Thijs op weg naar brons BK Meerkamp

Thijs op weg naar brons BK Meerkamp

Was het gisteren tijdens de eerste dag van het Brabants Kampioenschap Meerkamp al warm, vandaag scheen de zon nog feller. Het was zaak om tussen de onderdelen, die bij deze temperatuur een uitputtingsslag werden, in de schaduw te blijven en het hoofd letterlijk en figuurlijk koel te houden. Dus ook niet te lang stil blijven staan als een prestatie op een onderdeel tegenzat.

In de tussenstand na de eerste dag nam Thijs een zevende plaats in. De tweede dag begon voor hem niet met zijn favoriete onderdeel. Hij keek een beetje op tegen de 10 horden die op de baan voor hem klaar stonden. Maar een goed begin is het halve werk: 17.43 op de 100mh betekende een nieuwe persoonlijke beste tijd en voor het eerst onder de 18 sec. Een mooie opsteker voor Thijs. Kort daarna landde hij bij zijn derde poging verder dan ooit in de verspringbak: 2e PR van vandaag: 5.03. Nadat hij in zijn eerste poging bij kogel 8.54 liet opmeten werd duidelijk dat Thijs door zijn goede serie prestaties was opgeklommen in het tussenklassement. Na zeven onderdelen nam Thijs de vierde positie in en was hij derde Brabander. Hij werd op een gering puntenaantal gevolgd door twee concurrenten. Het was dus zaak om deze twee op de afsluitende 1000m achter zich te houden. Wat verwacht werd gebeurde: Thijs, met het snelste PR achter zijn naam, ging meteen na de start op kop gevolgd door de nummer 5 en 6 van het tussenklassement. Al vrij snel was hij al een concurrent kwijt, na een versnelling moest ook de andere Thijs laten gaan en was hij zeker van een vierde plaats in het totaalklassement en 3e Brabander voor het Brabants Kampioenschap. Maar Thijs bleef het tempo tot aan de finish goed hoog houden waardoor zijn vierde PR van vandaag een feit was. Na de wedstrijd bleek dat Thijs slechts 22 punten tekort kwam voor een 2e plaats in het Brabants Kampioenschap (BK). Maar de bronzen medaille was meer dan Thijs zaterdagmorgen verwachtte.

Lara vonden we na de eerste dag terug op een twaalfde plaats, zij had vandaag nog drie onderdelen op het programma staan. Haar tweede dag begon met ver waar ze een verdienstelijke 4.12 liet opmeten. Bij kogel lukte het Lara niet om in de buurt van haar beste prestatie te komen totdat er een etentje in het vooruitzicht werd gesteld als ze over de 9 meter zou stoten. In haar laatste poging kwam de kogel neer na 9 meter 19, bijna een meter verder dan haar PR. Na een telefonische reservering bij een restaurant liet ze nog een mooie tijd op de 600m noteren. Ze scherpte haar beste tijd met zes seconden aan naar 1.55.61 en steeg in het klassement naar een elfde plaats en was 8e Brabantse bij het BK.

Ook Mike vonden we na de eerste dag terug op een twaalfde plaats. Voor Mike waren er vandaag vier van zijn zeven onderdelen. Bij de horden liet hij een aantal punten liggen. Maar bij het hoogspringen evenaarde hij met een hele mooie sprong over 1.45 zijn indoorprestatie. De 1.50 sprong hij er maar net af. Mike staat niet bekend als werper maar liet vandaag zijn tweede beste afstand bij kogel opmeten. Op de afsluitende 1000m bleef hij iets boven zijn PR. Nadat alle punten waren opgeteld bleek dat Mike iets terrein had moeten prijsgeven, hij was gezakt naar een 15e plaats en was 10e Brabander bij het BK.

Voor Rion was het jammer dat hij gisteren op de eerste dag geen geldige poging had bij speer. De tweede dag begon ook voor hem met de horden. De hordenhoogte en afstand was nieuw voor Rion, de 3 kg kogel had hij al vaker vast gehad. Maar toch liet hij hier een nieuw PR opmeten: 6.33. Zijn volgende PR liet hij noteren bij hoogspringen, hij sprong 10 cm hoger dan in eerdere wedstrijden. Op de afsluitende 1000m kreeg hij het na een te snelle opening moeilijk in de laatste ronde. Maar toen er op de laatste 100m nog iemand voorbij wilde zette hij nog even flink aan, waardoor hij nog net beneden de vier minuten bleef. Rion werd 12e Brabander in het klassement voor het Brabants Kampioenschap.

De uitslagen uit Gemert vind je hier.

 

Nationale A-Games Soest

De Nationale A-Games worden ieder jaar in Soest gehouden en is het officieuze NK voor A-pupillen. Ook dit jaar gingen er atleetjes van AtH; Claire, Dinand, Merijn en Timo naar Soest. Ze moesten het daar opnemen tegen anderen die uit alle hoeken van het land kwamen. De jongens Dinand, Merijn en Timo begonnen met ver. Ondanks de felle zon en het warme weer konden ze nog net in de buurt komen van hun pr’s. Dinand had zich als enige voor vortex ingeschreven waar hij zijn pr met bijna vijf meter verbeterde.

Ondertussen stonden Timo en Merijn al klaar bij de 60 m sprint. Merijn liep exact Timo’s pr van 9.27, Timo kwam vandaag tot 9.40. Beide jongens vinden we terug op een 6 e en 7 e plaats. Daarna moesten Dinand en Merijn naar het hoogspringen. Door de vele atleten en het tijdgebonden programma werden ze verdeeld over 2 groepen. Waar Dinand net onder zijn pr bleef verbeterde Merijn zijn pr naar 1.10m. Op de 1000 m kwam Claire aan de start. Door de spanning lukte het niet aansluiting te krijgen voorin het groepje, waardoor het niet lekker liep. Deze 1000m was ook het laatste onderdeel van Dinand en Timo. Ze vonden elkaar tijdens de wedstrijd, beiden finishten rond de 3.30.

De uitslagen uit Soest vind je hier.

 

Athletics Champs in Someren

Was het de vorige wedstrijd een dreigende lucht dit keer scheen de zon uitbundig in Someren. Het was een druk wedstrijdweekend waardoor de belangstelling voor deze wedstrijd binnen de vereniging wat minder was. Bij de meisjes A-pupillen liet Maebh op de 60m horden de snelste tijd noteren. Ze verbeterde haar vortexworp met een meter en won van zichzelf met het meters maken waar ze een grotere afstand liep. Ook Marta liep meer meters dan voorheen, liet de vortex 2 meter verder neerkomen en was goed op dreef met de kogel.

Bij de jongens B-pupillen domineerde Abel de looponderdelen, hij was de sterkste op de 40m sprint en liep de meeste meters tijdens de 4 minuten. Bij de evenoude meisjes was het voor Carla haar tweede Athletics Champs waardoor er veel nieuwe onderdelen op het programma stonden. Aan hurkhoog had ze al eerder deelgenomen en dat werd vandaag verbeterd. Bij de jongste jongens was het ook voor Joep de tweede wedstrijd. Hij was de snelste op de 40m, sprong het hoogte bij hurkhoog en won het slingeren. Zijn vortex kwam anderhalve meter verder dan vorige keer en hij liep meer meters in de afsluitende 4 minuten. Het meters maken werd in deze leeftijdscategorie gewonnen door Adam, die ook het snelste over de 40m met horden ging. Hij verbeterde zijn prestatie van vorige keer bij het hurkhoogspringen.

De uitslagen uit Someren vind je hier.

Geef een reactie