Niels tijdens de Nightrun

Niels tijdens de Nightrun

Na afloop van de CD-competitiewedstrijd afgelopen zaterdagmiddag in Venray was het snel inpakken en wegwezen naar huis om vroeg op de avond weer te verzamelen bij de Havenbrug in Helmond. In het centrum vond de Light- en Nightrun plaats. De eerste start was voor de jeugd voor een rondje van 1 km wat over de Havenbrug voerde, daarna langs het kanaal over de Kasteelbrug, lus om het kasteel en via de Kasteellaan naar de finish. Er waren drie leeftijdscategorieën, 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10 t/m 12 jaar, alle kinderen gingen tegelijk van start.

Abel kwam als eerste de hoek van de Havenbrug om, kort daarachter waren diverse “blauwe” shirtjes te zien. Abel bleef het veld aanvoeren en stond zijn leidende positie niet meer af en mocht op het hoogste treetje bij de oudste jongens. Achter Abel was Jorg (8-9) in fel gevecht met de tweede loper uit Abel zijn leeftijdscategorie. Maar omdat Jorg altijd wil winnen, bleef hij strijden tot aan de streep. Hij gooide zich als een volleerd sprinter over de finish en was tweede in het totale veld en won met een straatlengte voorsprong (23 sec) in zijn eigen leeftijdscategorie. Pepijn perste er nog een flinke sprint uit toen hij langs de terrassen kwam en schoof door naar een 6e plaats, met dezelfde tijd als nummer 4. Ook Tim liet zich op het laatste stuk nog gelden, finishte 2 plekken na Pepijn met 2 seconden verschil. Adam verloor meteen na de start al tijd op zijn clubgenootjes maar zijn volhouden werd beloond, een 14e plaats waarbij hij nog 52 jongens achter zich liet. Aron was bij de 6-7 jarigen een van de kleinsten maar zoals altijd liep hij weer met veel plezier en genoot van alle aandacht. Met zijn 17e plaats was hij 29 jongens te snel af.

De meisjes liepen in dezelfde leeftijdscategorieën tegelijk met de jongens. Bij de oudste meisjes, 10-12 jaar kon Veerle weer meedoen, schoof op het laatste finishstuk nog een plaatsje door naar plek 11. Claire stond bij de start wat verder naar achter waarbij ze in een valpartij voor haar meegenomen werd en het even duurde voor ze weer overeind kon. Vrij ver achter in het veld kwam ze over de Havenbrug maar gesterkt door haar goede 800m eerder op de dag begon ze aan een inhaalrace. Ze kwam slechts 2 seconden tekort op de winnares, na zo’n start nog 2e worden betekent dat er meer ingezeten had. Bij de meisjes 8-9 jaar domineerden de AtH-meisjes Sofie en Lieve, niet alleen doordat ze eerste en tweede werden maar ook door de voorsprong die ze op de andere 33 meisjes hadden. Sofie had 19 en Lieve 17 seconden voorsprong op het derde meisje.

De 10-12 jarigen hadden de keuze uit 1 of 2 km waardoor Timo, Thijmen en Sanne aan de start van de 2 km stonden en niet konden achterblijven bij het succes van hun clubgenootjes op de 1 km. Meteen na de start nam Timo de leiding waarbij hij een loper meekreeg maar ook die keek na een paar honderd meter al tegen een blauw shirtje. Soepel lopend begon hij met grote voorsprong aan het tweede rondje waarin de voorsprong alleen maar groter werd. Alsof het helemaal geen moeite kostte finishte hij met 44 seconden voorsprong op nummer 2. Daarachter was Thijmen in felle strijd verwikkeld om de tweede plaats. Hij bleef goed volgen, pas tijdens de tweede ronde, na de lus om het kasteel op weg naar de finish viel er een gaatje en was duidelijk dat Thijmen genoegen moest nemen met een derde plaats. Met deze derde plaats was Thijmen meer dan tevreden. De vierde plaats was voor “gastlid” Marco van Prins Hendrik uit Vught. Bij de even oude meisjes wilde Sanne revanche voor haar 800m eerder op de dag tijdens de competitiewedstrijd. Ze liet zien dat het “langere werk” haar ding is, liep naar een mooie tweede plaats met een voorsprong van 23 seconden op nummer 3.

Nadat de prijzen uitgereikt waren waarbij de AtH-jeugd dominant aanwezig was, gingen de ouderen van start voor hun Nightrun over 5, 10 en 15 km. Niels meldde zich meteen na de start voor in het veld, onderweg in het centrum moest hij oud-clubgenoot Thijs van Lith, de latere winnaar van de 5 km, laten gaan maar stelde wel zijn 2e plaats veilig. De tijdsverschillen vooraan waren groot. Tussen Thijs en Niels zat 15 seconden, tussen Niels en de derde loper 43 seconden. Bij de mannen 40 kwam Attila, ondanks de high fives die hij onderweg aan zijn kinderen uitdeelde als 8e over de finish. Voor de wedstrijd schatte Simona in dat ze ergens achteraan zou lopen maar ze verraste zichzelf door als 33e in haar leeftijdscategorie de eindstreep te bereiken en nog 48 loopsters achter zich te laten. Bram liep de dubbele afstand, na 2 ronden passeerde hij de finish als zevende en was ook met zijn tijd dik tevreden.

De uitslagen vind je hier.

Tijdens de T-meeting op Tweede Pinksterdag speelde de wisselende harde wind de hoogspringers parten. In zijn eerste wedstrijd na zijn trainingskamp in Spanje ging Dirk in zijn eerste poging over 1.85 en 1.90. De 1.95 miste hij nipt. De uitslag vind je hier.