Aron balwerpen Zundert 2019

Aron balwerpen Zundert 2019

Het was prachtig atletiekweer bij de CD-pupillenwedstrijd in Zundert. Minder prachtig was dat iemand de ET-camera had laten vallen en deze het niet deed bij aanvang van de sprintseries van de pupillen. Een paar uur later bij de junioren en lange looponderdelen werkte hij weer als vanouds. Gevolg was wel dat er bij de pupillen handtijden op de sprint geklokt zijn en dus niet tellen voor onze statistieken.

Bij de C-junioren begon Timo met ver waar hij in de laatste passen van zijn aanloop teveel afremde om over zijn PR te springen. Ook op de 300m bleef hij boven zijn PR. Hoe anders verging het Abel. In de series van de 80m kwalificeerde hij zich met een PR voor de finale. Met een nieuwe aanloop bij ver waarin het pasritme beter klopt, sprong hij een aantal keren over zijn oude PR, met als verste sprong 4.24. In België had Abel bij de pupillen al wel eens met de 600 gr. discus geworpen, vandaag kwam hij met de 1 kg discus tot dezelfde afstand. Het was daarna zaak snel de schoenen te wisselen voor spikes om de finale 80m te lopen. Na een felle strijd finishte hij als tweede in een nieuw PR: 11.37. Met nog een 600m voor de boeg was het tijd om even de schaduw op te zoeken. Abel: “Ik heb het gevoel dat ik al een 1000m gelopen heb”. Dat zagen we in de wedstrijd niet terug. Er werd hard gestart door van Dessel van DJA maar ook Abel had daarachter een goede opening. De tussentijd op de 400 wees op een goed eindtijd maar dan mocht hij niks laten liggen op het laatste stuk. Hij trok het tempo goed door en finishte in een mooi nieuw PR: 1.43.51 wat ook een verbetering is van het clubrecord van Mike van Wouwe. Na alle inspanningen mocht Abel drie keer het podium op: 2e op de 80 en 600 en 3e bij ver.

Het tijdschema bij de pupillen ging door de val van de ET-camera helemaal op de schop maar alles werd goed en op tijd aangekondigd door de organisatie. De pupillen A-jongens begonnen hun meerkamp met ver waarbij Adam niet zo’n beste start had. Jorg gebruikte zijn mooie techniek niet en bleef daardoor ver van zijn PR, toch werd hij 2e op dit onderdeel. Pepijn en Joep sprongen beiden naar een nieuw PR: Pepijn +8 cm en Joep +21 cm. Met de handgeklokte tijden kwamen Pepijn en Jorg allebei heel dicht bij hun beste tijd waarbij de tweede plaats weer voor Jorg was. Voor Joep en Adam is het bijzonder zuur dat de ET niet werkte: Adam was een halve seconde en Joep meer dan een seconde sneller dan hun PR. Bij kogel gingen ze alle vier over hun verste afstand: Adam + 23, Jorg + 42, Pepijn + 1.05 en Joep spande de kroon met + 1.62. Al had Pepijn daar wel een speciale tactiek voor nodig: na twee ongeldige pogingen (buiten de sector) bleef de derde poging net binnen de sector maar stapte Pepijn voor uit de ring. Weer ongeldig, maar als pupil krijg je dan een extra poging. Hij benutte deze ten volle: deze was verder dan alle eerdere pogingen. Helaas voor Jorg zakte hij na dit laatste onderdeel van plaats 2 naar 4 in het meerkampklassement. Op deze ondankbare plaats schijnt Jorg een patent te hebben. Op de 1000m werden maar weinig PR’s gelopen, ook niet door de AtH-ers. Al mengde Jorg zich nog wel even vooraan maar moest na 600m de derde plaats laten gaan. Pepijn liep een keurig tempo en had een groot gat geslagen op clubgenoot Joep, die op de finish gevolgd werd door Adam die nog een laatste goed stuk liet zien.

Ook de A-pupillen meisjes Anouk en Sofie begonnen hun meerkamp met ver waar Anouk 34 cm aan haar PR en eigen clubrecord toevoegde. Ze sprong 4.09, dit is precies dezelfde afstand die ze indoor eerder al sprong. Ook Sofie voegde 23 cm aan haar beste sprong toe en brengt haar PR daarmee op 3.81. Op de 60m hadden beiden een snellere handgeklokte tijd. Sofie was een halve seconde sneller dan voorheen. Ze werd op de finishlijn op de voet gevolgd door Anouk die rond haar PR liep. Beiden zetten de goede prestaties van vandaag bij het kogelstoten voort door allebei voor het eerst over de 5 meter te stoten. Anouk kwam met een verbetering van 21 cm tot 5.05 waarbij Sofie er nog een schepje bovenop deed: 67 cm verder om op 5.26 uit te komen. Meteen na de start van de 1000m nam Anouk de kop maar liet ook Sofie zien er zin in te hebben. Ze maakte zich los van de derde loopster en sloot aan bij Anouk. Toen Anouk het tempo liet zakken, toonde Sofie lef en nam de kop over. Anouk liet het hier niet bij zitten en nam de leiding weer over maar liet het tempo weer zakken waarop Sofie weer overnam. Anouk was sterker op het laatste stuk en won de wedstrijd in een nieuw PR: 3.30.79 (-0.47) waarna Sofie als tweede de finishlijn passeerde, ook in een nieuw PR: 3.33.29 (-7.51). Beiden dames mochten na hun succesvolle dag samen het podium op en een mooie medaille in ontvangst nemen. Bij de B-pupillen begon Kevin met hoog wat hij nog niet eerder in een wedstrijd gedaan had. Hij sprong gemakkelijk over de 95 cm. In tegenstelling tot op de training lukte de 1 meter  vandaag niet in de wedstrijd. Wel was hij de snelste op de 40m sprint waarbij hij ook sneller was dan in eerdere wedstrijden. Bij het balwerpen liet hij de bal meer dan 6,5 meter verder neerkomen dan zijn oude PR: 16.73. Op de 1000m ging het voor Kevin te hard maar op de laatste 100 meter zagen we een enorme vechtlust en eindsprint waardoor hij nog twee jongens wist te passeren.

Voor C-pupil Aron begon de dag met een PR bij balwerpen wat hij daarna nog twee keer verbeterde. Zijn uiteindelijke 13.46 was meer dan 3 meter verder dan zijn vorige beste prestatie. Bij ver kwam hij dicht in de buurt van zijn beste sprong en ook Aron was handgeklokt beter dan zijn PR op de 40m sprint. Op de afsluitende 600 meter werd er door de meeste kinderen veel te hard gestart maar niet door Aron. Keurig bouwde hij zijn wedstrijd op waardoor hij op een tweede plaats kwam te lopen. Net voor de finish werd hij nog gepasseerd maar kreeg als derde een mooie medaille op het podium omgehangen, al vindt hij goud mooier dan brons. Bovendien verbeterde hij zijn beste tijd tot 2.28.65. Na alle moeite die hij al voor zijn medaille had gedaan, moest hij daarna nog een keer aan de bak om hem te heroveren……

De uitslagen vind je hier.