Mike verspringen 2019

Mike verspringen 2019

Het weer heeft de afgelopen dagen een omslag gemaakt. Hierdoor was er bijna een zomerse avond bij de avondwedstrijd in Someren. De AtH-ers maakten hier gebruik van door allemaal met een PR naar huis te gaan.

Voor B-junior Mike begon de avond met een evenaring van zijn 12.95 op de 100m. Daarna volgde een goede reeks sprongen bij ver. Zijn verste afstand 5.46 betekende een verbetering van zijn clubrecord met 20 cm. Aan het eind van de avond kreeg hij te maken met een zwaardere speer dan vorig jaar bij de C-junioren. Maar toch wierp hij bijna 2,5 meter verder dan zijn PR.

Ook Dinand heeft bij de C-junioren te maken met een zwaardere kogel dan vorig jaar bij de D’s. De 4 kg kogel kwam na 8 meter 28 neer wat een nieuw PR betekende (+ 21 cm). Timo ging het avontuur van de lange afstand aan. Opzet was op de 3000m een tijd onder de 11 minuten proberen te lopen. Hij kon aanpikken bij een loper die het schematempo liep. Toen die na 2000m het tempo liet zakken, nam Timo de juiste beslissing en nam het tempo over. Eindtijd: 10.49.20 zonder verschijnselen van vermoeidheid dus kan hij nog veeeeel harder.

Ook D-junior Abel begon met een nieuw PR op de 80m: 11.69. Abel vindt de 3 kg kogel bij de D-junioren een stuk zwaarder dan de 2 kg bij de pupillen. Toch ging de kogel in de eerste poging weer verder dan 3 weken geleden. In de 2e poging wilde het niet helemaal lukken. Al snel bleek waarom: de 4 kg kogel was wel heel zwaar, hè Abel? Bij ver kwam Abel net als in de vorige wedstrijd in de knoei met zijn aanloop. Nadat deze was aangepast werd zijn pasritme een stuk beter maar kwam hij nog niet in de buurt van zijn beste sprong.

Ook Sanne opende haar avond bij de D-meisjes met een PR bij kogel. “Geholpen door haar broer Tim” ging de kogel maar liefst 71 cm verder door de lucht: 6.77. Na een (sportief gezien) vervelende winter is Sanne weer aan het lopen. Op de 1000m beet ze zich vast in een seriegenoot. Soms leek het of ze hem moest laten gaan maar langs de kant zagen we de oude Sanne weer. Ze gaf niet op en bleef zich vastbijten. De laatste ronde kon ze nog versnellen waardoor ze weer in de buurt van haar PR liep. 

De uitslagen vind je hier.