Lieve sprint in Hechtel

Lieve sprint in Hechtel

AV Toekomst had voor prima atletiekweer en dito organisatie gezorgd bij de Pater Vandenberk jeugdmeeting in Hechtel. De “losse onderdelen”-wedstrijd voor D-junioren en pupillen werd volgens een strak tijdschema maar in een gemoedelijke sfeer afgewerkt. Voor D-junior Timo begon de middag met verspringen wat een spannende wedstrijd was. Ondanks dat hij een stuk voor de balk afzette, werd er toch een nieuw PR gemeten: 4.36. Timo werd vijfde, nummer 4 sprong 4.37 en 4.38 was genoeg om het podium op te mogen. Omdat hij er toch was, stapte hij de kogelstootring in met het doel de 5 meter te passeren, dat lukte niet. Timo sloot de middag af met de 80m waar hij ondanks een tegenwind een prima tijd van 11.57 neerzette waarmee hij ook op dit onderdeel vijfde werd.

De A-pupillen konden kiezen uit zes onderdelen waarvan Abel en Jorg het hoogspringen lieten schieten. Alle onderdelen vonden in een tijdsbestek van 3 uur plaats dus moesten de jongens flink aan de bak. Het eerste onderdeel was de 60m horden waarbij de horden op D-juniorenhoogte (76,2 cm) stonden. Voor Jorg was dit een nieuw onderdeel maar zoals altijd vertrok hij als een speer uit het startblok en won zijn serie gemakkelijk in 13.06. Dat was 0.34 sneller dan het clubrecord van Abel maar Abel kreeg nog een kans in de volgende serie. Het grootste obstakel vormde de eerste horde, Abel kwam helemaal niet uit en verloor hierdoor veel tijd. Jorg werd in het totale veld vierde en kwam slechts 0.05 sec. tekort voor het podium.

Beide jongens konden hun schoenen wisselen voor het discuswerpen waarbij Jorg 73 cm verder wierp dan zijn PR. Daarna de spikes weer aan voor de 60m sprint waar ze elkaar troffen in de snelste serie. Abel was sneller dan in eerdere wedstrijden dit jaar. Jorg ging met de “rapste” jongens mee en verbeterde zijn PR en eigen clubrecord ondanks dat hij op 40m “even” opzij keek, naar 9.00 sec. Dit was genoeg om op het podium de bronzen Pater Vandenberk medaille te ontvangen. Na een korte pauze werd de 2 kg kogel door beiden 3 keer weggestoten. Abel was met zijn 6.16 niet helemaal tevreden, Jorg verbeterde met 21 cm zijn PR naar 4.07. Met al vier onderdelen in de benen liet Jorg na 1000m de klok stilstaan op 3.46.45. Voor Abel werd er iets te rustig gestart en moest hij weer zelf het tempo maken. Na een doorkomst van 2.00 op 600m knalde hij er nog een rondje 76 uit. Weer 3.16 en weer solo; in een goede wedstrijd gaat Abel zijn jacht op 3.12 wel lukken. Voor nu werd hij beloond met een mooie medaille op het hoogste treetje van het podium.

Bij de meisjes A-pupillen ging Sofie voor alle zes de onderdelen en begon ze samen met Anouk aan het voor hen nieuwe onderdeel de 60m horden. Ook hier was de hordenhoogte 76,2 cm. Sofie was sneller weg dan Anouk en zag haar clubgenote pas op de laatste horde langszij komen, waarbij Anouk op het uitloopstuk naar de finish iets sneller was dan Sofie. Tijden: 14.57 en 14.69, beiden sneller dan het clubrecord van Maebh van Dijk. Bij kogel lieten ze allebei een nieuw PR opmeten. Anouk 3.86 (+ 23 cm) en Sofie 4.35, maar liefst 1 meter 7 verder! De 60m sprint liet Anouk aan zich voorbij gaan, Sofie liet zien dat ze flink aan haar loophouding aan het werken is. Nadat Anouk vorig seizoen een supersprong had bij ver, rolde het meetlint nu weer ver uit. Ze komt nog slechts 7 cm tekort voor het clubrecord. Sofie had pech dat haar verste sprong net ongeldig was. Terwijl Anouk even pauze had noteerde Sofie weer een PR, ditmaal met de discus die 58 cm verder neerkwam dan voorheen. Bij de afsluitende 1000m was het energiepotje van Sofie door alle inspanningen en een flinke verkoudheid leeg. Anouk nam meteen de leiding en werd op de voet gevolgd door de Belgische Vanhees. Tussentijden gaven aan dat Anouk onder haar PR liep. Op het laatste stuk kwam Vanhees voorbij en finishte net voor Anouk die als 2e in 3.40.59 over de eindstreep kwam. Ook Anouk kreeg de Pater Vandenberk medaille omgehangen.

De jongste categorie Benjamins (pupillen B/C) konden kiezen uit vier onderdelen. Adam en Lieve gingen voor alle onderdelen. Bij de jongens werd begonnen met balwerpen, waarbij Adam met 16.37 een vijfde plaats bezette. Met de 60m en verspringen had hij vandaag wat meer moeite. Op de 600m liep hij in keurig gelijkmatig tempo het eerste rondje. Toen hij op 400m hoorde dat hij onder zijn PR liep, ging zijn tempo omhoog en liep met een fantastisch laatste stuk naar 2.18.70; meer dan 2 seconden sneller.

Lieve begon bij de meisjes met ver waarbij ze in de tweede sprong 3.22 liet opmeten, een PR verbetering van 4 cm. In de derde en laatste poging landde ze nog verder in de bak: 3.32. Ze maakte hiermee de wedstrijd bijzonder spannend. De nummer twee had 3.35 gesprongen en de nummer drie 3.31, die zakte door Lieve naar plaats vier. Ook voor Lieve was er een mooie medaille op het podium. Op de 60m sprint kwam ze met 10.69 heel dichtbij haar PR. Met het balwerpen was ze niet helemaal tevreden. Op haar laatste onderdeel, de 600m ging ze in de eerste bocht na de start goed mee, maar verzuimde om het rechte stuk door te gaan waardoor ze de aansluiting met de kop van de wedstrijd miste. Het ontstane gat was niet meer te overbruggen.

Na een zonnige middag verlieten we Hechtel met 12 PR’s waarvan 3 een nieuw clubrecord betekenen. Vier Pater Vandenberk medailles hingen trots om de atleetjes. Hechtel tot volgende week bij jullie Jeugdolimpic. De uitslagen vind je hier.