Kogelstoten: Stefan en Rion

Kogelstoten: Stefan en Rion

Ondanks een klein licht regenbuitje halverwege de wedstrijd was het prima weer tijdens de avondwedstrijd van het Jasper Sport in Someren. Daarvan profiteerden enkelen om hun eerder neergezette prestaties aan te scherpen. Bij de mannen verraste Stefan, die al 19 uur wakker was, na een dag werken op de markt vooral zichzelf door voor het eerst over de 10 meter te stoten met de 7,26 kg zware kogel. Met kratten groenten en fruit sjouwen had hij blijkbaar wel een goede warming-up gehad. Op de 1000m wilde Niels zijn tijd van vorig jaar verbeteren. Dat lukte hem met bijna 10 seconden waardoor hij weer een stukje dichter bij zijn PR uit 2007 komt.

Bij de B-junioren kwam Tom uit op drie onderdelen. Na lange tijd weinig getraind te hebben heeft Tom in zijn nieuwe groep de trainingen weer opgepakt. Met nog wat trainingsachterstand kwam hij toch in de buurt van zijn beste prestaties op de 100m, ver en speer. Voor Thijs, als mila-loper stonden er vanavond twee totaal andere onderdelen op zijn programma. Bij de 100m horden lukte het Thijs om alle horden in driepasritme te passeren, op de 150m finishte hij net niet beneden de 20 seconden. Bij de D-junioren ging Ian, net D-junior, voor het eerst over de horden. Bij ver liet hij in zijn laatste poging 3.84 opmeten, wat maar 4 cm onder zijn PR is. Bij speer verbeterde hij zich iets t.o.v. afgelopen weekend. Voor Rion, ook overgekomen van de pupillen, stonden er twee nieuwe onderdelen op het programma: speer en kogel met een zwaarder gewicht (3kg). Hij haalde vandaag zijn indoor-prestatie met de 3 kilo-kogel niet. Wel ging hij vandaag voor het eerst onder de 4 minuten grens op de 1000m. Ook voor Mike was er een kleine verbetering op de 1000m en wist hij weer precies 4.21 meter te springen bij ver.

Bij de meisjes D was Lara degene die zich verbeterde op alle drie de onderdelen waaraan ze deelnam. Ze was sneller op de sprint, op de horden en sprong 27 cm verder in de verspringbak. Daarmee was ze vanavond ook op alle drie de onderdelen de beste. Ook Grietje liet weer zien een goede sprint in de benen te hebben, die ze ook kon gebruiken tijdens haar eerste hordenwedstrijd. Bij ver blijft Grietje nog oorlog voeren met de afzetbalk. Het derde meisje in een blauw AtH-shirt in de serie 60m horden was Bo. Ook Bo is overgekomen van de pupillen en mocht voor het eerst over de horden. Onze drie dames bezetten de plaatsen 1, 2 en 3 op dit onderdeel. Naast de horden nam Bo nog deel aan het verspringen, slechts 16cm minder dan haar pupillenrecord, maar nu wel gemeten vanaf de afzetbalk. Nadat Laura iets sneller was op de 60m sprint dan bij haar eerdere indoorwedstrijd, liet ze zien dat ze al veel bijgeleerd heeft met het kogelstoten. De kogel landde bijna een meter verder dan een paar weken geleden.

Zaterdag gaan we met een groep pupillen en jonge junioren naar een pupillen/CD-wedstrijd in Zundert om ons daarna op te gaan maken voor de eerste competitiewedstrijden voor senioren en CD-junioren. We zoeken nog wel naar een goede warming-up voor Stefan.

Een overzicht van alle AtH-uitslagen van deze wedstrijd vind je hier.

Geef een reactie