Sofie in Barendrecht 2019

Sofie in Barendrecht 2019

Het was fantastisch loopweer bij aankomst in Barendrecht waar de jaarlijkse Trackmeeting door CAV Energie werd georganiseerd. Deze wedstrijd kenmerkt zich door het smalle programma: alleen een 600, 1000 en steeple-afstanden. De series worden, ongeacht de leeftijd, op tijd ingedeeld. Dit jaar waren er meer dan 300 deelnemers, waaronder 5 AtH-ers.

Er werd begonnen met 5 volle series 600 meter. Sofie beet in de derde serie het spits voor AtH af. Nadat ze onlangs haar PR op de 1000m flink verbeterde, had ze haar zinnen op deze 600m gezet. Haar tactiek: “hard starten, daarna aanzetten en dan nog een eindsprint” bleek te werken. Ze weerde zich prima in haar serie waar ze tot op de finish tegenstand bleef houden: met z’n drieën finishen binnen een halve seconde. Dat zorgde er mede voor dat Sofie 7 seconden van haar PR afliep, bovendien is haar 2.00.78 slechts een seconde boven het clubrecord. Dit smaakt naar meer…..

In de serie daarna stonden Claire, Jorg en Timo gezamenlijk aan de start. Claire miste bij de start de aansluiting en moest hard werken om de opgelopen achterstand in te lopen, maar het lukte. Toen ze kort daarna gepasseerd werd verzuimde ze om aan te sluiten. Helaas geen nieuw PR liep maar wel weer een keurige tijd. Timo was van de AtH-ers het beste weg bij de start maar keek verrast op toen na 150 meter zijn broertje Jorg naast hem kwam lopen. Dit zorgde ervoor dat Timo zijn tempo opschroefde en afstand van Jorg nam. Ondanks dat Timo al 30 meter voor de finish de handrem aantrok, liep hij toch naar een nieuw PR (- 2 sec). Jorg liet zich niet uit het veld slaan door de tempoversnelling van Timo. Hij bleef zijn eigen tempo lopen wat ook hem een nieuwe beste tijd opleverde. Zijn 1.51.54 betekent bovendien een verbetering van het clubrecord wat hij van Abel Kovacs-Borbas overneemt.

Na de 600 meter series wat het tijd voor de steeple-wedstrijden en begon het weer wat te veranderen. Er vielen af en toe wat druppeltjes. Een drietal buien verder was het tijd voor de 1000 meters waarvoor Niels zich ingeschreven had. Tijdens de vijfde van de negen series kwam het met bakken uit de lucht vallen, daarna ging het weer over in gewone regen. Geen ideale omstandigheden dus om een snelle tijd te lopen. Na een snelle opening was de eerste ronde van Niels te langzaam voor een PR maar tot zijn verbazing was zijn eindtijd slechts 1,5 seconde boven zijn beste tijd. Belangrijker is dat “het” allemaal wat beter aanvoelde dan de week eerder in Utrecht.

We kijken uit naar de rest van het seizoen. De uitslagen vind je hier.