Abel haalt 8 pr´s in Best

Abel haalt 8 pr´s in Best

Vijf AtH-junioren, Abel, Anouk, Joep, Jorg en Niels grepen de laatste wedstrijd van het baanseizoen aan om hun PR’s aan te scherpen. Het weer werkte flink mee tijdens de Kermismeerkampen in Best.

Dag 1 zaterdag

C-junior Abel trapte op zaterdag zijn meerkamp af met de 100 meter en was hierop 0.12 sec sneller dan zijn beste tijd. Bij ver landde hij 12 cm verder dan voorheen. 74 cm verder dan zijn PR kwam de kogel neer. Bij hoog zette hij zijn goede reeks van de dag voort: + 6 cm. Een geweldige eerste dag voor Abel: 4 PR’s uit 4 onderdelen.

Voor Joep, Jorg en Niels (D) stonden zaterdag drie en zondag vier onderdelen op het programma. Ook voor Niels op alle onderdelen een PR. Op de 80m sprint verbeterde hij zich meer dan een halve seconde. Ver en speer had hij in wedstrijdverband nog niet gedaan. Jorg bleef op de sprint weer onder de 11 seconden. Bij ver bleef hij onder zijn kunnen maar de speer vloog 1 meter 70 verder door de lucht. Joep zat het niet mee op zijn eerste dag. Op de sprint benaderde hij zijn PR het meest.

De zeskamp voor Anouk (D) bestaat uit drie onderdelen op zaterdag en zondag. Bij de 60 m horden en speer kwam ze in de buurt van haar beste prestaties. Bij hoog stopte ze toen ze de aanvangshoogte (1.01) had gehaald.

Dag 2 zondag

Abel zette zijn goede reeks van gisteren voort. Op de 100 m horden was hij 0.75 sec sneller dan zijn PR. Abel had nog niet eerder geworpen met de 1 kg discus (voor C-junioren). Met de lichtere D-jun. discus was zijn PR 18.25. Maar dat weerhield hem niet om het clubrecord van Dinand Weerts uit 2019 te verbeteren. Zijn 26.23 is 41 cm verder dan het oude clubrecord. En als je dan toch goed bezig bent, verbeter je ook je speerwerp-PR. Dat deed Abel met 1 meter 34. Met alleen zijn favoriete onderdeel, de 1000 meter, nog voor de boeg had Abel op alle zeven onderdelen een PR gehaald. Dat een PR op de 1000m moeilijk zou zijn, was hem al ingefluisterd. Dat PR staat al scherp. Meteen na het startschot nam Abel de leiding en kreeg 2 anderen mee, waarvan er 1 al snel afviel. Louwers van de thuisclub bleef Abel lang volgen maar moest uiteindelijk ook het hoofd buigen voor Abel. Als eerstejaars won Abel zijn favoriete onderdeel in een prima eindtijd.

De D-junioren begonnen hun tweede dag met 80 horden waarop ze alle drie nog geen prestatie hadden staan. Jorg bleef slechts 0.11 sec boven het clubrecord. Bij hoog bleven Joep en Niels op 1.16 steken. Jorg sprong over 1.31 (+6). De kogel lieten ze alle drie verder landen dan hun oude PR: Joep  + 28, Niels + 55 en Jorg + 76 cm. De afsluitende 1000m vond Niels spannend, deze had hij nog nooit gelopen. Hij startte samen met Joep in de achterste helft maar na de eerste bocht versnelde Niels en begon een aantal jongens in te halen. Hij finishte in een verdienstelijke 3.19. Joep bleef zijn eigen tempo lopen op volgens Joep “het minst fijne onderdeel van de meerkamp”. Daarvoor liep Jorg een hele goede wedstrijd. Hij kwam achteraan de kopgroep te hangen. Toen de groep uit elkaar viel reageerde hij attent en dook in het gat wat ontstond. Met een nog hele snelle slotronde verraste Jorg met een hele goed tijd: 3.04.51, bijna 10 seconden onder zijn PR. Mede door zijn goede tweede dag verbetert Jorg het clubrecord meerkamp. Hij behaalde 3253 punten, dat zijn er 105 meer dan Mike van Wouwe in 2016.

Ook Anouk had bij de meisjes een goede tweede dag. Ze opende met 4.57 bij ver, slechts 1 cm minder dan haar PR, maar verbeterde zich met kogel 36 cm. De 9 meter 8 was slechts 11 cm te weinig om het clubrecord te verbeteren. Op de afsluitende 600 meter kon Anouk de koploopster goed volgen. Pas aan het eind moest ze die laten gaan. Anouk liep voor het eerst onder de 1.50: 1.49.43 een nieuw PR.

Het puntentotaal van haar meerkamp liet zien dat als ze 1.20 had gesprongen bij hoog (PR 1.35) ze het clubrecord op de meerkamp had verbeterd.

De 29 PR’s zorgden voor een mooie afsluiting van een baanseizoen wat door de corona pas laat op gang kwam. De uitslagen vind je hier.