Marta beleefde een succesvolle avond in Helmond

Marta beleefde een succesvolle avond in Helmond

De 800 meter was door deelname van de groep van Theo Joosten uit Nijmegen het spektakelstuk van de avondwedstrijd in Helmond. Maar ook de deelnemende AtH-ers kijken tevreden terug op deze avondwedstrijd met prima atletiekweer. Bij de mannen koos Niels dit keer voor een 400m waarbij hij in zijn serie op het laatste stuk flinke tegenstand kreeg van de baan naast hem. Mede hierdoor liep hij naar een nieuw PR: 56.87 (-0.68). Tom kwam bij de A-jongens met de 6 kg kilo slechts 7 cm tekort om zijn PR van 9.65 te verbeteren. Met de speer heeft hij de 40m als doel gesteld, vanavond bleef die op 36.77m steken.

Mike had een goed begin bij de C-junioren waar hij zich op de 100m verbeterde van 13.10 naar 13.02. Een grote sprong voorwaarts maakte Mike later op de avond bij ver. Aan het begin van het baanseizoen was zijn PR 4.51, afgelopen wedstrijden wist hij dat al te verbeteren naar 4.95. Vanavond ging hij daar met 5.07 weer een stuk overheen. De 5.07 betekent ook een verbetering van het clubrecord van Thijs van Lith.

Ondanks dat de starter erg lang wachtte met het startschot op zijn 80m kon Timo bij de D-junioren toch zijn PR naar 11.40 brengen. Voor de jarige Eljah was dit zijn eerste 80m waarbij hij na 12.56 over de finish kwam. Ook de 600m was een nieuw onderdeel voor hem. Zijn start was goed maar toen het groepje voor hem iets harder ging verzuimde hij om aan te sluiten. Het gat werd daardoor te groot om nog te dichten. Helaas voor Timo kwam hij met zijn afzet weer een stuk voor de balk bij het verspringen maar de oplossing lijkt te zijn gevonden. Dinand had het druk met kogel en speer wat gelijktijdig plaatsvond. Bij kogel had hij zijn zinnen op de 8m grens gezet, PR 7.81. Met zijn 8.90 slaagde hij hier ruimschoots in en is nu de 9 meter in beeld. Hij verbeterde zijn eigen clubrecord met 1.09! Zijn speerwerpen sneeuwde door het kogelstoten wat onder.

Bij de meisjes D opende Marta haar avond met een nieuw PR (9.59) op de 60m sprint, 0.26 seconden sneller, bij het hoogspringen evenaarde ze haar PR. Omdat het hoogspringen wat uitliep wilde ze zich af gaan melden voor ver. Het advies om toch ook gewoon te verspringen en dan maar zien waar het schip strandt, nam ze ter harte. Het schip strandde niet: Marta verbeterde haar PR met ruim een meter naar 4.09. Claire ging van start op de 600m die voor haar wat rommelig was maar ze loste het prima op. Ze wilde graag onder de 2 minuten lopen, PR was 2.05.13. De tussentijden wezen uit dat ze daar ver onder liep, toen ze ook op het laatste rechte eind nog goed doortrok, zag ze zelf een tijd van 1.55.98 staan. Sanne liep in dezelfde serie maar de 600m is tekort voor Sanne, bij kogel had Sanne meer succes. Ze verbeterde haar oude PR wat op papier op 5.79 stond maar bij de betreffende wedstrijd was een fout gemaakt, ze stootte toen rond de 5.50. Van dat “nep-PR” is ze nu met haar 5.80 verlost.

De uitslagen vind je hier.