Veerle 6 minuten

Veerle 6 minuten

Op Tweede Paasdag vindt volgens traditie de openingswedstrijd in Helmond plaats waarbij voor senioren en oudere junioren incourante onderdelen op het programma staan. Niels maakte daarvan bij de mannen gebruik om op de voor hem ongebruikelijke 150 en 300m te starten. Hoewel hij voelde dat het met de snelheid nog niet helemaal goed zit, liep hij wel op allebei de afstanden een PR. Ook verspringen staat niet vaak op zijn programma waarbij hij vandaag graag de uitdaging van de vijf meter aanging. Het lukte meteen in de eerste sprong om voor het eerst over de vijf meter te springen. Tom, A-junior geworden, koos voor de beide werponderdelen kogel en speer. Voor het eerst met de 6 kg kilo stotend kwam hij tot 9.65 en ligt de uitdaging van 10 meter voor de deur. Al eerder wierp hij met de 800 grams speer naar een verdere afstand dan vandaag.

Ook C-junior Mike ging van start op de incourante 150m en doorbrak voor het eerst de 20 secondengrens. Bij ver is Mike op jacht naar de 5 meter; eindigde hij vorig seizoen op 4.51, dit seizoen sprong hij al twee keer 4.73. Vandaag deed hij daar weer een schepje bovenop en liet 4.81 opmeten. Voor de 600m liep Mike niet over van vertrouwen maar hij sloot mooi aan bij een groepje. Leek na 400 meter even te moeten passen maar kwam de bocht toch goed door en noteerde met 1.40.58 zijn 3e PR van vandaag. Ondanks de seriewinst op de 150m kon Lara haar PR niet verbeteren, dat gebeurde ook niet bij ver en kogel maar ze haalde wel de wedstrijdwinst op beide onderdelen binnen.

Voor de beide D-junioren Thijmen en Timo verliep de 80m wat ongelukkig. Er kwam geen uitslag en aan het eind van de dag, net voor de start van de 600m werd bekend gemaakt dat er geen tijd was van hun serie. Direct na hun 600m mochten ze overlopen maar dat lieten beiden voorbij gaan. Siem maakte zijn debuut op de 80m en krijgt volgende keer de uitdaging zijn neergezette tijd te verbeteren. Het lukte Thijmen bij hoog niet zijn onlangs indoor gesprongen 1.35 te halen, ook Siem lukte het niet om over een nieuwe hoogte te springen. Gelijktijdig zette Timo bij ver drie keer ver voor de balk af waardoor zijn resultaat achterbleef bij zijn mogelijkheden. Meteen na het startschot van de 600m nam Timo de kop om snel te openen. In de tweede bocht kwam er vanachter uit iemand hard overheen gesprint maar die viel even later stil. Timo twijfelde te lang of hij binnendoor of buitenom moest passeren waardoor hij uit zijn tempo ging. Nadat hij de kop weer over had genomen trok hij goed door naar de finish, een nieuw PR 1.47.41 en de wetenschap dat het nog sneller kan. Ook Thijmen sloot brutaal aan en bleef het tempo goed hoog houden, kwam op het laatste stuk nog heel dicht bij een derde plaats in een keurige tijd. Voor Siem was de 600m een nieuw onderdeel waarbij hij weer een richttijd neerzette om te verbeteren.

Na haar valse start op de 60m lukte het Marta om het hoofd koel te houden en liep ze daarna een nieuw PR, Claire kwam daar dicht bij in de buurt. Marta had voor hoog gekozen, het bleek een goede keuze te zijn; ze sprong vijftien centimeter hoger dan vorig jaar. Ook al wordt er bij Claire, als D-juniore, vanaf nu van de balk gemeten, toch rolde het meetlint zes centimeter verder uit dan voorheen in de verspringbak. Als eerstejaars D-juniore maakte Claire kennis met het nieuwe onderdeel speerwerpen, waarop ze haar eerste prestatie heeft neergezet en die komend seizoen voor haar de uitdaging wordt. Marta nam samen met Sanne deel aan kogelstoten. Marta’s kogel ging voor het eerst over de zes meter, ze verbeterde zich met 45 cm. Afgelopen zaterdag verbeterde Sanne haar PR op dit onderdeel al met 61cm, vandaag ging ze daar nog eens 47 cm overheen. Een verbetering in een weekend van meer dan 1 meter. Voor Marta was de dag al geslaagd maar voor Claire en Sanne wachtte nog anderhalf rondje, de 600 meter. Claire raakte bij de start ingesloten waardoor het even duurde voor ze in haar tempo kwam. In een gelijkmatig tempo vervolgde ze haar race en was maar liefst vijftien seconden sneller dan haar PR. Voor “diesel” Sanne is de 600m een te korte afstand, maar toch was het zaak om zo hard mogelijk te starten. Dat blijft lastig voor Sanne, maar ze kwam prima door de “snelheidstest”.

Voorafgaand aan de wedstrijd trapten de pupillen af met hun Athletics Champs. Omdat de resultaten geschat en niet gemeten worden tellen deze niet mee in onze statistieken. Voor Abel, Anouk, Jorg, Sofie en Veerle stonden de onderdelen 60m, duur (6 minutenloop), ver en vortex op het programma, waarbij Veerle na een lange periode van pech weer mee kon doen. De jongere pupillen Adam, Aron, Ayseferda, Jari, Joep, Pepijn en Tim kregen 40m, duur (4 minutenloop), hurkhoog en M-bal te verwerken. Jari kon na zijn gecompliceerde elleboogbreuk weer meedoen bij de mini-pupillen en Ayseferda maakte na een paar trainingen haar debuut bij de B-pupillen.

De uitslagen vind je hier en hier.