Claire 1000m

Claire 1000m

Er stond een koude harde wind bij de Energie Mila Track Meeting in Barendrecht. Bij deze jaarlijkse wedstrijd staan alleen een 600, een 1000 meter en steeple-afstanden op het programma. De series worden, ongeacht de leeftijd, op tijd ingedeeld.

600 meters

Sofie beet voor AtH letterlijk en figuurlijk het spits af, het ging hard voor Sofie maar ze beet zich vast in haar seriegenootjes. Toen de vermoeidheid na 450m begon toe te slaan, kwam voor Sofie de finish in zicht en zette ze toch nog een keer aan: 2.07.79. De eerste Helmondse PR-verbetering van vanavond. In de daaropvolgende serie moest ook Jorg alle zeilen bijzetten om het hoge tempo te volgen. Maar wetende dat hij een op een nieuw PR-schema liep beet ook hij op zijn tanden en gaf zich het laatste stuk niet gewonnen. Ook voor Jorg als beloning een nieuw PR: 1.54.76.

Timo en Mike troffen elkaar in de voorlaatste serie waarbij Mike hard van start ging en het voortouw nam. Na bijna een volle ronde haperde het tempo bij Mike even waardoor hij werd ingehaald maar hij zette zijn kiezen op elkaar en kwam net boven zijn PR over de finish. Timo ging te twijfelend van start waardoor hij de aansluiting met de “snelle” groep in zijn serie miste. Door een goed laatste stuk kon hij zijn PR nog wel aanscherpen naar 1.47.41.

Na de steeple-series was het tijd voor de 1000 meters.

Voor Claire was het na de start een plekje zoeken in het deelnemersveld. Omdat het tempo voor de eerste doorkomst al omlaag ging, nam ze de leiding. Net voor het rechte stuk wind tegen werd ze voorbij gegaan, maar sloot daarop goed aan. Toen voor haar een gaatje dreigde te vallen schoof Claire goed door waardoor ze aansluiting kon blijven houden. Bij de tweede doorkomst kreeg ze het even moeilijk maar eenmaal op het laatste rechte stuk perste ze er nog een flink tempo uit. Of zoals ze zelf zei: “bij de tanden aangekomen wilden er twee mij voorbij maar ik dacht dat gaat niet gebeuren”. Claire beet een grote hap (9 seconden) van haar oude PR af: 3.39.53. Een paar series later was het de beurt aan Abel die de jongste in zijn serie was. Hij sloot goed aan en bleef achter in het veld op “zijn” eindschema 3.12 lopen. In de voorlaatste bocht werd hij ingehaald maar verzuimde aan te sluiten waardoor hij alleen het rechte stuk wind tegen moest lopen. Op weg naar de finish zag hij de klok doortikken en liet het laatste stuk lopen. Voor de start van de voorlaatste serie had Niels zijn tanden in de 2.45 gezet. Maar hij hoopte wel op een ander wedstrijdverloop dan in eerdere wedstrijden waarin hij iedere keer het tempo moest maken. Meteen na de start kwam hij weer op kop te lopen en gaf het tempo aan. Na 250m, bij het ingaan van het rechte stuk wind tegen, werd de kop overgenomen en kon Niels profiteren. Toen het tempo na 550m bleef hangen liet hij zijn tanden zien, nam toch maar weer de kop en schroefde het tempo op. De tussentijd van 2.09 op de 800 gaf aan dat hij de 2.45 makkelijk ging halen; maar dat het uiteindelijk een nieuw PR van 2.41.36 (- 7 sec) werd, was een aangename verrassing.

De uitslagen vind je hier.


Afgelopen dinsdag wierp Tom bij de avondwedstrijd van circuit 14 in Valkenswaard de discus naar een afstand van 24.97. De uitslag vind je hier.
—–