Dinand kogelstoten

Dinand kogelstoten

Gezien de weersomstandigheden, waarbij een regenachtige dag dreigde, was de grote vraag vooral of het wel of niet zou gaan regenen. 10 jonge AtH’ers besloten de gok te wagen en verzamelden na het middaguur in het Belgische Hasselt. Net voor het inlopen kwam de eerste regenbui, maar tijdens de wedstrijd was het helemaal droog. Althans, tijdens de lange afstandslopen werd de wedstrijd zo’n 20 minuten stilgelegd voor een stortbui. Het warme weer tussen de buien door zorgde desondanks voor prima prestaties.

Onze oudste deelnemer was D-junior Ian, die na een snelle sprint een pr haalde bij het kogelstoten. Bij het speerwerpen waren de eerste 2 pogingen ongeldig, dus bij de derde was de focus een beetje weg. Hij herpakte zich echter heel goed door 4 meter 27 ver te springen. Twee jongens pupillen A, Timo en Dinand gingen even na 14 uur weg uit de startblokken. Terwijl Dinand een goede start had en daardoor zijn pr verbeterde, bleef Timo wat achter qua start. Dinand zette deze goede start door bij het kogelstoten, in de laatste poging stootte hij de kogel 7 meter 79 weg (foto). Voor de 1000 meter werd hij opeens een beetje ziek, en dus startte Timo hier als enige. Hij finishte na 3 minuten en 30 seconden.

De meisjes pupillen A trokken gedrieën langs alle onderdelen. Marta startte de wedstrijd met een nieuw pr en de seriewinst op de sprint. Sanne had ondanks een trage start ook een nieuw pr, Maebh liep ook sneller dan ooit tevoren (9.62). Het hoogspringen was erg druk met maar liefst 40 deelneemsters, maar dat maakte onze meisjes niet uit want alle drie verbeterden zij zich met 5 centimeter! Maebh stootte ook een pr bij het kogelstoten, daar waar Marta het clubrecord van Bo afpakte. Op de afsluitende 1000 meter wisten Marta en Sanne dankzij een goede opbouw prima tijden neer te zetten (4:21 resp. 4:24).

In de jongste groep, in België de Benjamins genaamd, waren 4 AtH’ers vertegenwoordigd: Abel (B-pupil), Jorg (C-pupil), Adam en Tim (beiden mini-pupil). De wedstrijd begon bij het verspringen, iets dat Jorg goed ligt. Hij wist opnieuw 3 meter 16 te springen, daar waar Adam zich met 2 cm verbeterde en Tim de 2 meter-grens passeerde. Na het verspringen was het tijd voor nog een snelheidsexplosie op de 60 meter. Abel toonde hier de snelste te zijn; 9.59 is een tijd die een A-pupil niet zou misstaan. In zijn kielzog liep Jorg na 9.95 seconden over de finish, wat gezien zijn leeftijd ook extreem snel is. Adam en Tim maakten het vooral onderling spannend; ze finishten (in dezelfde baan) na 12.56 resp. 12.59. Bij het 2e technische onderdeel wist alleen Tim zich te verbeteren, hij voegde 1,5 meter toe aan zijn balwerp-pr. Het afsluitende looponderdeel, de 600 meter, liet zoals gezegd even op zich wachten. Nadat zo’n beetje alles onder water was gezet, werd alsnog gestart. Abel kwam goed uit de drukte, startte iets te optimistisch en liep zonder tegenstand naar een knappe 2:01,75 (tussentijden 36-41-44). Ook hier was het Jorg die in de schaduw van de snelle Abel een prima 600 meter liet zien. Met een goede eindsprint eindigde zijn looponderdeel na 2:13,12, zo’n 1,5 seconde sneller dan in Culemborg. Bij de mini’s was de onderlinge strijd ook weer aanwezig, terwijl Adam zijn kans dacht te zien om in te halen zette Tim nog eens aan. Tim eindigde in 2:38,89 en Adam in 2:39,73.

Nadat ook de looponderdelen voorbij waren kon de balans van een middagje Hasselt worden opgemaakt; prima weersomstandigheden (ondanks twee korte, hevige buien), een goede organisatie en de nodige persoonlijke verbeteringen. Welke? Dat zie je bij onze statistieken en in de uitslagen.

Geef een reactie