Rion, Mike, Lara en Bo start 600 meter

Rion, Mike, Lara en Bo start 600 meter

Het was prima weer tijdens de tweede avondwedstrijd van het Limbracircuit in Helmond. Jammer dat desondanks de deelname tegenviel. Bij de mannen was Niels de enige deelnemer op de 400m waardoor er niet echt een wedstrijdgevoel was. Stefan kwam bij ver en speer niet in de buurt van zijn prestatieniveau. Zijn broer Fabiano, net senior, heeft na vier atletiekloze jaren zijn snelle werparm nog niet verloren. In zijn eerste wedstrijd ging de 800 grams speer naar 43.87. A-junior Dirk heeft geen probleem met de 1 meter hoge horden maar kwam hiermee wel twee keer hard in aanraking. Daarom was na afloop zijn reactie: “De mannenhoogte (1.07m) is een fijnere hoogte”. Op de 100m bleef hij weer onder de 12 seconden. Thijs lukte het bij de C-junioren op deze afstand niet onder de 13 seconden te duiken. Op dezelfde 100 meter maar dan met horden kwam Gies bij de eerste horde niet helemaal goed uit, maar liet daarna zijn mooie hordentechniek zien. Zelf weet hij dat het met een beter eerste stuk nog harder kan. Op de 800m voor alle categorieën moest C-junior Thijs bij de start de wedstrijd maken en voor een opening zorgen. Na 400m werd hij gepasseerd en moest Thijs terrein prijs geven op de latere winnaar. Terwijl die het moeilijk kreeg op het laatste stuk, kon Thijs nog goed doorgaan en was op de finish net iets sneller dan zijn 5 dagen oude PR.

Zijn hoogspringwedstrijd moest D-junior Mike onderbreken om te gaan sprinten. Tijdens zijn 80m snoepte hij weer 0.11 sec. van zijn beste tijd. Daarna moest hij snel terug naar hoog, maar dat wou toen niet meer lukken. In zijn laatste poging liet Rion de speer 42cm verder dan ooit landen. Ondanks dat de start van de 600m een half uur was vertraagd liepen zowel Mike als Rion veel sneller dan ze ooit gedaan hadden over de anderhalve ronde. Mike opende daarbij iets te snel waardoor hij het zwaar kreeg op de laatste 200m maar de klok zorgde uiteindelijk voor de beloning. Ook Rion kreeg diezelfde beloning door goed in een groepje mee te lopen en het tempo ook op het laatste stuk goed vol te houden.

Bij de meisjes mocht Lara het spits afbijten met de 60m die ze ver voor de anderen won. Grietje liep als D-junior de 80m bij de C’s en was weer sneller dan in eerdere wedstrijden. Ze verbetert zich tot nu toe in elke wedstrijd op elk onderdeel, vandaag dus niet alleen op de sprint, maar ook op de horden. Bij ver kwam ze beter uit bij de balk wat resulteerde in 38 cm winst. Lara won na haar sprint ook het verspringen. Ook op de horden was de winst na een felle strijd voor Lara in een nieuw PR. Bo was het derde AtH-meisje in de hordenwedstrijd, op de voor haar belangrijkere 600m liep ze goed mee in de groep CD-junioren. Telkens vond ze aansluiting en met een goede laatste 100 meter dook ze onder de door haar gewenste 1.50. Lara bleef in Zundert net boven de 2 minuten, daar wil ze graag onder, dat lukte vandaag nog niet.

De AtH-uitslagen vind je hier.

Geef een reactie