Seniorencompetitie 100 meter

Seniorencompetitie 100 meter

Na de goede prestaties van de jongste jeugd gisteren in Culemborg kon het mannenteam vandaag niet achterblijven tijdens de 2 e competitiewedstrijd in Helmond. Zeker niet omdat een aantal (jeugd-)supporters aanwezig waren die zich ook regelmatig lieten horen. De mannenwedstrijd begon met twee technische onderdelen: Dirk met hoog aan de ene kant van het veld en Fabiano aan de andere kant met speer. De eerste worp van Fabiano was geldig tot grote vreugde van Marc die als herintreder zijn wedstrijddebuut hierdoor nog even kon uitstellen. Fabiano overtrof zijn eerste worp niet, maar we waren heel tevreden met de afstand: 42.98m. Aan de andere kant van het veld maakte Dirk het spannend. Nadat hij over de 1.85 was gesprongen, ging de lat naar 1.90. In zijn derde poging leek hij erover heen te gaan, de lat bleef even liggen maar kwam uiteindelijk toch naar beneden. Ondertussen was Tom op de 100m weer eens onder de 13 seconden gedoken, en gaat hij richting zijn PR. Jean-Paul liep exact dezelfde tijd als in de 1e competitiewedstrijd.

Het eerste looponderdeel op de rondbaan was de 400m, Daan was als reserve ingeschreven maar wilde deze lastige afstand toch graag lopen. Toen na afloop werd gezegd: “Dat viel ons nog niet tegen Daan”, was zijn reactie: “mij ook niet”. In de serie na Daan liep Niels een nieuw clubrecord. Alle blauwe ogen waren gericht op de verspringbak waar eerst Jean-Paul probeerde om zijn PR van vorig seizoen te verbeteren. Maar hij kwam in geen enkele poging goed uit en was daar niet zo blij mee. Toen de eerste groep verspringers hun vier pogingen hadden gehad mocht Dirk het gaan proberen. Met een PR van 5.89 was de vraag of de 6 meter er vandaag in zou zitten. Maar ook Dirk kwam niet goed uit bij de balk wat hem veel centimeters kostte, wel evenaarde hij met zijn 5.46 het clubrecord van Stefan.

Voor Tom stond er een nieuw onderdeel op het programma: 400m horden. Dat onderdeel liet even op zich wachten omdat er een rij horden te weinig in de baan stond. Maar Tom liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Als eerstejaars B-junior maakte hij een knap debuut op dit rondje horden over mannenhoogte. Daan overtrof de verwachtingen op de 400m maar ook op de 200m was hij sneller dan verwacht. In de serie daarna liep Dirk een sterk tweede stuk in zijn 200m wat werd beloond met een nieuw clubrecord: 24.47 sec. Omdat Stefan een lichte blessure had opgelopen nam Fabiano de taak van zijn broer over om punten te halen bij het kogelstoten. Voor het eerst met de 7,250 kg zware kogel in zijn handen en een elleboog die wat tegenwerkte stootte hij de kogel naar 8.93m. Met de verzuring van de 400m nog in de benen vertrok Niels voor nog eens 1500 meters. Terwijl de meesten veel te hard van start gingen hield hij zich rondje na rondje goed aan zijn eigen schema. Toen de lopers uit het groepje voor hem een voor een terug begonnen te vallen kon hij naar voren opschuiven en haalde hij met zijn tijd van 4.36.34 zijn doel: onder de 4.40 min.

Lang tijd om uit te rusten was er niet, samen met nestor Jean-Paul, een eveneens verzuurde Daan en de benjamin van de ploeg Tom stond de 4x100m nog op het programma. Ze wisten van tevoren al dat ze het langzaamste team zouden zijn, maar er werden tenminste wel punten binnengehaald. Samen waren de zes mannen, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar goed voor 5149 punten en een negende plaats. Over vier weken wordt de competitie afgesloten met de derde wedstrijd. De uitslagen vind je hier.

Andere wedstrijden

Bij de Vestingloop in den Bosch kwam Abel als eerste over de finish bij de jongens 9 jaar, broertje Adam werd 12e bij de 7-jarigen. Veerle was bij VenloStormt het 43e meisje in de leeftijd 8-9 jaar en broer Thijmen werd 31e bij de jongens 10-11 jaar.

Geef een reactie