Ketje Verjaardag 2019

Ketje Verjaardag 2019

En iedereen kon zien wie dat was: mascotte Ketje getooid met een mooie kroon werd 4, wat ook betekent dat het vijfde baanseizoen voor AtH aangebroken is. Een enkeling maakte gebruik van de Limbra baancircuitwedstrijd in Helmond om te proberen met een PR naar huis te gaan. Het was iets warmer dan de dagen ervoor en er was nagenoeg geen wind.

D-junior Cas mocht beginnen met hoog waar hij zijn PR evenaarde. Nadat Timo (JC) op de 100m dichtbij zijn PR kwam, ging Mike (JB) in de serie daarna er onder. Hij verbeterde zijn PR naar 12.93.

Wie jarig is trakteert: nadat de aanwezige pupillen hadden gezongen en de chips en muizen waren verdeeld, kon het programma voor AtH weer verder. Op de rondbaan stond Cas klaar voor zijn eerste 800m waarbij hij brutaal de leiding nam. Toen na 450 meter het tempo omhoog ging moest hij in eerste instantie wat meters toegeven maar sloot toch weer aan. Uiteindelijk kon hij de laatste 150 meter niet mee met de eerste drie van zijn serie. D-junior Abel sloot, 2 series later, goed aan bij de koplopers die voor hem, net iets te hard gingen. Toch bleef Abel tot 700 meter goed volgen. Ondanks dat de laatste 100 meters erg zwaar waren, liep hij toch een nieuw PR: 2.28.283 (indoor is Abel al sneller geweest). Na de finish meteen door naar ver waar Abel vanavond de 4 meter net niet haalde. Ook Mike en Timo kwamen niet aan hun beste sprong. Beiden waren solidair aan elkaar; ze bleven allebei 32 cm boven hun PR.

De vrijdagavond daarvoor was het in Utrecht bij de Trackmeeting heel ander weer. Het was koud, toen het ook nog begon te regenen werden de omstandigheden nog slechter. Niels ging van start op de 1500m waar mede door de weersomstandigheden bijna niemand een PR liep. Ook Niels bleef er zeven seconden boven.

De uitslagen vind je hier en hier.