Jorg, Tim en Adam, T-meeting

Jorg, Tim en Adam, T-meeting

De T-meeting richt zich al jaren op snelle sprinters en goede springers bij de senioren en oudere junioren. Om ook jonge jeugd erbij te betrekken mogen de pupillen hier een 600 of 1000 meter lopen. Dat deze aanpak werkt blijkt wel uit het feit dat de jonge kinderen verwonderd staan te kijken bij de goede prestaties van de senioren en de enthousiaste aanmoedigingen vanaf de kant wanneer de kinderen aan het lopen zijn. 10 van onze pupillen grepen deze kans met beide handen aan en stonden op Tweede Pinksterdag op de koude baan in Tilburg.

De Mini- en C-pupillen liepen een wedstrijd over 600 meter. Hoewel de meesten hier vooral hard startten, keek Jorg de kat uit de boom. Met nog ’n ronde te gaan voelde hij zich echter sterk genoeg om geleidelijk naar de leiding te lopen. Hij won de wedstrijd in een mooi nieuw pr van 2:15,15. Sofie begon wat rustiger dan andere keren waardoor ze een veel constanter tempo liep. Haar pr werd (mede daardoor) aan de finish aangescherpt met 0,11 seconden. Tim werd in dezelfde serie flink aangemoedigd wat hem goed hielp, hij gaf niet op en finishte in een nieuw pr van 2:40,15. Adam was onder de indruk van de wedstrijd, keek veel rond en kwam in het kielzog van Tim binnen na 2:44,83.

Na de allerkleinsten, startten de B- en A-pupillen voor hun 1000 meter. Dinand nam het meeste initiatief, maar Timo, Jeroen en Abel konden hem goed volgen. Dit viertal maakte bijna 2 ronden lang deel uit van een flinke groep, die onderling veel van positie wisselden. Net toen het leek dat B-pupil Abel de doorbraak ging forceren, zette Timo nog eens aan voor de laatste 200 meter. Dinand en Jeroen konden nog aanpikken, terwijl Abel het toch wel erg zwaar kreeg. Timo finishte in 3:29,85, Dinand in een nieuw pr (3:30,74), Jeroen verbrak zijn pr (3:32,95) en Abel verpulverde zijn oude tijd naar een zeer snelle 3:36,27. In het veld achter de grote groep liepen ook de meisjes A-pupillen Claire en Sanne hun 2,5 rondes. Claire bleek na 2 rondes iets te afwachtend geweest te zijn, want ze kon er nog een hele felle eindsprint uitpersen. Ze bleef echter ver van haar pr vandaan en finishte in 4:23,16. Sanne liep een keurige 1000 meter en finishte in 4:33,71. Weliswaar niet haar snelste tijd ooit, maar Sanne heeft aan het begin van het seizoen de lat voor zichzelf ook wel erg hoog gelegd.

Na afloop van de wedstrijd werden de winnaars in alle categorieën naar voren gehaald, waarbij AtH drie plekken op het podium kon innemen. Jorg, Sofie en Abel gingen met de prijzen en clubrecords naar huis. Daarnaast mogen ook Tim, Dinand en Jeroen met opgeheven hoofd terugkijken omdat ze nooit eerder sneller liepen dan vandaag. De AtH-uitslagen vind je hier.

 

Gemert City Run

In het Pinksterweekend liepen Thijmen en Rion mee met de eerste editie van de Gemert City Run. Ze legden de 1,5 kilometer lange stratenloop af in 6:27 en 6:52. Thijmen legde daarmee beslag op een 3e plaats, Rion werd 19e.

Energie Mila Trackmeeting

Afgelopen donderdag reisde Niels naar Barendrecht voor de Energie Mila Trackmeeting. Een groot en goed deelnemersveld en perfecte weersomstandigheden maakte deze 1000 meter verleidelijk. Hij finishte in 2:55,25, zes seconden harder dan ’n maand eerder, als 50e van 175 deelnemers.

Geef een reactie