Tom werpt de speer 37,92 meter in Best

Tom werpt de speer 37,92 meter in Best

De zon scheen volop in Best waar Daan, Dirk, Gies, Jean-Paul, Niels en Tom begonnen aan hun tweede competitiewedstrijd. Helaas was Jeffrey verhinderd waardoor er minder snelheid in het team zat en het passen en meten werd om een opstelling te maken. Omdat Daan zijn nek wel uit durfde te steken op polshoog waren uiteindelijk alle onderdelen bezet.

Kort na elf uur had Jean-Paul de eerste punten voor het team al binnen bij ver maar hij was zelf niet tevreden met zijn gesprongen afstand. Tom kort daarna des te meer met zijn 9.20 bij het kogelstoten met de 7,260 kg. Daan was de enige AtH-er op de 100m en mocht dus niet vals starten. Er klonk gelukkig maar 1 schot waardoor ook de punten op de 100m binnen waren. Voor Daan begon toen het grote avontuur. Voor het eerst polsstokspringen zonder te kunnen trainen en zonder ooit eerder een polsstok vast gehad te hebben. Tussen zijn pogingen bij kogel door gaf Tom aanwijzingen aan Daan maar zonder ervaring of training was het met Daan’s eigen woorden: “eigenlijk helemaal geen doen”. Besloten werd dat er volgend jaar geloot wordt wie dan de uitverkorene is maar Rolf weet daar de uitslag al van. Ondertussen flopte Dirk bij hoog gemakkelijk over de 1.90, 1.95 was vandaag te hoog. Terwijl Jean-Paul naar het speerwerpen moest, was hij druk op zoek naar zijn valhelm maar die was niet voor het in de verte rommelende onweer. Door tips van Tom bleek die helm achteraf niet nodig en ging zijn speer naar 28.48; een nieuw clubrecord bij de mannen 45. Startend in baan 6 had Niels niemand voor zich op de 400m. Na 150m kwam de loper in baan 5 langszij en kon hij zich daarin vastbijten. Dat vastbijten leverde hem een nieuw PR op; 55.26 (-1.61).

Ook Dirk ging voor de volle ronde, 400m, maar hij vond 10 horden (hoogte 91,4 cm) in zijn baan. Dirk ging de uitdaging voor het eerst aan maar vond het na 1.01.68 toch een zwaar onderdeel. Hij verbeterde met deze tijd het clubrecord van Tom Willems met 3.72 sec. Tijdens de race van Dirk vielen de eerste druppeltjes, daarna nam het aantal en de grootte in snel tempo toe. Na het buitje begon Dirk aan zijn derde en laatste onderdeel, verspringen. Nadat hij indoor al eens 5.89 sprong kwam hij daar vandaag dichtbij: 5.85, een verbetering van 33 cm van zijn eigen outdoor clubrecord. Terwijl Dirk uitgeteld in de tent bij lag te komen, moest broer Gies nog beginnen. Zoals altijd trof Gies op de 200m weer de buitenbaan. Na 100m kreeg Gies het zwaar maar hij zette door en mag tevreden zijn met zijn tijd. Het gerommel in de verte nam toe en leek dichterbij te komen. Bij het speerwerpen haalde Tom in zijn tweede poging flink uit en wierp de speer naar een nieuw PR (+71 cm) een verbetering van zijn eigen clubrecord bij de Junioren A. Terwijl het gedonder steeds erger werd, moesten de mannen voor de 1500m zich melden bij de start. Toen er ook nog bliksem bij kwam moest iedereen het wedstrijdterrein verlaten en kwam er een korte pauze, die door de harde regen uiteindelijk bijna een uur duurde. Omdat Tom nog twee pogingen bij speer tegoed had en zijn schoenen als aanloopmerkteken had laten staan, kon hij hierin na de pauze zwemmen. Bij het kogelstoten kwam Jean-Paul met zijn 7.87 dichtbij zijn PR van 8.12. Jammer dat de jury niet op stond te letten toen hij verder stootte maar ze het niet gezien hadden. Niels mocht eindelijk, na een uur vertraging, van start voor zijn 1500m. Tussen de 600 en 1000m kwam er een beetje verval, wat hij in de laatste ronde toch weer goed kon maken. Met een 400m in de benen en het lange wachten voor de start was hij tevreden met de 4.21.61. Vrij snel daarna werd er gestart met de 4x100m waarbij Gies de startloper was. De echo van het startschot door de luidspreker zorgde ervoor dat Gies haperde omdat hij dacht dat er teruggeschoten werd voor een valse start. Via Niels kwam het stokje bij Daan, waarmee hij nog net voor het einde van het wisselvak wisselde. Tom werd als laatste van de serie in stelling gebracht maar kon de achterstand op het team van Asterix nog goedmaken.

In tegenstelling tot vorig jaar waarin de mannen 3 keer zevende werden en de eerste wedstrijd van dit seizoen waarin ook een zevende plaats gehaald werd, moeten ze genoegen nemen met een achtste plaats. De uitdaging voor de derde en laatste wedstrijd ligt hiermee al vast. De uitslagen vind je hier.