Adam Neerpelt 2017

Adam Neerpelt 2017

Het weekend begon op vrijdagavond op een zeer winderige koude baan in Veldhoven. Niels besloot op het laatste moment mee te doen aan de 1000m bij deze altijd goed bezette wedstrijd van circuit 14. Enige twijfel was er omdat dit betekende dat dit zijn derde wedstrijd binnen vijf dagen was. Na de openingswedstrijd in Helmond vond afgelopen woensdag het NK veldloop ambtenaren plaats. Op een loodzwaar modderig parcours in Breda haalde hij de derde plaats binnen op de 6 km; het was de enige podiumplaats voor de gemeente Helmond. Vandaag dus zijn derde wedstrijd, meteen na de start werd hem de kop opgedrongen en besloot hij toen ook maar gelijk door te zetten. Drie keer wind tegen op het rechte stuk leidde toch tot een nieuw PR: 2.48.59. Bij de A-jongens wierp Tom de speer, ook met flinke tegenwind, naar 36.18. Ook de C-junioren Mike en Lara hadden op hun horden last van de harde tegenwind, maar bij ver werd met wind mee gesprongen. Mike bleef met 4.80 slechts 1 cm onder zijn PR, ook Lara kon met haar 4.25 de meewind niet helemaal uitbuiten. Voor Mike stond later op de avond de 200m nog op het programma, ondanks de tegenwind finishte hij met 27.98 slechts 0.07 sec boven zijn beste tijd.

Terwijl op zaterdagochtend op de baan in Someren een hoog- en verspringtraining afgewerkt werd, liepen drie pupillen mee bij de Kidsrun van de Marathon van Rotterdam. Abel werd 3e bij de jongens 11-12 jaar, Anouk 2ebij de meisjes 9-10 jaar en Adam 40e bij de jongens 9-10 jaar.

Op zondag werd het wedstrijdweekend afgesloten in het Belgische Neerpelt. Na de teleurstelling van de afgelasting van de wedstrijd in Waalwijk brachten onze zuiderburen uitkomst waar voor alle deelnemers een meerkamp op het programma stond. Mede door het heerlijke weer en de, ondanks het strikt houden aan de regels, relaxte sfeer kunnen de AtH-ers terugkijken op een prima wedstrijd.

Bij de D-junioren meisjes begon die voor Sanne met de voor haar lastige sprint, die voor D-junioren in België 80m lang is in plaats van de 60m in Nederland. Daarna volgde het onderdeel discus. Met de 750 grams discus wierp ze verder dan ze met de 600 grams discus eerder toen ze A-pupil was. Kogel was het derde onderdeel waar Sanne onlangs al meer dan een meter aan haar beste prestatie toevoegde. Op de afsluitende 1000 meter had ze haar zinnen op de 4 minutengrens gezet. Twee weken geleden was ze al 13 seconden sneller dan haar beste tijd en kwam ze in de buurt van de 4 minuten. Vandaag kwam ze zoals altijd van achteraf, ging iedere keer een meisje voorbij, om daarna weer op jacht te gaan naar het volgende meisje. Aan de tussentijden was te zien dat ze binnen de 4 minuten zou finishen. Maar 3.49.96 is wel heel ver beneden de 4 minuten. Voor Sanne was de dag meer dan geslaagd.

In België geldt vanaf dit baanseizoen een nieuwe regel bij het verspringen van de pupillen. Er wordt net als bij de oudere leeftijdscategorieën vanaf de balk gesprongen en gemeten. Deze nieuwe regel had geen nadelig effect op de resultaten van de AtH-pupillen. Nadat Abel en Jorg indoor allebei al over de 4 meter hadden gesprongen, gingen zowel Abel als Jorg met 4.05 en 4.13 allebei over de 4 meter, waarbij Jorg met 4.13 het clubrecord van Merijn overneemt. Het tweede onderdeel was de 60m die Jorg overtuigend, in de snelste serie, won. De klok stond stil op 9.01, het tweede clubrecord wat Jorg vandaag verbrak. Dat dit laatste clubrecord van zijn broer Timo was, zal in huize Klomp nog wel wat stof doen opwaaien. Was discus voor Jorg een nieuw onderdeel, Abel was de “oude rot” en verbeterde zijn PR met bijna twee meter. En won bovendien dit onderdeel. Met de 1000m werd de meerkamp afgesloten waarbij meteen na de start een kopgroepje van drie zich afscheidde. Na 150m vond Abel het al welletjes en ging er vandoor. Even leek het dat een jongen aan zou sluiten maar Abel bleef ook voor hem buiten bereik en liep steeds verder uit. Met weer een prima tijd 3.16.46 won hij ook dit onderdeel. Jorg had het vandaag iets moeilijker op het lange looponderdeel. Maar samen met Abel kan hij tevreden terug kijken, samen wonnen ze alle onderdelen. Abel won het meerkampklassement en vinden we eerstejaars Jorg terug op een derde plaats.

Bij de meisjes pupillen A opende Sofie niet met haar snelste sprint ooit maar zette ze wel drie geldige worpen neer op het voor nieuwe onderdeel discus. Na discus mocht ook Sofie vanaf de balk springen. Lukte het haar niet altijd om over de 3 meter te springen vandaag ging ze gewoon vanaf de balk daar overheen. De afsluitende 1000m was een rare pupillenrace. Het werd een heuse boemelrace, niet iets voor pupillen. Sofie zat helemaal ingesloten in een groep en kon er niet uit. Pas toen er een tussensprint volgde, kwam iedereen uit elkaar te lopen. Nadat het boemeltempo weer werd ingezet kon ook Sofie weer aansluiten. Pas aan het eind werd er flink gelopen en kon Sofie de schade met haar 4.00.96 beperkt houden.

Adam en Tim begonnen bij de Benjamins (B-pupillen) hun meerkamp met de 60m sprint waarbij Adam naar een nieuwe beste tijd liep en Tim er heel dicht bij kwam. Bij ver belemmerde het “nieuwe meten” beiden totaal niet. Adam sprong voor het eerst over de drie meter: 3.12, 24 cm verder en bij Tim gingen de armen 3 meter hoog de lucht in toen hij samen met de jury, met zijn neus op het meetlint, zijn 2.76 af las. Ook hij verbeterde zich 24 cm. Bij het balwerpen lieten allebei de jongens weer een nieuw PR opmeten, Adam 16.46 en Tim 19.72. Waarbij Tim zijn ambitie uitsprak om voor half oktober het clubrecord (21.17) te verbeteren. Op de 600m leek Adam na 150m het tempo te laten zakken maar toch zette hij weer aan. Op de laatste 200m kwamen er zoveel aanvallen van achteruit dat hij flink door moest lopen om zijn positie veilig te stellen. Resultaat: zijn snelste tijd ooit 2.20.92. Tim had het zwaarder op de anderhalve ronde maar geeft zich nooit zomaar gewonnen, hij bleef stug doorzetten met een flinke eindsprint en als eindresultaat een nieuw PR: 2.25.15

Het drukke atletiekweekend waarin het temperatuurverschil tussen vrijdagavond en zondagmiddag bijzonder groot was, telde maar liefst 17 PR’s en 3 clubrecords. De uitslagen van Veldhoven vind je hier, de uitslagen van Neerpelt hier.