Sophie springt clubrecord bij haar debuut

Sophie springt clubrecord bij haar debuut

De zon scheen volop tijdens de pupillenwedstrijd in Alphen aan den Rijn. Daarbij opgeteld de persoonlijke records die verbroken werden verklaarden de vele blije gezichten. Bij de oudste pupillen jongens, A2 was het voor Kevin zijn laatste pupillenwedstrijd voor zijn overstap naar de junioren. Hij kon deze niet mooier afsluiten dan met de grote beker die hij kreeg voor zijn meerkamp. Op de 60m en met kogel kwam hij heel dicht bij zijn PR’s, bij hoog was 1.15 een evenaring. Tot zijn verrassing was dit opgeteld goed voor een derde plaats. De een jaar jongere Thomas, A1 begon zijn dag goed met een PR bij kogel. Hij liet deze maar liefst 1 meter 9 verder neerkomen dan in eerdere wedstrijden. Sprint en ver gingen wat minder. Op de 1000 meter startte hij iets te hard waardoor hij het zwaar kreeg en boven zijn PR bleef. Isra, ook A1 kwam bij de meisjes bij ver en op de sprint in de buurt van haar beste prestaties. Ook bij haar landde de kogel verder dan voorheen: + 34 cm.

Bij de B-pupillen maakte Julius zijn wedstrijddebuut. Zijn vortexworp komt op de tweede plaats in de bestenlijst allertijden. Marcus sprong 8 cm hoger dan zijn oude PR en de vortex ging meer dan 5 meter verder dan eerder. Beide jongens namen ook deel aan de 1000m waarbij Marcus rustig begon en zijn eigen tempo bleef lopen. Julius begon veel te hard waardoor het een zware wedstrijd werd. Nina begon met een PR met de vortex, + 2 meter 13, was daarna het snelste meisje op de sprint.  Samen met twee anderen sprong ze het hoogste. Het eindresultaat in de meerkamp was er dan ook naar: een beker voor de tweede plaats.

Bij de C-pupillen twee debutanten, zij het dat Daphne van een andere vereniging komt en al wel een athletics champs heeft meegedaan. Maar vandaag dus echte startblokken en een echt startschot. Dat zorgde voor een nieuw PR voor Daphne, ook de vortex vloog langer door de lucht + 2.38. Verspringen en de 600m waren nieuw voor haar. Voor Sophie, net een maandje lid, was alles nieuw. Ook zij vertrok vanuit het startblok voor haar eerste 40 meter sprint. Ze was niet alleen vandaag de allersnelste maar verbeterde ook het clubrecord van Nina Kersten met 0.15 sec. Na een ongeldige poging bij vortex kon ze daarna wel laten meten. Dat gebeurde ook bij ver: een ongeldige poging maar uiteindelijk 3.22. Dat was de verste sprong vandaag in haar leeftijdscategorie maar ook in de geschiedenis van AtH. Ze verbeterde het clubrecord van Lieve Derks uit 2017 met 6 centimeter. Haar eerste plaatsen op de sprint en ver leverden genoeg punten op voor een tweede plaats op de meerkamp. Zowel Daphne als Sophie gingen van start op de 600m. Er gingen enkele meisjes heel hard weg die ver voor kwamen te liggen. Daphne en Sophie liepen bij elkaar in de buurt maar na 150 meter liep Sophie weg uit de groep op jacht naar de koploopsters. Maar die waren nog ver weg. Na 350 meter kregen die het echter moeilijk. Sophie kwam dichterbij en deed mee voor de medailles. Ze kwam als derde over de finish en ging met een medaille (600m) en een grote beker (meerkamp) naar huis. Daphne liet haar eerste 600m-tijd noteren.

Bij de allerjongsten van vandaag, mini-pupillen, kwamen Jamez, Nordin, Lente en Noor in actie. Waarbij Nordin echt de allerjongste was, hij is volgend seizoen ook nog mini-pupil. Hij maakte vandaag zijn debuut. Jamez presteerde het om op de 40m precies dezelfde tijd te lopen als zijn PR. Hij haalde PR-verbeteringen bij ver + 5 en met de vortex. Deze kwam bijna 2 meter verder. Na zijn drie nieuwe prestaties ging Nordin ook van start op de 600m. Hij finishte na anderhalf rondje in 2.58.

Bij de evenoude meisjes zagen we twee “ervaren” meisjes aan de start. Beiden deden mee aan onze eigen Trackmeeting. Samen zorgden ze voor veel PR’s. Het begon op de 40m sprint waar Noor zich met 0.08 en Lente met 0.40 sec verbeterden. Bij ver ging het met Lente wat minder maar Noor sprokkelde er weer 4 cm bij. Vortex was voor beiden nieuw tijdens een wedstrijd. Zo niet de 600m. Zowel Noor als Lente haalden een hele hap van hun PR: Noor liep 14 seconden sneller en Lente zelfs 18. Na 450 meter liep Lente op een vierde plaats. De aanmoediging: “bij een derde plaats krijg je een medaille” hielp. Ze versnelde en vocht zich naar de derde plaats en dus naar een medaille. Kort daarna kwam Noor over de finish die haar vierde PR van de dag haalde.

Met 31 nieuwe persoonlijke records, waarvan 2 clubrecords sluiten de pupillen het baanseizoen zonnig af en kijken we uit naar het cross-seizoen.

De uitslagen vind je hier.