Sofie sprint in Hechtel

Sofie sprint in Hechtel

Voor de tweede keer dit seizoen reisden enkele jeugdatleetjes af naar het Duinenstadion in Hechtel. Het was een stuk minder warm dan vorige keer maar gelukkig bleef de voorspelde regen uit. Deze Jeugdolympic was voor zowel de junioren D (5 onderdelen)  als pupillen (4 onderdelen) in meerkampvorm.

Timo begon met 80m sprint waarbij hij als snelste over de finish kwam. Met 11.45 bleef hij de concurrentie 0.08 voor. Met de speer bleef hij iets onder zijn beste worp ooit. Op de 1000m trof hij vandaag geen tegenstand. Hij nam meteen de leiding, waarbij iedereen hem liet gaan. Pas na 200m sloot er een jongen aan die tot 800m kon volgen, maar het laatste stuk moest die ook weer loslaten. Ook deze afstand legde Timo sneller af dan zijn concurrenten. Het meest tevreden kan hij zijn over zijn “andere” wedstrijdindeling, die het komend seizoen een snelle tijd op moet gaan leveren. Bij de miniemen (D-) meisjes begon de meerkamp met hoog. Door de regen van zondagochtend was het afzetstuk voor de mat glad waardoor Marta op 1.10 bleef steken. Op de 80m sprint troffen Sanne en Marta elkaar in dezelfde serie waarbij Marta haar PR met 0.03 aanscherpte. Speer was voor beiden een nieuw onderdeel waarbij de richtprestatie is gezet. Sanne kwam bij kogel dicht bij haar onlangs gevestigde PR, Marta verbeterde zich met 42 cm tot 6.64. Sanne had op de 1000m moeite om in haar ritme te komen waardoor ze het gaatje met de groep voor haar niet meer dicht kon lopen.

Bij de pupillen lijkt een tijd onder de 9 seconden op de 60m voor Jorg een kwestie van tijd. De laatste wedstrijden zit hij op of net boven de 9.00, vandaag finishte hij als derde in 9.07. Bij de kogel liet hij het meetlint weer 21 cm verder uitrollen, 4.28 was het resultaat. Het verspringen leverde hem deze keer geen 4 metersprong op. Na twee ongeldige pogingen sprong hij in zijn laatste poging op safe en kwam tot 3.60. Op de 1000m draaide hij in de snelste serie goed mee en leek hij op weg naar een nieuw persoonlijk record. Na een kleine inzinking kon hij zich herpakken en met een zeer goed laatste stuk kwam hij net boven zijn PR als vijfde over de streep.

Ook Sofie begon bij de meisjes met de 60m sprint waarbij Sofie slechts 0.02 boven haar PR bleef. Na haar enorme PR-verbetering van vorige week bij kogel, liet ze die nu weer over de 4 meter landden. Ondanks wat problemen bij het inspringen bij hoog ging ze tijdens de wedstrijd over een nieuwe hoogte van 1.05 waarbij de 1.10 net gemist werd. Ondanks dat er veel tempowisselingen waren in haar serie van de 1000m liep ze naar een keurige tijd onder de 4 minuten.

De een jaar jongere Lieve deed goede zaken bij de Benjamins (B-pupillen) meisjes. Op de 60m sprint finishte ze in de snelste serie als derde in een nieuw PR van 10.22 (-0.35). Daarna kwam ze in de verspringbak tot haar tweede verste sprong ooit en werd hiermee tweede in het veld van 23 deelneemsters. Dat hield in dat ze in het tussenklassement op een derde plaats stond. Het mindere onderdeel van Lieve, balwerpen was het derde onderdeel. Ondanks dat Lieve slechts 4 cm onder haar PR bleef zakte ze in het tussenklassement. Op de afsluitende 600m sloot ze na de start goed aan en toen ze na 400m te horen kreeg dat ze een nieuw PR kon lopen, kwam ze met een enorme versnelling en schoof door van plaats 4 naar 2 in een nieuw PR van 2.10.11 (-3.12). Haar directe concurrente op de meerkamp liet ze hiermee 14 plaatsen achter zich en nam de derde plaats weer van haar over. Op het podium kreeg ze een mooie grote meerkampmedaille omgehangen.

De Benjamin jongens begonnen hun meerkamp ook met de 60m sprint waarbij Tim de klok op een nieuw PR liet stilstaan: 11.39, 0.26 sec sneller. Tim kreeg gezelschap van zijn nieuwe clubgenootje Kevin, nog C-pupil, maar in België betekent dat deelnemen in dezelfde categorie als de B-pupillen. Voor Kevin was dit zijn eerste wedstrijd en was alles nieuw maar dat weerhield hem er niet van een snelle sprint neer te zetten: 11.22. Bij het balwerpen was de eerste worp van Tim het beste maar helaas ongeldig en moest Kevin met een zwaardere bal werpen dan in Nederland. Terwijl Tim bij ver wat achterbleef bij zijn kunnen, verraste Kevin met een sprong van 2.92. Op de 600m kwam Tim ondanks veel tempowisselingen toch in de buurt van zijn snelste tijd. Voor Kevin was het moeilijk inschatten hoe hard hij moest vertrekken, maar hij was niet bang om meteen na de start een hoog tempo te lopen. Na 300m zakte hij een beetje in maar perste er nog een snelle laatste 150m uit waardoor hij in zijn serie als vijfde in een mooie tijd over de finish kwam.

De aankomende wedstrijden waaraan AtH-ers deel gaan nemen vinden plaats in Nederland maar in juni zijn we weer te gast bij onze zuiderburen. De uitslagen vind je hier.