Rion verspringen Gemert

Rion verspringen Gemert

Het domein voor de alleskunners is de meerkamp, twee dagen waarin praktisch alle onderdelen op het programma staan. De jaarlijkse meerkamp in Gemert is, mede gezien de reisafstand, de ideale mogelijkheid om kennis te maken met de meerkamp. Thijs, Lara, Mike en Rion gingen de uitdaging aan en wisten op de eerste dag, vandaag, diverse pr’s neer te zetten.

Thijs zijn meerkamp begon met de 100 meter waar hij na 13.08 seconden over de finish kwam. Net geen pr, wat op het tweede onderdeel (discuswerpen) wel lukte. De eerste worp was meteen met afstand de beste: 23.18 meter. Twee uur later vloog de speer naar 24 meter 47 en bij het hoogspringen verbeterde hij zijn pr naar 1.50 meter. Dit alles levert hem 2049 punten op en zijn 7e plaats biedt veel perspectief voor dag 2.

Lara begon de dag over 60 meter horden: Ze verbeterde haar pr van 11.49 naar 11.20 seconden. Daarna pakte ze het clubrecord bij het hoogspringen, waar ze de 1 meter 20 hoge lat passeerde. Lara’s dag werd afgesloten met speerwerpen, waar ze bijna een pr behaalde. Lara staat met 1119 op plaats 12, ook zij heeft morgen nog voldoende perspectief voor de dag van morgen.

Mike mocht net als Thijs beginnen met de sprint. In het kielzog van snelle tegenstanders ging Mike net niet snel genoeg voor een pr, maar 11.49 was een prima start van zijn meerkamp. Ook verspringen ging prima, 4 meter 31 is slechts 10 cm minder dan zijn pr van vorige week. Speerwerpen is niet Mike zijn onderdeel, maar hij gooide een mooi nieuw pr én voor het eerst over de 20 meter. Al met al een prima score, die leidde tot 1358 punten en positie 12.

Rion had een matige start waardoor hij geen pr sprintte (13.66) en was ook onfortuinlijk bij het speerwerpen waar hij drie ongeldige worpen liet noteren. Gelukkig was het verspringen een lichtpuntje; hij scherpte zijn pr aan naar 3.07 meter, waarmee hij voor het eerst verder sprong dan drie meter. Zonder de punten van het speerwerpen staat Rion op plaats 16 met 498 punten. Nieuwe pr’s op dag 2 zijn het belangrijkste doel voor hem.

De uitslagen van dag 1 vind je hier.

Voor Thijs staan morgen nog eens 4 onderdelen van zijn achtkamp op het programma. Lara is op de helft van haar zeskamp, Mike en Rion hebben er 3 van de 7 onderdelen opzitten. Veel succes op dag 2 en ook aan alle AtH-leden die in actie komen in Soest of Someren!

Geef een reactie