Groepsfoto Athletics Champs Roermond

Groepsfoto Athletics Champs Roermond

Athletics Champs, Roermond

Omdat de belangstelling voor de tweede Athletics Champs wedstrijd in Roermond wat minder was, werden de deelnemende AtH-ertjes samengevoegd met andere teams. Gelukkig bleef de voorspelde regen weg boven Roermond en werkte ook de temperatuur mee waardoor het prima sportweer was.

De A-pupillen meisjes Maebh en Sanne waren ingedeeld bij het team van ATV Venray. Op de 60m sprint was Maebh het tweede snelste meisje, en was ze de enige eerstejaars die onder de 10 seconden bleef. Mede door haar snelheid was ze ook bij verspringen de beste. Op de 60m horden noteerde ze de allersnelste tijd van alle eerste- en tweedejaars pupillen jongens en meisjes, ze liet hier 117 jongens en meisjes achter zich! Helaas bleef ze in een nieuwe poging achter een horde haken, na een bezoek aan de EHBO was de wedstrijd voor Maebh over. Met de werponderdelen moet je niet bij Maebh zijn, Sanne daarentegen verbeterde zich bij vortexwerpen. Bij het afsluitende meters maken toonde Sanne haar doorzettingsvermogen. Toen ze het fluitje hoorde wat de laatste van de 6 minuten aankondigde, schroefde ze haar tempo omhoog om meer meters bij te kunnen laten schrijven.

De jongste pupillen, BC en mini’s, waren samengevoegd in een team met de atleetjes van HAC. Abel was bij alle onderdelen vooraan te vinden, bij het afsluitende meters maken was hij degene die de meeste meters liet noteren. Hij verbeterde zijn aantal in april gelopen meters, ook Sofie liep meer meters. De zware M-bal wist ze ook verder te laten landen. Bij de horden-pendelestafette bleef ook Sofie achter een horde haken en kwam ongelukkig terecht. Maar Sofie stond op, liep de wedstrijd uit en voelde daarna pas wat er gebeurd was.

Bij de jongste jongens, mini-pupillen, maakte Joep zijn wedstrijddebuut. Bij het eerste onderdeel, M-bal liet hij een mooie afstand meten waarmee hij voorin het veld te vinden was, ook bij het vortex werpen was dat het geval. Bij het technisch moeilijke hoogspringen wisten zowel Adam, Joep en Tim alle drie een hoogte te halen. Adam wist zijn afstand bij het meters maken te verbeteren nadat hij ook zijn M-bal al verbeterd had. Voor Tim waren de meeste onderdelen nieuw in wedstrijdverband.

 

Night Run, Helmond

Op zaterdagavond liepen Thijs, Jeroen, Abel en Adam mee met de Jeugdloop van de eerste Nightrun in Helmond. Thijs en Abel waren in hun categorie de snelsten, Jeroen werd tweede bij de 11 en 12 jarigen. Adam kwam als 7 e over de finish in de categorie 6-8 jaar maar was wel de allerjongste in deze leeftijdscategorie.

 

Eef Kamerbeek Games, Eindhoven

Op de vroege zaterdagavond gingen Dinand en Timo bij de A-pupillen en Jorg bij de C-pupillen van start op de 1000m in het voorprogramma van de Eef Kamerbeek Games in Eindhoven. Timo was de snelste A-pupil in 3.28.04, Dinand werd in deze wedstrijd 4 e in 3.35.26. Jorg ging in zijn eerste 1000m meteen onder de 4 minuten, 3.56.30, en had meer dan 17 seconden voorsprong.

Geef een reactie