Groepsfoto CD-competitie Someren

Groepsfoto CD-competitie Someren

Voordat de tweede CD-junioren competitiewedstrijd begon vloeide het bloed van Ian al over de baan in Someren. Gelukkig had hij nog genoeg over om later op de dag een paar goede prestaties neer te zetten. Hij en zijn clubgenoten werden hierbij geholpen door het prachtige weer. Alle negen AtH-ers gingen met een of meer PR’s naar huis en tien clubrecords werden verbeterd.

Bij de jongens was het weer Rion die de 4 kg kogel moest wegstoten. Het lukte hem om meer punten binnen te halen door zijn eigen eerdere prestatie te overtreffen. Samen met Gies, Ian en Mike werd er beter gewisseld bij de estafette dan in de vorige wedstrijd waardoor er dan ook een snellere tijd op de klokken kwam, bijna 5 seconden van het clubrecord af. Terwijl het bij hoog Mike niet wilde lukken om over de 1 meter 40 te springen wierpen zowel Gies als Rion een nieuw PR bij speer. Na een lange tijd wachten mocht Thijs eindelijk de baan op voor zijn eerste onderdeel. Hij liep sneller dan ooit over de 100m met horden, daardoor kon Gies niet achterblijven in de volgende serie. In zijn mooie hordenstijl ging hij voor het eerst onder de 17 seconden. Aan de overkant van het veld liet Ian een mooie serie sprongen opmeten bij het verspringen. Met als eindresultaat een nieuw clubrecord wat hij van Mike overneemt waarvoor hij van Mike een applausje kreeg. Meteen daarna verbeterde Mike door een goed opgebouwde race zijn 800m beste tijd. In tegenstelling tot anders startte hij iets rustiger waardoor de verzuring veel later kwam. Voor Thijs gold in dezelfde serie een andere aanpak wat resulteerde in weer een prima tijd in de buurt van zijn PR. Omdat Thijs nog niet lang genoeg gewacht had vandaag mocht hij weer meer dan een uur wachten om de afsluitende 150m samen met Ian te lopen. Zowel Ian (JD) als Thijs (JC) verbeterden het clubrecord op deze afstand, waarbij het weer Mike was die zijn naam uit de boeken zag verdwijnen. Nadat alle resultaten en punten waren opgeteld bleek dat de jonge AtH-ploeg (met 3 D-junioren) bij de C-junioren vandaag de vierde plaats pakte.

De D-junioren meisjes waren niet compleet en konden daardoor niet deelnemen aan de estafette. Bij het volgende onderdeel de 60m horden stonden er drie AtH-dames in de baan. Bo en Grietje liepen in dezelfde serie waarbij Grietje voor het eerst onder de 13 seconden dook. Ook Bo bleef daaronder, Lara bleef in de snelste serie 0,01 boven haar PR. Lang tijd om daarover na te denken had Lara niet, haar naam werd bij ver omgeroepen voor haar eerste poging. Het lukte vandaag niet haar niveau bij ver te halen. In dezelfde hoek op het veld was het Laura die de kogel verder liet landen dan in de eerste wedstrijd en dus meer punten scoorde. Nadat de schoenen snel gewisseld waren voor spikes ging Laura van start voor haar 1000m. De tussentijden gaven aan dat er een nieuw PR aan zat te komen, jammer was het dat ze door maagpijn op moest geven. In de snelste serie kon Bo de koploopsters volgen, langzaamaan moest ze terrein prijsgeven. Maar in het laatste gedeelte had ze nog zoveel over dat ze zich weer helemaal terug knokte en als tweede over de finish kwam in een nieuw PR. Ondertussen ging Grietje bij hoog gemakkelijk over de 1.15 en miste ze de 1.20 maar net. Laura was gelukkig weer hersteld en werd beloond met een nieuw PR bij het speerwerpen. Ondanks de harde tegenwind lukte het Grietje om heel dicht (0.02 sec) bij haar beste sprinttijd te komen, Lara had iets minder wind tegen en verbeterde haar tijd met 0.01 sec. Nadat Bo ook nog een PR met speerwerpen binnen had gehaald kon de eindstand opgemaakt worden, waaruit bleek dat de vier meisjes zich samen naar een tiende plaats hadden geknokt.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie