Bo sprint naar plaats 3

Bo sprint naar plaats 3

Het warme weer tijdens het Brabants Kampioenschap voor D-junioren in Dongen zou wel eens voor mooie prestaties kunnen zorgen. Helaas was de wisselende wind (van -5.7 tot + 1.7) spelbreker bij de sprint en ver. Het estafetteteam van de meisjes mocht vandaag beginnen. Helaas hoorde Grietje het startsignaal niet goed waardoor er een twijfelende start was. Dat betekent dat de gelopen tijd volgende keer flink verbeterd kan worden. Na de estafettes begonnen Mike en Ian met de series 80m, waarbij Mike zich als vierde tijdsnelste kwalificeerde voor de halve finale later op de middag. Het duurde even voordat Grietje en Lara in de startblokken mochten voor hun series 60m. Het elektronische startpistool was ermee gestopt en moest vervangen worden. Was dat maar voor de estafettes gebeurd, het “nieuwe” startschot was veel beter hoorbaar. Lara en Grietje lieten zich door de lange wachttijd niet van de wijs brengen, Lara won haar serie gemakkelijk en mocht door naar de halve finale. In dezelfde serie liep Grietje ondanks een tegenwind van -2.6 naar een nieuw PR, 0.23 sec sneller. Meteen na haar 60m kon Lara door naar ver, waarbij ze net over de 4 meter sprong.

De rondbaan werd vrijgemaakt voor het lange looponderdeel. Mike was in de snelste serie ingedeeld. Hij hield zich goed aan zijn opdracht om niet te hard te openen. Na 500m schroefde hij zijn tempo keurig op en liep naar een nieuw PR. Althans dat stond op drie verschillende klokken: 3.13 laag. Maar de jury van de tijdwaarneming had verzuimd de tijd op te nemen. Jammer voor Mike, maar hij gaat zaterdag op herkansing bij de Nacht van de Atletiek in het Belgische Heusden.

Bij de meisjes liet Bo tactisch een goede race zien. Na de start kwam ze goed uit het gedrang van de groep en sloot aan bij een achtervolgend groepje. Om het tempo op te schroeven moest ze zelf een stukje kopwerk doen. Na 400m werd ze voorbij gegaan waarbij ze wist dat na 500m ze wind tegen zouden krijgen. Ze sloot goed aan om uit de wind te kunnen lopen. Bieke Schipperen van Scorpio kon zich los maken van Bo en bouwde een behoorlijke voorsprong op. Bo kwam op een vierde plaats te lopen. Maar bij het horen van de tussentijd op de 800m en het vooruitzicht van een bronzen medaille liet Bo een fantastische laatste 100 meter zien. Schipperen stond net voor de finish helemaal geparkeerd waardoor Bo de felicitaties en een nieuw PR van 3.16.50 (verbetering van 8 sec) in ontvangst kon nemen. Met haar tijd komt ze als eerstejaars ook al in de Nederlandse ranglijst. De horden werden o.a. voor Grietje en Bo in de baan gezet. Grietje kwam ondanks de wind van -4.3 heel erg dicht bij haar beste tijd. Bo was nog niet bekomen van haar 1000m maar haalde toch in dezelfde serie 0.26 sec van haar PR.

Terwijl Lara in de blokken ging voor haar halve finale 60m stootte Laura de kogel naar haar tweede beste prestatie. Lara kwalificeerde zich tot haar grote verrassing (maar niet van de rest) voor de finale waarbij ze ook haar PR nog eens aanscherpte. In de halve finale sprint bij de jongens stopte het voor Mike. Op het middenterrein waren de technische onderdelen volop bezig. Bij hoog lukte het Grietje voor het eerst over de 1.20m te springen, de 1.30 was vandaag nog iets te hoog. Eerstejaars D-junior Ian heeft bij ver zijn zinnen gezet op het clubrecord van Mike. Jammer dat de organisatie met tegenwind liet springen en niet voor de andere verspringbak koos. Iedere wedstrijd komt Ian iets dichterbij, vandaag kreeg hij drie extra pogingen omdat hij zich kwalificeerde voor de finale. Daar maakte hij dankbaar gebruik van en kwam weer iets dichter bij het clubrecord.

Laura was met de speer ook op het middenterrein te vinden waarbij ze een nieuw PR liet noteren. Het allerlaatste onderdeel was de finale van de 60m sprint van de meisjes met Lara in baan 6. De strijd om de derde plaats was ongelooflijk spannend. Het scorebord bracht uitkomst: lane 6: 8.70; lane 5: 8.72. Brons voor Lara!

Lara 3e op de 60m
Lara wint brons op de 60 meter.

Voorafgaand aan het Brabants Kampioenschap D-junioren organiseerde Atledo een pupillenwedstrijd oude stijl waarbij sterke deelname was uit heel Nederland. Voor alle pupillen was er een meerkamp, daarnaast had Atledo gekozen voor een 150m. Een ongebruikelijk looponderdeel maar niet minder succesvol. Het gezamenlijke uitstapje naar de speeltuin in Irrland van zaterdag brak de aanwezige AtH-pupillen niet op. Er werden diverse goede prestaties geleverd.

Bij de jongens A-pupillen trokken Dinand en Merijn samen op. Bij hun 60m stond Ian gespannen bij de finishlijn te kijken of Merijn zijn clubrecord niet uit de boeken liep. Maar de wind -1.7 hield Merijn hier slechts 0.16 vanaf. Bij hoog wilde Dinand vandaag heel graag weer over de 1.20m, maar het lukte hem niet. Merijn wist zichzelf te overtreffen en ging soepel over de 1.17 (een nieuw PR + 7cm). Hij kreeg de smaak te pakken en verraste iedereen maar ook zichzelf door de kogel na 6 meter 21 neer te laten komen, een verbetering van 1.40m! Dinand liet vandaag het meetlint weer verder dan 7 meter uitrollen, tot voor kort kwam hij niet over de 7 meter, nu niet meer onder de 7.

Ondanks dat Maebh bij de meisjes de meeste wind tegen had won ze toch overtuigend de 60m sprint. Bij hoog was er voor haar een vierde plaats en evenaarde ze het clubrecord van Bo. Helaas bleef bij kogel haar prestatie wat achter waardoor ze slechts 23 punten tekort kwam in de meerkamp voor een podiumplaats. Claire opende haar meerkamp met een evenaring van haar sprinttijd. Bij hoog ging ze voor het eerst over 97 cm en komt de meter wel heel dichtbij. Met kogel verbeterde ze haar paar weken oude record.

Net als Maebh kwam Abel bij de B-pupillen slechts 61 punten tekort voor het podium. Met de sprint en ver hoorde hij bij de besten, bij het balwerpen bleef hij wat achter bij de anderen. Hetzelfde gold voor Sofie bij de jongste meisjes, ook bij haar ging het balwerpen wat minder. Wel kreeg Sofie een compliment van de omroeper omdat ze als enige begreep dat een tweede startschot een valse start betekent en dat je dan niet moet doorlopen.

Bij de allerjongste jongens trok Adam zich niks aan van de wind en verbeterde gewoon zijn beste sprinttijd en wierp de bal 25cm verder het veld in. Voor clubgenoot Joep was dit zijn eerste wedstrijd “oude stijl”. Joep verraste bij het verspringen maar zeker ook met balwerpen. Daar liet hij 16 meter 28 opmeten, dat betekende een nieuw clubrecord voor Joep in zijn eerste wedstrijd.

Nadat de meerkampen erop zaten mochten alle pupillen in de blokken voor de 150m. Op dit onderdeel was Abel het snelste van alle B-pupillen, maar zijn tijd zou ook bij de A-pupillen niet misstaan. Ook Maebh kon goed uit de voeten op dit onderdeel en snelde naar een tweede plaats.

Alle AtH-uitslagen vind je hier en hier.

Geef een reactie