Timo start in Vught

Timo start in Vught

Het 110 jarige Prins Hendrik uit Vught stond, op Hemelvaartsdag, weer garant voor een prima georganiseerde Harry Schulting Games. Timo ging bij de D-junioren van start in de snelste serie van de 1000m. Achter leider Laros vormde zich een achtervolgend groepje waarbij Timo aansloot. Iets te vroeg in de wedstrijd liet hij de andere jongens gaan waardoor er een klein gaatje ontstond wat langzaam groter werd. Hierdoor kwam hij alleen te lopen maar finishte desondanks toch in een nieuw PR: 3.09.88.

Anouk nam bij de meisjes A-pupillen deel aan een pupillenwedstrijd oude stijl in een winderig Den Haag. Op de eerste twee onderdelen van haar meerkamp, 60m en kogel kwam ze niet helemaal uit de verf maar bij ver verbeterde ze haar PR naar 3.70. De 1000m sloot ze als derde af in 3.44.67.

Op vrijdagavond liep Niels in Utrecht bij de al jaren goed bezette trackmeetings het weekend in. Er stonden 103 deelnemers op de startlijst van de 1500m, 7 volle series. Bij de start om 22.00 uur was het windstil en een perfecte temperatuur. Het was een compact veld waarin hij aan de buitenkant middenin liep, de vooraf hoog ingezette tussentijden werden gehaald. Na 800m zette Niels even aan en kwam onbedoeld en tot zijn verbazing op kop te lopen. Doorkomst op de 1000m ging in 2.55; na 1250m werd er achter hem versneld en was er tot aan de finish een flinke strijd. De klok liet een pupillen-verbetering van zijn AtH-tijd zien: 4.21.29 (-13 sec) en slechts 1 seconde boven zijn echte PR. Met “ik kan nog veel harder” ziet Utrecht hem dit seizoen zeker nog terug.

De uitslagen vind je hier, hier en hier.