Joep in Zundert

Joep in Zundert

Bij zomerse temperaturen nam een klein deel van de AtH-jeugd deel aan de open wedstrijd voor CD-junioren en pupillen in Zundert. Voor de pupillen was er een meerkamp oude stijl en een lang looponderdeel, voor de CD-junioren stonden er verschillende losse onderdelen op het programma. De bijna jarige C-junior Mike trakteerde zichzelf op een nieuw PR bij zijn eerste onderdeel ver. In zijn tweede poging maakte hij na een goede afzet de sprong goed af en landde na 4 meter 95 in de verspringbak, weer 14 cm verder dan voorheen. Op de 100m sprint plaatste Mike zich gemakkelijk voor de finale. In de finale was het bijzonder spannend om plaats 2 en 3. Mike werd plaats 2 gegeven in 13.22. Op de lange sprintafstand, 300m, ging Mike, zoals het moet, hard van start en verbeterde zijn beste tijd met meer dan een seconde: 42.37. Met drie tweede plaatsen en 2 nieuwe PR’s kon Mike zijn verjaardag gaan vieren. D-junior Sanne hield het vandaag bij twee werponderdelen en een mila-onderdeel. Bij kogel kwam ze in de buurt van haar beste prestatie, met de discus had ze iets meer moeite. Omdat 600m voor diesel Sanne heel kort is, moest ze heel hard van start. Ze bleef tegen het hoge tempo vechten en werd beloond met een nieuw PR: 2.09.60.

Bij de jongens pupillen A liep Abel op de 60m sprint naar de derde tijd vandaag: 9.22, samen met zijn 3.86 bij ver (5e) en 6.17 bij kogel kwam hij met zijn puntentotaal op een vijfde plaats in de meerkamp. Bij de even oude meisjes liet Anouk op de 60m sprint een nieuw PR noteren: 9.98 (6e). Ondanks een PR-verbetering, van meer dan een meter, naar 3.63 bij kogelstoten kwam ze hier niet verder dan een 14e plaats. Door een vijfde plaats bij ver steeg ze in het meerkampklassement naar een 10e plaats.

Adam en Joep liepen allebei naar een nieuw PR op de 40m: 7.66 en 7.46. Joep werd hiermee tweede en Adam derde op de sprint. Bij het hoogspringen sprong Adam tien centimeter hoger dan voorheen: 0.90 cm, ook Joep ging over deze hoogte. Maar Joep had een theorie waardoor hij nog hoger kon springen, hij bewees zijn theorie door over de 1 meter te springen en werd ook hier tweede. Omdat Adam een nieuw PR wierp bij het balwerpen: 16.46, kon Joep niet achterblijven en verbeterde ook hij zich tot 18.82 en werd hiermee weer tweede. In het meerkampklassement haalde Adam een vijfde plaats en verbaasde Joep alles en iedereen door de meerkamp te winnen en werd het voor hem lang wachten op de prijsuitreiking. De jonge Aron trof een aantal mini-pupillen jongens als tegenstander. Deze mini-pupillen waren fysiek twee keer zo groot, maar het kleine manneke weerde zich dapper. Hij sprong naar een nieuw PR bij ver: 2.31, weer 28 centimeter erbij. Hij liep vandaag zijn snelste 40m in 9.03, samen met zijn weggeworpen bal van 8.10 meter werd hij vierde in de meerkamp.

Na de meerkampen stonden de lange looponderdelen nog op het programma. Op de 600m bij de mini-pupillen nam Aron na de eerste bocht de leiding en had een kleine voorsprong. Op het laatste rechte stuk kwam zijn concurrent terug en passeerde Aron, maar die gaf zich niet gewonnen. Zij aan zij knokkend tot op de finishlijn was het verschil slechts 0.35 sec. waarbij Aron tweede werd. Hij was weer 9 seconden sneller dan zijn beste tijd. In totaal heeft hij zijn beste tijd binnen een paar weken al met een halve minuut verbeterd. Voor Aron waren er, naast een medaille op de 600m drie nieuwe PR’s. Gedragen door zijn succes op de meerkamp ging Joep hard van start op de 1000m, waarbij langs de kant gevreesd werd voor een inzinking maar die kwam er niet. Joep schoof naar voren en kon zijn tweede plaats veilig stellen voor zijn clubgenoot Adam. Adam was rustiger begonnen maar loopt een constant tempo waarmee hij in de laatste ronde altijd plaatsen doorschuift. Ook nu weer: toen hij op de derde plaats kwam te lopen, zette hij goed door waardoor hij nog inliep op Joep. Beide jongens kregen een medaille voor hun tweede en derde plaats, maar zowel Adam als Joep verbeterden zich op alle vier de onderdelen.

Bij de meisjes pupillen A werd hard gestart op de 1000m en liet Anouk de snelste meisjes iets te ver weglopen. Na 700m vielen er wat meisjes terug en kwam Anouk weer verder naar voren. Met nog 150 meter te gaan passeerde ze de derde loopster in de wedstrijd, met een goed laatste stuk beloonde ze zichzelf behalve met een medaille ook met haar derde PR van vandaag; onder de 3.40: 3.39.45. Op Abel stond voor de andere jongens geen maat op de 1000m, na 100 meter nam hij de kop over en ging er vandoor. Ver voor iedereen uit liep hij weer een tijd onder de 3.20: 3.17.92. Geen van de andere jongens kwam in zijn buurt, hij had een voorsprong van dertien seconden opgebouwd. Abel mocht daarna op het hoogste treetje van het erepodium plaatsnemen.

Deze zonnige atletiekwedstrijd zorgde voor zeventien nieuwe persoonlijke records waarvan er negen extra werden beloond met een medaille. De uitslagen vind je hier.