Athletics Champs Helmond 2019

Athletics Champs Helmond 2019

Er was niet zo’n grote deelname bij de Openingswedstrijd in Helmond. Mede door de vakantie was ook de AtH-deelname minder. Mike (JB) stond op zijn zonovergoten verjaardag aan de start van de 150m. Hij kon zichzelf geen PR cadeau doen, een uur later lukte dat ook niet op de 300m. Bij ver wist Mike niet wat hij hoorde: er werd geroepen dat hij over de 17 meter had gesprongen. Samen met Mike maakten we kenbaar dat dat niet kon, toch werd er volgehouden dat hij zover had gesprongen: “Het meetlint geeft het toch aan”. Toen we op het meetlint keken, bleek het een meetlint met Amerikaanse maten te zijn: 17 feet en nog wat inches. Uiteindelijk kwam er toch 5.42 achter Mike zijn naam waarmee hij het verspringen won en weer heel dichtbij zijn vorige week gesprongen PR kwam.

Draaide D-junior Abel afgelopen zaterdag een superwedstrijd in Zundert, vandaag voegde hij er nog een toe. Op de 80m ging hij harder dan zijn snelste tijd van afgelopen zaterdag: 11.28. Bij het hoogspringen sprong hij voor het eerst over de 1.35 wat een PR-verbetering betekent van 10 cm. Speer was minder succesvol: 12.14. Zijn eerste poging werd ongeldig gegeven omdat het jurylid in het veld nog niet op zijn plaats was!?! Na zijn tweede poging moest hij zich afmelden omdat de 600m naar voren was gehaald. Daar nam de latere winnaar Zanders uit Venlo meteen de kop waarbij Abel aansloot. De tussentijden gaven aan dat het iets harder ging dan afgelopen zaterdag in Zundert. Het laatste stuk moest Abel Zanders laten gaan. Resultaat was een keurige 1.44.52 en een tweede plaats. Bij de meisjes D sloot Claire aan bij de koploopster, Lagarde uit België en bleef haar op de voet volgen. In de laatste bocht ging het tempo bij Claire omhoog en wilde ze voorbij. Maar Lagarde had net iets meer over dan Claire, die in een mooi nieuw PR: 1.53.13 als tweede over de finish kwam. Sanne bleef in de verspringbak achter op haar PR maar de kogel kwam weer in de buurt van haar nieuwe PR van afgelopen donderdag in Someren.

De dag werd door de pupillen geopend met een Athletics Champs. Omdat deze resultaten niet exact gemeten worden, tellen deze niet mee in onze statistieken. Voor de A-pupillen stonden de 60m sprint, de 6 minutenloop, ver en vortex op het programma. Jorg was de enige die verder dan 4 meter sprong: 4.10 en werd tweede op de 60m sprint. Pepijn had een goede sprong bij ver, terwijl Joep de meeste punten op vortex haalde. Tim scoorde hetzelfde aantal punten op vortex en de 6 minutenloop. Adam was niet helemaal fit en nam alleen deel aan vortexwerpen. Bij de meisjes werden Anouk en Sofie in het totaalklassement 1 en 2 met een onderling verschil van 1 punt. Beiden waren bij alle vier de onderdelen vooraan te vinden maar bij ver staan ze samen boven aan.

De BC en mini-pupillen vormden een combinatieteam met GM uit Best. Voor hen stonden 40m sprint, 4 minutenloop, hurkhoog en M-bal op het programma. Kevin werd bij de B-pupillen 3e in het eindklassement. Zijn hoge frequentie bij de sprint viel enkele toeschouwers langs de baan op. Aron haalde veruit de meeste punten binnen met zijn 4 minutenloop. Nina viel bij de meisjes mini-pupillen op door de 900 meter die ze wist af te leggen in vier minuten.

De uitslagen van de junioren vind je hier en de uitslagen van de pupillen hier.