Maebh, Claire en Sanne in Culemborg

Maebh, Claire en Sanne in Culemborg

De meeste prestatieverbeteringen bij atletiek gaan gestaag, maar met name de jeugd staat er om bekend ineens forse stappen te kunnen zetten. Bij zogeheten ‘pupillenverbeteringen’ schieten de pr’s dan ook opeens omhoog. Wie denkt dat regelmatig wedstrijden doen de kans op nieuwe pr’s verkleint was vandaag niet in Culemborg, want daar kreeg de term ‘pupillenverbeteringen’ een nieuwe dimensie. En dat terwijl de naam ‘Culemborg’ toch enige huivering teweeg bracht toen deze op onze wedstrijdkalender verscheen. Want was dat niet die wedstrijd waar we vorig jaar letterlijk uit onze tent waaiden? Inderdaad, maar van de harde wind was dit keer geen spoor. Een zonnetje met 24 graden was er wel en dus zagen we de nodige verbrande schouders naar huis gaan.

In de ochtend werd begonnen met sprint: 40-60-80 meter. De lichte meewind kwam hier goed van pas want maar liefst 10 van onze 14 sprinters verbeterden zichzelf. Meest in het oog springend waren Jorg (voor het eerst onder de 7 seconden: 6.93), Tim (0.55 sec. sneller), Sofie (0.59 sec. sneller) en Bo (0.50 sec. sneller). Maar ook rasechte sprinters Timo, Merijn en Ian liepen sneller dan ooit tevoren. En de eerste ronde met technische onderdelen zorgde voor nieuwe verrassingen. Bij het verspringen sprongen Maebh, Claire en Sanne allemaal een nieuw pr. Maebh pakte daarbij het clubrecord (3.74 meter), Claire sprong voor het eerst over 3 meter en Sanne kwam tot 2.65 meter. De jongens, Merijn, Timo en Dinand, deden ondertussen goed hun best bij het kogelstoten. Merijn verbeterde zich dan ook met 71 centimeter en Dinand schoot omhoog van 6.69 meter naar maar liefst 7.51 meter (clubrecord)!

Inmiddels ging de klok richting het middaguur: tijd voor de langere afstanden. Ook hier prima weersomstandigheden; Jorg soleerde in een goed ingedeelde race naar een nieuw pr: 2.14.91. Sophie moest Jorg laten gaan, maar zette haar beste tijd ooit op de klokken met een mooie tijd: 2.20.00. En ook Tim wist zich in deze serie met 6 seconden te verbeteren. Dat gaf dus goede moed voor de volgende series. Claire had in haar serie een tegenstander waar ze lang bij kon blijven, maar op het laatst viel ze net iets teveel terug voor een nieuw pr. De serie erna, hoopte Timo en Dinand ook op een nieuw pr. Het eerste gedeelte was goed, maar toen het onderlinge duel begon ging het tempo er een beetje uit. Met een flinke sprint liep Timo nipt een nieuw pr, Dinand lukte dit net niet. Bij de D-junioren werd de race qua tempo goed ingedeeld, maar bij gebrek aan een goede tegenstander bleven de pr’s buiten beeld.

Het balwerpen bij de jongste jeugd bleek nog niet heel makkelijk, maar de pogingen die wel goed gingen leverde voor allemaal een nieuw pr op. Jorg verbeterde zich daarbij zelfs met 3 (!) meter. En terwijl Claire en Sanne hun pr bij het kogelstoten verbeterden met 17 resp. 18 centimeter, sprongen Dinand (3.43) en Merijn (3.92) een nieuw pr in de verspringbak. Voor Merijn komt daarmee ook de magische 4 meter-grens in zicht. Ian, Rion en Mike waren de volgende die de kogelstootring instapten: Rion verbeterde weliswaar zijn eigen clubrecord (6.32 meter) maar Mike overtrof hem door zijn pr aan te scherpen van 6.01 naar 7.06 meter. Ondertussen hadden de allerkleinsten nog een moeilijke opgave gekregen: hoogspringen. Artistiek gezien lieten de kinderen zeker mooie sprongen zien, ook al waren ze niet volgens het boekje. De prestatie van Jorg ging wel het boekje in; hij sprong voor het eerst 1.00 meter!

Nadat de pupillen klaar waren kon de organisatie de eindstand op gaan maken, de pupillen doken nog maar eens het bloemenveld in waarbij vooral Maebh met de prachtigste creaties weer terug kwam. Mike, Ian en Rion mochten zich ondertussen nog één keer opladen voor het verspringen en dat ging niet onverdienstelijk. Met 6 pogingen kregen ze aardig wat kansen; Ian sprong keurig met 4 meter 16, Rion verbeterde zijn oude pr met 11 centimeter. Maar vooral Mike gaf nog een mooie slotshow weg; hij sprong al 4 keer verder dan zijn pr (4.23-4.24-4.26-4.28) maar in poging 6 viel alles samen: het meetlint rolde uit naar 4.41 meter. Vol enthousiasme kon ook Mike de eindstand op gaan maken. In het kort:

  • 51 prestaties
  • 32 pr’s
  • 14 clubrecords
  • 8x goud (Mike 600m en ver / Bo 600m / Merijn meerkamp / Timo 1000m / Jorg 600m / Sofie meerkamp en 600m)
  • 7x zilver (Mike 80m en kogel / Timo meerkamp / Dinand 1000m / Jorg meerkamp / Pepijn meerkamp / Tim 600m)
  • 8x brons (Ian 80m en ver / Rion kogel / Dinand meerkamp / Maebh meerkamp / Claire 1000m / Tim meerkamp / Pepijn 600m)
  • totaal 12.33 seconden verbetering
  • totaal 9.34 meter verbetering

Met recht een succesvolle dag met schitterend weer; op naar de volgende! De uitslagen van alle AtH’ers vind je hier.

Geef een reactie