Mannenploeg 1e seniorencompetitie

Mannenploeg 1e seniorencompetitie

Omdat ze net als de twee eerdere jaren weer goed wilden scoren bij de competitiewedstrijden, kozen de mannen van AtH in de winter ieder voor een andere voorbereiding. Dirk sloot zich aan bij de High Jump groep in Zoetermeer en maakte heel wat kilometers om hoger te kunnen springen. Binnenkort volgt een trainingsstage in Zuid-Spanje en kan Dirk hopelijk daarna de lat nog hoger leggen. Jean-Paul overwinterde in de Chinese binnenlanden waarvandaan hij poedertjes en zalfjes meenam maar helaas de bijsluiters niet helemaal begreep, dus of ze het beoogde effect zullen hebben? Daan koos voor een uitputtingskamp en werd wekenlang ’s nachts wakker gehouden door hun pasgeboren baby Noël. Omdat Daan een nog betere voorbereiding voor ogen had besloot hij  gelijktijdig zijn huis te verbouwen. Net als Jean-Paul zocht Jeffrey het in de voeding, hij koos voor een kookkamp in een nieuw restaurant in Helmond. Hij heeft zijn baas beloofd om het getal 33 in zijn prestaties terug te laten komen, maar of dat gaat lukken. Omdat Tom net begonnen was aan zijn opleiding, zocht hij het dichter bij huis en verzorgde trainingskampen waarbij hij zijn jongere clubgenootjes onder handen nam. Niels had zich aangesloten bij de ambtenarentrainingsgroep van de gemeente Helmond die in voorbereiding waren op het NK veldloop voor ambtenaren. Hierdoor was Niels de laatste AtH-er die van de gemeente nog op de baan in Stiphout heeft mogen trainen. Uit dankbaarheid haalde hij de enige podiumplaats voor de gemeente bij dit kampioenschap.

Met deze voorbereiding op zak meldden de mannen zich in een zonnig Valkenswaard voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. In de snelste serie op de 110m horden stond Dirk voor de opgave om over 10 horden van 107cm te springen. Hij liet zich niet van de wijs brengen door de snelle mannen om hem heen en liep naar een nieuw PR: 16.82. Nadat de horden waren opgeruimd, was de rondbaan vrij voor de 800m. Achter de drie koplopers volgden vijf lopers waarvan Niels ook deel uitmaakte. Knokkend voor ieder puntje verbeterde hij zijn AtH-tijd naar 2.08.09, zijn tijd 10 jaar oude PR blijft nog even staan. Ondertussen was Jean-Paul begonnen met kogelstoten en kwam zonder ook maar een atletiektraining heel dichtbij zijn PR bij kogel: 7.79m. Een klein stukje verder steeg Dirk naar grote hoogte. Als enige sprong hij over de hoogte van 1.95m en haalde daar naast de winst ook veel punten (813) voor het team binnen. Op de 100m sprint mocht Daan als eerste het startblok in en maakte met 13.72 zijn debuut op deze afstand. Tom was in een latere serie sneller: 12.80. Terwijl Daan een nieuw PR, 9.12 op liet meten bij hink-stap-sprong, vloog Jeffrey uit zijn startblok voor een 400 meter. Zoals altijd vloog Jeffrey er vol in, maar het gebrek aan training speelde hem op het laatste stuk parten, daardoor viel zijn 57.74 alleszins mee. Met een zwaardere discus dan hij in een juniorenwedstrijd mag werpen, liet Tom de 2 kg discus 24 meter 73 centimeter ver neerkomen. Niels had zich opgemaakt voor 5000 meters op een erg warme baan en wilde een strak schema lopen. Terwijl de meesten te hard van start gingen hield hij het hoofd koel en liep keurig onder zijn schema en passeerde daarmee ook diverse terugvallers en kon in de laatste kilometers ook nog concurrenten gaan dubbelen. Het resultaat was een pupillenverbetering van zijn PR: bijna een minuut sneller: 17.32.46. Nadat Tom de discusring had verlaten mocht Jean-Paul nog proberen om zijn afstand van vorig jaar te overtreffen. Dit lukte hem nog niet maar het seizoen is nog niet voorbij. Dirk was laat weg uit het startblok op de 200m maar trok goed door: 25.19. Het laatste individuele onderdeel was voor Jeffrey die zijn debuut maakte op hss wat hij niet zo gemakkelijk vond: 9.78m is voor hem de afstand om een volgende keer te verbeteren.

De Zweedse estafette was het laatste onderdeel van vandaag. Na alle meters die Niels al gelopen had vandaag, kon er nog wel een 400m bij waardoor hij de startloper was. Na het volle rondje volgde er een chaotische wissel op Jeffrey die de 300m voor zijn rekening nam. Tom nam het stokje van Jeffrey over en kon na 200m Daan op pad sturen voor de laatste 100m. Op weg naar de finish kwam de loper van Lopersgroep Deurne dichtbij Daan maar Daan was sterk geworden door zijn trainingskampen en wist voor te blijven. De 2.16.92 betekende een verbetering van het clubrecord.

Wat de totaaluitslag betreft: de mannen werden net als in 2016 en 2017 ook dit jaar weer 7e in de poule en lieten weer de regioclubs LGD Deurne, HAC Helmond en GAC Gemert achter zich. De uitslagen vind je hier.