Voor de 3e week op rij stond er een cross uit de Limbra-crosscompetitie op het programma: de Molenvencross in Helmond. Ook deze week waren de weersomstandigheden zeer aangenaam waarvan 26 ATH’ers vandaag wisten te profiteren. Waar ook van geprofiteerd werd was het ’thuisvoordeel’ want de wekelijkse bostraining vindt op en rond dit parcours plaats.

Aan het eind van de ochtend, gingen de eerste twee blauwe shirtjes van start. Jean-Paul ging op herhaling na zijn eerste cross in Tegelen, voor Niels was zijn laatste cross alweer 4 jaar geleden. Terwijl Jean-Paul begon met een redelijk hoog aanvangstempo, keek Niels in het begin het Ketje uit de boom. De onderlinge afstand tussen de twee bleef desondanks gelijk op zo’n 10 meter. Net voor het zwaarste stuk van de route zette Niels aan en kwam bij Jean-Paul langszij. Niels finishte als 14e, Jean-Paul als 18e.

Bij de C-junioren ging Thijs van start op zoek naar een volgende podiumplek. Wat we in eerdere crossen gezien hebben, zagen we nu ook weer gebeuren: een aantal jongens voorin scheidde zich snel af van de rest van het veld. Met zijn 4-en ging het verder, waarbij Thijs keurige rondjes liep op weg naar een keurige 3e plek. Mike kende bij de D-junioren zijn tegenstanders en ging dus wijselijk als 3e van start. Omdat het verschil met de nummer 4 steeds ietsjes groter werd, ging ook hij onbedreigd naar een podiumplek. In het veld liepen ook Ian, Rion en Roy (het vriendje van Rion) mee over 2100 meter. Ian ging het voorzichtigste van start maar deze aanpak loonde voor Ian en langzaam schoof hij op naar een 20e plaats in het veld van 41 jongens, bij de beste helft dus! Roy liep al eens eerder een cross en nam het vandaag op tegen zijn vriendje Rion. Voor Rion betaalden zijn trainingen en ervaring zich terug, in de tweede helft van de lange ronde kon Roy niet meer volgen en liep Rion naar een 29e plek. Roy werd 33e. Daarna was het de beurt aan de meiden in dezelfde leeftijdscategorie; de Meisjes Junioren D. Ook Bo nestelde zich direct na de start voorin het veld, waar al snel verschillen gemaakt werden door de koploopster. Dit hoge tempo was voor Bo teveel, maar als 1ste jaars wist ze zich goed staande te houden. Bo hield, zeker op het zware gedeelte van het parcours, het tempo eveneens hoog waarbij de grootste concurrentes niet dichterbij konden komen. Daarmee liep Bo een uitstekende wedstrijd wat werd beloond met een 2e plaats.

De goede resultaten van de junioren, gaven goede hoop toen de pupillen van start gingen. En succesvol werd het! Bij de A-pupillen zijn het steevast Dinand, Timo én Jeroen die zich voorin het veld melden, maar ook Thijmen zit daar telkens kort achter. Dit keer begon het trio net iets achter de kop van de wedstrijd, maar halverwege de 1100 meter schroefde Jeroen het tempo op en nam daarbij Dinand en Timo mee naar voren. Toen zij Jeroen moesten laten gaan, kwam Jeroen pas echt op stoom. Met een fenomenaal eindschot stoof Jeroen van plek 4 naar de 2e positie, waarbij hij zelfs aanzette op weg naar de nummer 1 die zo’n 20 meter los lag. En jawel, op het laatste rechte eind haalde Jeroen ook de nummer 1 terug en kwam dus winnend over de streep. Indrukwekkend Jeroen! Timo en Dinand moesten achterblijven op het geweld voorin, maar werden keurig 5e en 6e op een paar tellen achter ’t podium. Ondertussen was ook Thijmen goed op stoom gekomen. Met wat snelle inhaalmanoeuvres liep hij naar een prima 12e plaats. Als dat zo doorgaat komt ’n top 10-notering binnen handbereik. Bij de Meisjes Pupillen A was het Claire die meteen na de start opviel. Een snelle start helpt haar in de rest van de cross, en dus zagen we haar helemaal voorin. Ook nu pakte dat erg goed uit, ze bleef voorin vertegenwoordigd en liep een uitstekende cross: 5e en 2e van de 1ste jaars A-pupillen. Eden liep haar eerste cross en genoot er zichtbaar van. Ze begon voorzichtig maar wist al snel wat op te schuiven. Ze begon vroeg te sprinten, wellicht iets te vroeg, maar uiteindelijk resulteerde dat in een 29e positie in de wedstrijd. Maebh begint haar draai in de crossen te vinden, waarbij ze het juiste tempo steeds beter weet in te schatten. Op het laatst kan ze vaak nog profiteren van haar sprintsnelheid en daarmee schoof ze ook nu weer iets naar voren op (35e). Sanne komt doorgaans langzaam op gang, maar kan het vervolgens wel lang volhouden. Naarmate de wedstrijd vordert kwam Sanne dus sterker naar voren. Het doorzettingsvermogen leverde haar een 40e plek op.

Bij de B-pupillen jongens ging Abel van start voor zijn allereerste atletiekwedstrijd. Om de verwachtingen een beetje te temperen, werd hem geadviseerd om niet op kop te gaan. Dat verliep in de wedstrijd keurig volgens plan, en zo liep hij in een kopgroep van 4 richting de finish. Onderweg werd behoorlijk geduelleerd tussen de jongens onderling en dus werd het laatste eind een lange eindsprint. Abel gaf niet op en werd daarmee keurig 3e, een mooi resultaat in je eerste wedstrijd! Bij de meisjes pupillen B ging Veerle van start. Ze had niet haar beste dag, zeker op het laatst kreeg ze het moeilijk maar ze gaf niet op en liep de wedstrijd keurig uit als 18e.

Bij G-atleten liep één deelnemer in het blauw van AtH, Collin (broer van Rion) ging fanatiek van start en kwam tot ieders verrassing als 3e het laatste rechte stuk op. Deze positie hoefde hij niet meer af te geven en dus mocht ook hij een prijs in ontvangst nemen.

Daarna kwam de jonge jeugd met crossen over 700 meter. Een iets kortere cross dan normaal, maar voor Jorg ideaal. Ook hij kwam als eerste het rechte stuk op, met in zijn kielzog een atleetje van AV Weert dat niet opgaf. Deze kwam nog eventjes voorbij, maar deze aanval werd door Jorg gepareerd waardoor Jorg als eerste over de streep kwam. Net na de streep werd Jorg weer ingehaald waardoor verwarring ontstond bij de organisatie. Vreemd genoeg werd Jorg als 2e het podium opgeroepen, maar wel als 1ste in de officiële uitslag vermeld (zoals correct is). Het meest twijfelachtige is dat de eerder vastgestelde uitslag ’s avonds opeens toch herzien is, wat helaas een negatief licht werpt op de succesvolle wedstrijd van Jorg. In dezelfde wedstrijd liepen ook de mini-pupillen Pepijn, Tim en Adam. De onderlinge verschillen waren hier klein, maar Pepijn wist met 2 seconde voorsprong als eerste te finishen. Tim finishte als 3e na het 700 meter lange rondje, slechts één seconde voor Adam die net als zijn broer zijn allereerste cross ooit liep en op een keurige 4e plek belandde.

Bij de meisjes pupillen C, ging Sofie fanatiek van start op een tweede positie. Ook zij legde één rondje af van 700 meter en na het rondje in de bossen kwam Sofie als eerste het laatste rechte stuk op. Hoewel er nog een meisje van ATV Venray naderde, gaf Sofie haar leidende positie niet meer uit handen waardoor ook zij de hoogste trede mocht beklimmen.

Net als vorig jaar, werd in Helmond ook nu weer een succesvolle kidsrun georganiseerd. Kinderen tot en met 5 jaar gingen hier van start voor een rondje over 700 meter. Aron deed net als zijn broers Abel en Adam zijn loopschoenen aan en liep met een grote glimlach over het parcours. Hij finishte als 6e.

Wie na bovenstaand verhaal de tel kwijt is; deze voor AtH uiterste succesvolle Molenvencross was goed voor 4x goud, 1x zilver en 5x brons. Het thuisvoordeel betaalde zich dus uit met 10 podiumplaatsen, meer dan iedere andere vereniging vandaag behaalde. Als meest succesvolle vereniging van de dag, kijken we dus met veel vertrouwen uit naar de rest van het seizoen. De eerstvolgende cross op het programma is de sterk bezette Warandeloop in Tilburg.

Geef een reactie