maken door het hoge aanvangstempo van haar mannelijke clubgenootjes. Achter dit drietal liep ze haar eigen wedstrijd. Ze kwam met een voorsprong van zes seconden als eerste meisje over de finish. Bovendien passeerde ze met haar tijd van 4.22.75 Sofie op de clubranglijst en haalde ze vandaag haar tweede clubrecord.

Nadat Aron als aller allerjongste bij de allerjongsten was bekomen van zijn sprint mocht hij gaan verspringen. Dit onderdeel kan wel eens zijn favoriete onderdeel gaan worden. Nadat hij ook de vortex nog het veld in had gegooid maakte hij zich op voor zijn eerste 600m. Genietend van alle aanmoedigingen zette hij zijn allereerste tijd neer. Alle AtH-uitslagen vind je hier.

Geef een reactie