Fabiano werpt 44.61

Fabiano werpt 44.61

Tijdens de laatste avondwedstrijd van circuit 14 in Eindhoven stond voor C-junioren een 300m horden op het programma. Lara en Grietje, beiden nog D-junior, namen van de gelegenheid gebruik om deze afstand eens te proberen. In de buitenbaan startend ging Grietje goed mee maar kreeg het zwaar op het laatste stuk. Lara, lopend in de binnenbaan, leek een snelle tijd neer te gaan zetten totdat ze in de bocht over een horde viel. Even leek het erop dat haar wedstrijd over was maar ze stond op en liep nog ruim binnen de 60 seconden. Daarna werden de horden omhoog gezet, naar 84 cm, voor de 400m horden jongens B. Afgelopen zondag ging Tom op dezelfde afstand over 91,4 cm. Vandaag gingen de hordenpassages ondanks de lagere hoogte minder dan zondag, voor Tom betekent dit dat zijn tijd sneller kan.

Na haar hordenwedstrijd én met schaafwonden kon Lara meteen door naar ver waar ze onder haar niveau sprong. Na het verspringen kwamen de sprinters op de baan. Op de 80m hielden onze D-junioren zich goed staande tussen de 2 en 3 jaar oudere meisjes. Grietje benaderde haar beste tijd en Lara nam revanche op zichzelf door onder haar beste tijd te duiken.

De hele avond liepen twee eenden rustig over het middenterrein, zich niks aantrekkend van de drukte op de baan. Toen Fabiano een speer vastpakte om in te werpen kozen ze het “hazenpad” en vlogen naar veiligere oorden. Niks hield Fabiano toen nog tegen om een nieuw PR te werpen, de speer landde na 44.61 meter. Op de rondbaan was het ondertussen tijd voor de 800 meters. Thijs had de pech dat hij in de tweede serie het tempo voor de groep moest maken. Uiteindelijk kwam hij nog heel dicht bij zijn snelste tijd. Als jongste deelneemster trof Bo in haar serie hetzelfde lot. Ze opende in een goed tempo waar de rest van de serie van kon profiteren, zelf werd ze beloond met een nieuw PR.

De AtH-uitslagen vind je hier.

Geef een reactie