Jean-Paul kogelstoten Roermond 2019

Jean-Paul kogelstoten Roermond 2019

Voor aanvang van het competitieseizoen was al duidelijk dat het mannenteam de goede uitslagenreeks van afgelopen seizoenen niet kon voortzetten. Aan de voorbereiding van het team lag het niet: Jean-Paul had sinds 1 juli 2018 niet meer op een tartanbaan gestaan. Toch heeft hij een indrukwekkende groei doorgemaakt: al zijn AtH-shirts pasten niet meer, deze kunnen door naar de pupillenafdeling. Jordi hing twee seizoenen terug zijn spikes aan de wilgen waar hij kort daarna ook zijn voetbalschoenen bij hing. Na twee jaar niks doen, dook hij afgelopen vrijdag op bij de baantraining: het startblok voelde als vanouds. Daan daarentegen staat een paar keer per week op het kunststof maar dan om de jeugd te trainen. Als voorbereiding heeft Daan het afgelopen crossseizoen wel een aantal crossen meegedaan. Eerstejaars B-junior Mike stond voor het eerst aan de start bij het mannengeweld. Om het zich zelf niet té gemakkelijk te maken, ging hij afgelopen week in een korte winterslaap. Op de wedstrijddag was hij nog niet helemaal fit en duizelde het af en toe. Niels week af van het plan: hij kon de hele winter goed door trainen en bovendien heeft Daan Meulendijks (reclame!) vrijdag zijn benen (noodzakelijk) nog eens goed losgemaakt. Helaas kon Jeffrey geen vrij krijgen van zijn werk maar heeft hij nu wel meer dagen om te trainen tot zijn competitiestart. Hoe dan ook: er was besloten om mee te doen en zoveel mogelijk punten proberen te pakken.

Het was geen prettig weer bij deze eerste competitiewedstrijd in Roermond. Er stond een harde koude wind waardoor winterjas, handschoenen en fleecedekentjes geen overbodige luxe waren. Op het finishstuk stond de wind schuin tegen.

Omdat de horden op de 110m tot aan de oksels van Jordi kwamen, werd dat onderdeel overgeslagen. Daardoor kreeg Mike de kans de score te openen op hoog. Hij deed dat met een nieuw PR. In zijn tweede poging ging hij over 1.55. Op de 800m was de opening van Niels goed maar op weg naar de bel zakte het tempo, mede door de wind, teveel. In de snelste serie kwam daardoor niemand in de buurt van zijn PR: maar Niels haalde er wel een derde plaats uit. Ondertussen had Jean-Paul een groter shirt gevonden en begaf zich tussen de sterke mannen bij kogelstoten. Zijn trouwste fan langs de kant was niet helemaal tevreden over zijn resultaat. Toch bleef hij slechts 16 cm van zijn PR. Afgelopen vrijdag liep Jordi na 2 jaar weer een 100 meter waarbij hij zich afvroeg of die 100 meter twee jaar geleden ook zo lang was. Vandaag mocht hij het in de wedstrijd nog eens nameten. Hij was zelf niet tevreden over het resultaat, maar met deze tegenwind viel zijn tijd niet tegen. Zeker gezien de tijden van zijn concurrenten die hij goed tegenstand bood. Op de 400m was Mike in baan 5 goed weg maar kreeg hij te maken met de naweeën van afgelopen week. In de laatste bocht duizelde het even maar dat was maar een kort moment. Ondanks dit, de wind en de extra meters (Mike finishte in baan 6) liep Mike naar een nieuw PR: 59.09. Maar er kwam een DQ achter zijn naam: na de korte duizeligheid ging Mike van baan 5 naar 6. Maar gelukkig hadden we de foto’s nog…. daar was op te zien dat Mike 30 meter voor lag op Gloudemans van LGD en dus niet hinderde. De DQ werd n.a.v. de foto’s door de scheidsrechter teruggedraaid. Overigens finishte Gloudemans uit solidariteit met Mike in baan 8 i.p.v. 6.

Daan had de hele tijd iedereen over tegenwind horen mopperen maar in stilte genoot hij, bij hinkstap had hij hem mee. Hij greep deze kans met beide handen aan en verbeterde zijn PR met 15 cm. Jean-Paul kon bij discus niet profiteren van de wind maar was wel het beste gesoigneerd. Op de 5000m gingen de vier koplopers net te hard voor Niels die hierdoor alleen kwam te lopen. Maar hij bleef de rondentijden van zijn van te voren gekozen schema goed draaien. Na 3000m werd de kopgroep uitgedund. Twee lopers vielen terug waardoor Niels, nog steeds zijn eigen schema strak volgend, ze een voor een voorbij ging. Vooraf was een tijd onder de 17 minuten gepland, waar hij ruimschoots aan voldeed. Het was tijd voor een korter looponderdeel: 200m. Daan was in zijn serie in een felle strijd gewikkeld. Ook al wilden de benen niet meer wat Daan wilde toch kon hij zijn directe concurrent voorblijven. In de serie daarna zagen we de hoge frequentie van Jordi die bijna een volle seconde van zijn oude PR afhaalde.

Op de afsluitende Zweedse estafette (400-300-200-100) wisselde Niels met Mike. Mike stuurde Jordi op pad voor nog een 200, waarop Daan het met een 100 meter af mocht maken. Weer was Daan in fel gevecht en weer bleef hij voor. De eindtijd bleek slechts een seconde boven het clubrecord te liggen. Uit solidariteit met Jeffrey die ondertussen druk in de weer was in de keuken bij restaurant 33 maakten zijn teamgenoten een lineaire getallenreeks aan. Ze behaalden 4455 punten.

De uitslagen vind je hier.