Merijn 100 meter horden

Merijn 100 meter horden

Het derde competitieseizoen voor AtH is van start gegaan met de eerste wedstrijd van de CD-junioren in Helmond. Bij een competitiewedstijd treed je als team aan, waarbij elk teamlid aan maximaal drie onderdelen mag deelnemen. Per team mogen er drie deelnemers voor de looponderdelen ingeschreven worden en twee voor de technische onderdelen. De beste twee prestaties per looponderdeel en de beste van ieder technisch onderdeel scoort punten voor het team. Om iedereen mee te kunnen laten doen was ook dit jaar weer ingeschreven bij de C-junioren waardoor het jongensteam uit slechts 1 C-junior bestond aangevuld met zeven D-junioren. Maar ze hielden goed stand tussen de oudere jongens. Ze bezetten na afloop een keurige vijfde plaats.

De eerste punten werden gehaald bij speer. De niet helemaal fitte Eljah had een geldige worp tijdens zijn eerste speerwerpwedstrijd waardoor de eerste punten binnen waren. Dinand wierp verder en scoorde daardoor meer punten. Van de speerwerpaanloop kon Eljah meteen door naar de 4x100m estafette waarvan Merijn de eerste 100m voor zijn rekening nam. Bij het eerste wisselpunt verloor de loper in de baan naast Eljah het stokje waardoor Eljah zijn kans greep en van hem wegliep. Cas zette alle zeilen bij om gelijk op te gaan, laatste loper Thijmen rekende met een goede sprint, af met de directe tegenstander. Nadat hij een winterstop had ingelast stonden er vandaag meteen drie werponderdelen voor Dinand op het programma. Met de 4 kg zware C-junioren-kogel liet hij een nieuw persoonlijk record opmeten: 6.95. Nadat Cas en Thijmen beiden de 1.25 hadden gehaald bij hoog, lukte het Cas in de tweede poging ook om over de 1.30m te springen, een evenaring van zijn indoorrecord. Merijn moest als D-junior over 8cm hogere horden dan in zijn eigen leeftijdscategorie, Mike liep in de snelste serie van de 80m horden naar een nieuw PR: 17.75.  Op zijn derde onderdeel, discus haalde Dinand uit en liet de discus bijna 90 cm verder neerkomen dan zijn eerdere verste worp: 18.48m. Hiermee neemt hij het clubrecord bij de D-junioren van Rion van Eerd over. Terwijl een aantal jongens klaar waren met hun programma moest voor Timo de dag nog beginnen. Samen met Mike startte hij in de snelste serie van de 800m. Omdat Mike meestal te hard van start gaat, was de opdracht achter Timo blijven, wat hij keurig deed. Timo liet een goede opening zien en trok op het zware stuk na 500m goed door waardoor Mike hem iets moest laten gaan. Alsof het geen moeite kostte maakte Timo de laatste 200m ook keurig af, een nieuw PR: 2.25.95. Mike moest iets terrein prijsgeven, maar zijn 2.30.58 is al weer een stuk sneller dan drie weken geleden. Bij het verspringen sprong Thijmen, ondanks zijn afzet een stuk voor de balk, naar een nieuw PR: 3.60. Ook Timo zette ver voor de balk af en liet precies dezelfde afstand opmeten als in Papendrecht drie weken geleden: 4.33m. Het laatste onderdeel was de 100m sprint. Voor Cas, komend vanaf de pupillen, was deze sprint-afstand nieuw: van 60 naar 100m. Zijn neergezette tijd is het doel voor volgende wedstrijd. Mike strandde op slechts 0,06 sec van zijn beste tijd, Timo liep een stuk sneller, van 14.28 naar 14.05 slechts 0.0.2 boven het clubrecord bij de D-junioren.

Ook bij de meisjes was gekozen voor een C-junioren-team, ook al zijn bijna alle meisjes eerstejaars D-junior. De meisjes begonnen met ver waar Grietje met heel weinig training toch bijna een PR sprong, Claire verbeterde zich binnen twee weken weer met 10 cm. De 80m horden was voor zowel Grietje als Marta een nieuw onderdeel, helemaal nieuw was alles voor “Bellie” die kwam kennismaken en meteen aan de wedstrijd deelnam. Nog niet wetende wat een discus was, liet ze wel geldige pogingen noteren. Verbeterde Marta haar PR bij hoog twee weken gelden al met 15 centimeter, vandaag kwam daar weer 5 cm bij. Toen de lat op 1.25 aangeraakt werd, bleef hij even liggen maar viel er uiteindelijk toch af, “maar dat doe ik volgende keer” was het commentaar van Marta. Stralend liep “Bellie” haar 800m, haar was verteld rustig te beginnen en dan maar zien. Vermoeid maar tevreden keek ze hier op terug. Ook Claire kan tevreden terugkijken, als eerstejaars D weerde ze zich kranig tussen de oudere meiden en liep naar een nieuw PR: 2.54.51. Het derde optreden van “Bellie” was kogelstoten, ook een kogel had ze nog niet eerder vastgehad of gezien. De 80m was voor Claire en Marta een nieuwe sprint-afstand, waarbij ze elkaar in dezelfde serie troffen. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe en kwamen precies tegelijk in dezelfde tijd over de finish. Grietje kwam, ondanks haar rugpijn, heel dichtbij haar PR van vorig jaar.

Voor het mannenteam wacht volgende week de uitdaging in Valkenswaard om net als de voorgaande jaren wederom een goede prestatie neer te zetten. De uitslagen vind je hier.