Grootverdiener Dirk 110mH

Grootverdiener Dirk 110mH

Van een begin met vier pupillen anderhalf jaar geleden naar het beste team uit de Peelregio bij de mannencompetitie in de derde divisie. Er stond in de drie wedstrijden een hecht team waarin eenieder bereid was zich op te offeren voor elkaar. Tel daarbij de punten van grootverdiener Dirk op, dan valt het eindresultaat reuze mee, wie had dat gedacht?

De derde en laatste wedstrijd begon al vroeg in Sittard. De broertjes Benders waren al vroeg wakker, nou ja, Fabiano dan. Stefan mocht vandaag de eerste punten voor het team binnenhalen bij het kogelslingeren. Hij stond bovenaan op de startlijst en zijn eerste poging was meteen geldig. Vier Benders-armen gingen de lucht in, uiteraard die van Stefan maar ook die van Fabiano. Door de geldige poging van Stefan kon hij zich afmelden. Uiteraard ging Stefan aan de leiding, dat had hij van tevoren niet verwacht, maar dat dat nog even zo bleef had de rest ook niet verwacht.

Kort na het middaguur wilde Jean-Paul graag 5 meter verspringen, maar niet alleen het weer zat tegen, ook de afzetbalk werkte niet mee en werd vandaag geen vriend van Jean-Paul. Tegelijkertijd werd Dirk weer over de hoge horden gejaagd. De weg naar de eerste twee horden ging niet gemakkelijk maar daarna vond hij zijn ritme en zorgde weer voor de nodige punten. De zon was gaan schijnen voor de 800m-lopers, waarbij Niels zichzelf in de snelste serie had ingedeeld. Het plan was een rondje achteraan meelopen en dan maar zien wat er mogelijk is. Hij slaagde in zijn opzet en gaat na een jarenlange blessure in zijn tweede atletiekleven richting zijn stokoude PR.

Wie had dat gedacht bij het kogelstoten: van een 8.93 van Paul in de 1e wedstrijd, Fabiano 8.93 in de 2e wedstrijd naar een 8.93 van Fabiano vandaag. Dat gaat je geen tweede keer lukken. Fabiano wilde daar ook vanaf en haalde uit, de kogel kwam daarbij neer op 9.76m. Weer gingen de Benders-armen de lucht in. Ondertussen werden de startblokken klaar gezet voor de 100m sprint. Jean-Paul wilde graag zijn verspringfrustratie van zich aflopen, hij verbeterde zijn PR met 0.24 en daarbij ook het clubrecord bij de masters. In de serie daarna ging Stefan goed mee maar kreeg kramp in zijn bovenbeen. Hij finishte nog wel waardoor hij nu met een “mooie” tijd in de bestenlijst staat. Voor het volle rondje stond Tom op de startlijst, maar door een ongelukje op vrijdag was tot kort voor de start niet zeker of Tom kon lopen. Na wat tips om zijn arm in het startblok te ontzien kon Tom starten. Tot opluchting van Ad die daardoor zijn rentree na dertig jaar niet hoefde te maken. Na de start bleef Tom goed bij de rest en met de finish in zicht bleef hij goed doorknokken en liep een nieuw PR, wie had dat gedacht?

Omdat de kramp bij Stefan toch iets meer was dan kramp, bracht hij met Niels een bezoekje aan de wedstrijdleider. Niels mocht hem vervangen bij ver en verbeterde zijn PR uit zijn “pupillentijd”. De paraplu’s werden meegenomen naar de hoogspringaanloop want als Dirk gaat hoogspringen gaat het regenen. Zoals werd gedacht gebeurde. De wedstrijd werd zelfs even stil gelegd, waardoor ook Daan onder de paraplu moest wachten bij de start van de 5000m. Na een flinke regenbui en een korte nacht begon Daan aan zijn twaalf en half rondje. Het ging niet gemakkelijk waardoor Daan maar een doel had: de wedstrijd zo goed mogelijk uitlopen. Maar de juryleden raakten de tel kwijt waardoor het aantal gelopen ronden in deze wedstrijd niet helemaal klopt. Wie had dat gedacht, dat Daan de hele jury in de war kon brengen? Of bracht de jury Daan in de war?

Ondertussen was Dirk naar grote hoogte gestegen en sprong hij in een gemakkelijke reeks over 1.90m. De 1.95m ging er maar net af, mede door zijn 769 punten steeg AtH in het tussenklassement van plaats 8 naar 4. Wie had dat gedacht? Zijn natte hoogspringshirt kreeg geen kans om te drogen, zijn naam stond ook nog op de startlijst van de 200m. Na een wat twijfelende start kwam hij goed op gang en bleef maar net boven zijn PR. Voor het afsluitende onderdeel 4x400m had Daan moeite om uit zijn stoel te komen maar samen met Jean-Paul, Niels en Tom moest hij toch nog een keer rond. Ingedeeld in de snelste serie werden de mannen zoals verwacht hierin laatste maar samen met de andere serie werden ze 9e van de 12, terwijl twee ploegen geen estafetteteam aan de start hadden.

Nadat alle punten waren opgeteld eindigden de AtH-mannen vandaag als vijfde van de veertien deelnemende ploegen. De totaaluitslag en landelijke stand na de drie wedstrijden in de derde divisie brachten een zonnige verrassing: AtH was in haar eerste competitiejaar meteen de beste atletiekvereniging uit Helmond en de Peelregio!

  • 35. AtH Helmond 16.023
  • 45. AV LGD Deurne 14.186
  • 50. HAC Helmond 13.592
  • 54. GAC Gemert 12.407

Logistiek werd na afloop alles snel geregeld want er stond nog een club-barbecue op het programma in Helmond. Omdat d’n Til in het begin van de avond bezet was, mochten we met dank aan voetbalvereniging PVV gebruik maken van hun accommodatie. Zowel de jeugd als de ouderen maakten gebruik van deze gelegenheid om elkaar te treffen wat uiteraard eindigde met een bal in de Goorloop. Toen bij Stefan het water al boven zijn knieën stond en hij nog geen grond voelde, gaf hij het op. Maar hoe dan ook, de bal is weer opgevist en kan dinsdag weer rollen…

 

De AtH-uitslagen vind je hier.

Geef een reactie