Het was prachtig herfstweer bij de tweede cross van de Limbracompetitie. Deze vindt al jaren plaats in en rond de speeltuin van Klein Zwitserland in Tegelen. Na de start in de speeltuin volgt een zwaar rondje door Limburgse heuvels om via een laatste venijnige klim naar de finish te lopen, de grote ronde bevat naast de heuvels ook nog veel slingerpaadjes.

Bij de korte cross kreeg Monique aan de start deze keer gezelschap van Jean-Paul, die geen gemakkelijk parcours had uitgekozen voor zijn crossdebuut. Samen stonden ze aan de start voor 2 grote en 1 klein rondje, iets meer dan 4km. Onder luide aanmoedigingen beklommen beiden de zware heuvels en waren ze ook allebei na afloop tevreden over het resultaat.

Was de afstand voor Thijs bij de Junioren C vorige keer al een stuk langer dan vorig seizoen, deze wedstrijd kwam er nog eens 700m bovenop. Niet alleen de afstand was langer maar ook het parcours was door de hoogteverschillen een stuk zwaarder. Door het samenlopen van de categorieën A- B- en C-junioren én geen onderscheid op de startnummers was niet duidelijk in welke categorie iemand liep. Jammer is dat dit ook zijn invloed heeft op het wedstrijdverloop, je krijgt zo geen strijd in de eigen categorie. Thijs kwam gaandeweg de wedstrijd steeds meer naar voren en eindigde op een keurige vierde plaats, slechts 2 seconden achter het podium. Hij hield zich als eerste eerstejaars goed staande tussen de ouderen in de groep. De tweede eerstejaars had een achterstand van bijna anderhalve minuut op Thijs.

Bij de D-junioren maakte Ian zijn crossdebuut en kreeg samen met Rion 2250m voor zijn kiezen. Omdat voor Ian de wedstrijd meestal na 60m al is afgelopen kreeg hij het advies mee: “niet te hard beginnen”. Het werd een man-tegen-mangevecht tussen Ian en Rion. Tijdens de wedstrijd was het stuivertje wisselen. In de kleine (laatste) ronde nam Ian afstand van Rion, maar Rion kwam het laatste stuk nog dichtbij Ian.

Na de jongens waren het de D-meisjes die voor een grote ronde van 1800m werden weggeschoten. Vermoeid door twee korte nachten zat Bo achter de Duitse Schultze (de latere winnares) op een tweede plaats geplakt, gevolgd door Woldemesekel van ATV Venray. Kort daarna lukte het Woldemesekel wel om Schultze te volgen maar moest Bo afhaken. De voorsprong op de achtervolgsters was inmiddels zo groot dat een derde plaats haar niet meer kon ontgaan. Door de sterke tegenstand had Bo een grotere voorsprong op de rest van het deelnemersveld dan vorige week.

De pupillen A en B liepen drie en de C- en minipupillen twee kleine rondjes. De eerste start van de pupillen was die voor de A-pupillen jongens. Op de helft van het eerste rondje kwam Timo dankzij een snelle start als eerste door, in het groepje daarachter liepen Dinand en Jeroen, kort daarna gevolgd door Thijmen. In de laatste ronde was er een kopgroepje van vier ontstaan waarin Jeroen liep. Van Pol van Atletiek Leudal trok hard door en even leek het dat Jeroen moest passen. Maar Jeroen geeft nooit op, beet zich vast en kwam als eerste over de finishlijn. Hij liet hiermee 66 jongens achter zich. Timo liep solo kort achter het kopgroepje en kon zijn vijfde plek in het laatste rondje prima vasthouden. Dinand volgde met Buist van AV Weert op plaats zes en zeven. Buist zette op het laatste finishstuk nog flink aan en naderde Timo tot op 1 seconde, Dinand moest hem laten gaan maar kan terugkijken op een mooie zevende plaats. Thijmen liep een betere wedstrijd dan vorige week. Ging het tempo vorige week met horten en stoten, dit keer was het een gelijkmatiger tempo en kreeg ook hij een keurige positie achter zijn naam.

Bij de meisjes A-pupillen was Claire deze keer harder vertrokken dan vorige week. Brutaal liep ze vooraan mee. In de tweede ronde zakte ze iets terug maar in de derde ronde kon ze haar tempo vasthouden en liep ze naar een mooie negende plek. Ondanks sterkere tegenstand dan in Weert betekende dat vandaag toch een betere klassering. Maebh was, in tegenstelling tot Claire, vandaag iets rustiger begonnen dan vorige week in Weert, wat haar klassering ten goede kwam en ze haar clubgenote Sanne deze keer voor kon blijven. Sanne, wist met haar grote doorzettingsvermogen en haar steeds betere loophouding in de tweede en derde ronde een aantal posities te winnen.

Voor Veerle was het bij de B-pupillen haar eerste cross dit jaar, wat door het zware parcours meteen een vuurproef was. Tijdens de lange afdaling in het eerste rondje zwikte ze lelijk om maar toch gaf ze niet op en bleef goed doorgaan.

Zeker voor de allerjongste kinderen is het een zware wedstrijd. Jorg liet er bij de C-pupillen geen gras overgroeien en nam meteen een derde positie in, tijdens de tweede ronde kwam hij nog dichtbij Kuijpers van LGD, die uiteindelijk tweede werd. Bij de meisjes pupillen C was de tegenstand aanzienlijk sterker dan vorige week, de eerste vier van vandaag waren er vorige week niet bij. Het tijdsverschil tussen nummer 3 t/m 8 bedroeg slechts zeven seconden. Sofie had het vandaag dan ook zwaarder dan vorige week, ze passeerde de finishlijn als zesde. De allerjongste categorie, de jongens mini-pupillen kent slechts weinig deelnemers. Tim en Pepijn weerden zich ook deze keer weer goed tijdens de wedstrijd. Tim kwam net voor Pepijn als tweede over de finish. Maar in de oudere categorie C-pupillen zouden zowel Tim als Pepijn met hun prestatie van vandaag een top tien klassering hebben behaald.

Nadat alle AtH-ers gefinisht waren en de ouders en begeleiding gezellig bij elkaar in de zon zaten, gingen de kinderen los in de speeltuin, zelfs mascotte Ketje ging van de glijbaan. Voor de kinderen kon de middag niet lang genoeg duren, maar uiteindelijk gingen alle deelnemers en Ketje weer tevreden huiswaarts.

Geef een reactie