Dinand wisselt op Eljah in Venray

Dinand wisselt op Eljah in Venray

De tweede competitiewedstrijd voor de CD-junioren vond in Venray plaats waar het bij aankomst vrij koud was. Later op de dag begon de zon te schijnen waardoor de temperatuur aangenaam werd.

Het jongensteam bestaande uit 1 C-junior aangevuld met D-junioren was een van de jongste C-teams van de dag. Dinand mocht als startloper van de 4x100m de dag voor AtH openen, Eljah, Cas en Thijmen maakten het estafetteteam compleet en verzamelden de eerste punten. Na een kort ziekenhuisverblijf was Cas gelukkig op tijd hersteld om mee toe doen en wilde hij heel graag zijn PR op hoog verbeteren, dat lukte vandaag niet. Dinand en Thijmen kregen als D-junior de zwaardere C-kogel (4 kg) in handen. Voor Thijmen was dit een nieuw gewicht, Dinand had al vaker met dit gewicht gestoten. Vandaag overtrof hij zichzelf, met 7.43 ging hij 48 cm verder dan zijn PR. Nadat Cas al over 7 van de 10 horden was, werd zijn serie stil gelegd, de elektronische tijdwaarneming haperde waardoor deze serie later opnieuw moest. In de snelste serie evenaarde Mike zijn PR: 17.75. Cas ging daarna nog een keer over de, voor hem hoge, horden: 22.61. Slaagde Cas er niet in bij hoog om zich te verbeteren, Thijmen lukte dat wel. Nadat hij binnen al tot 1.35 kwam ging hij nu buiten over de 1.30. Bij ver liet Eljah een mooie PR-verbetering zien, hij sprong 32 cm verder dan zijn pupillen-PR (met afzetvak). Omdat ver en de 800m samenvielen moest Timo zijn derde poging laten schieten. Na terugkomst van zijn 800m liet hij zijn verste sprong van vandaag opmeten. Op de 800m ging Mike niet van start, Timo was op weg naar een nieuw PR maar kwam op het laatste stuk net iets tekort. Na zijn nieuwe PR vandaag op kogel liet Dinand ook de speer verder neerkomen, bijna 3 meter verder. Zijn 24.00 is ook verder dan zijn PR met de lichtere D-junioren speer. De afsluitende 150m was voor Eljah een nieuw onderdeel, Timo verbeterde zijn eigen clubrecord met 0.05 naar 21.32 en Mike zijn PR met 0.58 naar 19.16. Het jongensteam eindigde op een zesde plaats.

Bij het meisjesteam kon Grietje onverwacht niet meedoen maar Claire, Marta en Sanne hadden elkaar gevonden. Sanne haalde de eerste punten binnen met discus maar wat belangrijker was dat ze haar PR verbeterde. Ondanks de zwaardere discus liet ze deze 161 cm! verder neerkomen. Op de 80m horden kwam Marta goed uit het startblok, ging goed over de horden en mee met de anderen op weg naar een nieuw PR. Helaas ging het bij de laatste horde mis. Daar lang bij stilstaan ging niet want ze moest meteen door naar ver waar ze haar beste sprong van de vorige wedstrijd niet kon evenaren. Net als Dinand en Thijmen kreeg ook Sanne een zwaardere kogel dan bij haar eigen leeftijdscategorie in handen. Indoor had ze hier al eens kennis mee gemaakt, vandaag ging ze bijna 30 cm verder dan haar indoorprestatie. Ook Claire stond voor de opgave om twee onderdelen tegelijkertijd te doen. Eerst 2 pogingen bij speer om “tussendoor” een 800 te lopen en dan nog een poging bij speer. Na haar snelle 1000m afgelopen donderdag in Barendrecht liet ze zien dat ze ook een 800m kan lopen. Ze bleef de koploopster goed volgen, na 650m versnelde Claire en liep weg bij haar concurrente. Weer een nieuw PR: 2.43.55 (-11 sec). Sanne kon niet bij anderen aansluiten waardoor ze de hele wedstrijd alleen moest lopen. Bij hoog kwam Marta ongelukkig terecht op de lat en moest de wedstrijd staken: “ik heb vandaag mijn dag niet”. Nu ze toch bezig is om haar mila- PR’s te verbeteren, deed Claire de 150m er ook maar meteen bij, van 26.78 naar 24.69. Ondanks een half team wisten de meisjes toch nog een aantal teams achter zich te houden.

De uitslagen vind je hier.