Als het kermis is in Best is het druk op de plaatselijke atletiekbaan. Traditiegetrouw vinden dan de jaarlijkse kermismeerkampen plaats. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds, toch kwam er op zaterdag maar één regenbui over de baan, op zondag scheen de zon volop. Tom, Mike en Lara gingen de uitdaging van deze meerkamp aan.

Zaterdag

Voor Tom was deze meerkamp een weerzien met veel atletiekonderdelen. Nadat hij een aantal maanden geleden zijn trainingen weer opgepakt heeft, kon hij dit weekend los op 10 verschillende onderdelen. Zijn eerste onderdeel was de 100m, hij liep zijn beste seizoenstijd en bijna een nieuw PR. Ook bij het verspringen ging hij met 35cm over zijn eerdere sprongen van dit jaar. Bij het kogelstoten kon hij geen verbetering laten zien. Het vierde onderdeel was het polsstokhoogspringen, een nieuw onderdeel voor Tom. De aanvangshoogte werd door Tom gehaald, maar toen de lat 20cm omhoog ging was het voor hem afgelopen. Het afsluitende onderdeel, de 400m leverde een nieuw PR op en een verbetering van het clubrecord van Jordi. Nadat de punten van de vijf onderdelen opgeteld waren vonden we Tom in de tussenstand terug op een elfde plaats.

Bij de jongste junioren wilde Mike graag zijn puntentotaal van de meerkamp in Gemert verbeteren. Zijn eerste dag begon met de 80m sprint waarbij hij iets in moest leveren op zijn punten van Gemert. Bij het verspringen scheelde het slechts 1 cm, maar bij speer haalde hij een positief puntenverschil, een nieuw PR van 75 cm. Na de eerste dag stond Mike op een achtste positie in het tussenklassement.

Ook Lara heeft in Gemert meegedaan aan de meerkamp waardoor ze vergelijkingsmateriaal had. Haar eerste onderdeel 60m horden ging ondanks een vierde plaats niet zoals Lara gehoopt had. Na haar 1.17m bij hoog volgden er twee ongeldige pogingen met de speer. De laatste en derde poging leverde een nieuw PR op en een zevende plaats na de eerste dag. Omdat Tom en Lara bleven overnachten op de accommodatie van Best konden ze na een dag vol inspanningen aanschuiven aan de gezamenlijke barbecue met de andere deelnemers en supporters. Na de maaltijd werd er voor de ontspanning nog een bezoekje aan de kermis in Best gebracht, waarbij het in enkele attracties moeilijk was om het barbecuevlees binnen te houden. Na de voetbalwedstrijd Duitsland-Italië nog op een groot scherm in de kantine te hebben gekeken viel de nacht op het sportpark.

Zondag

Tom opende de tweede dag met 110m horden. Tijdens de training passeert hij de horden met gemak in drie-pas, vandaag lukte dat helemaal niet waardoor zijn tijd tegen viel. Bij discus debuteerde hij met de 1,5kg, bij hoog ging hij gemakkelijk over 1.57, de 1.62 was iets te hoog vandaag. Nadat hij de speer naar een nieuw PR had geworpen was hij niet meer fit genoeg om de afsluitende 1500m te lopen waardoor hij voor het tiende onderdeel geen punten binnenhaalde en net buiten de top tien eindigde.

Voor Mike begon de dag positief op de 80m horden, omdat hij in vier-pas over de horden ging verbeterde hij zijn beste tijd. Bij hoog bleef Mike steken op 1.32m, waarmee hij veel punten verloor ten opzichte van zijn eerdere meerkamp. Bij het kogelstoten wist hij een paar punten te winnen. Tijdens een goed opgebouwde 1000m verbeterde hij zijn PR en kon flink wat punten aan zijn totaal toevoegen waardoor hij opklom naar een zesde plaats in het eindklassement. Zijn puntentotaal was ondanks het tegenvallende hoogspringen slechts 20 punten minder dan in Gemert.

Door precies 4 meter ver te springen haalde Lara ook op dit onderdeel een vierde plaats, na een goede prestatie bij kogel steeg ze in het klassement. Met een mooi nieuw PR op de 600m wat haar flink wat punten opleverde sloot Lara deze meerkamp af. Met een goede tweede dag was Lara van plaats zeven naar vijf gestegen in het eindklassement.

De uitslagen van Tom, Mike en Lara vind je hier.

Geef een reactie