Gies 300 meter horden

Gies 300 meter horden

De landelijke competitie van de Atletiekunie, waar sinds dit jaar AtH ook aan meedoet, bestaat uit een drietal wedstrijden waarin de deelnemers punten binnen halen voor hun club. Vandaag was in Weert de derde wedstrijd voor de C- en D-junioren. Onze JJC-ploeg bestond opnieuw uit 2 C-junioren en 3 D-junioren, de ploeg van de MJD had één deelnemer tekort en verkoos vandaag de punten van de gezamenlijke estafette boven die van de individuele onderdelen.

Meisjes Junioren D

Onze D-meisjes startten vandaag met de estafette, een onderdeel dat ze nog niet eerder hadden gedaan. Een clubrecord lag dus in het verschiet, maar ja, dan moest het estafettestokje wel over de eindstreep komen. Na Grietje als startloopster en Bo in tweede positie werd het even spannend bij de wissel met Lara. Gelukkig was de wissel net binnen het wisselvak en wist Lara 60 meter verder het stokje ook goed af te geven aan Laura. Zij finishte op haar beurt na 35.43 seconden. Terwijl Laura na korte tijd alweer door kon naar het kogelstoten, konden Bo en Grietje naar de startblokken voor de 60 meter horden. Beiden in serie 3, liepen ze zij-aan-zij over de horden. Terwijl Grietje het snelste van de twee leek te worden, kwam Bo nog ná de laatste horden langszij; 12.84 en 12.91. Ondertussen was Laura helemaal tevreden met haar verste stoot bij het kogelstoten: ze verbeterde haar pr flink naar 7 meter 74. Na het middaguur was Bo alweer toe aan haar derde onderdeel; de 1000 meter. Ondanks dat er voldoende tegenstand was en Bo goed volgde, lag het tempo net niet hoog genoeg. Maar haar 3.28,21 was wel goed voor bijna 500 punten. Terwijl Bo nog stond uit te hijgen, ging Lara verspringen en Grietje hoogspringen. Helaas begon het ook te regenen en dat drukte de prestaties flink. Lara sprong net geen 4 meter, Grietje ging nog over 1 meter 15 maar schoof bij de 1 meter 20 helaas wat weg op de natte baan. Het laatste onderdeel voor onze MJD was de sprint. Laura legde haar 60 meter af in 10.37, Lara wist haar serie te winnen in 8.90 seconden wat gezien het weer een prima tijd is.

Jongens Junioren C

Het eerste onderdeel van de jongens junioren C was het discuswerpen. Eerstejaars D-junior Rion beet het spits af en haalde de eerste punten binnen voor AtH. De estafette over 400 meter verliep voorspoedig; Mike, Ian, Gies en Rion wisselden keurig en het stokje passeerde de finishlijn na 56.50 seconden. Direct na de estafette startte Mike met het hoogspringen. Terwijl zijn eerste sprongen voorbeeldig waren werd het op de 1 meter 40 erg lastig, hij haalde deze hoogte helaas nét niet. Voor het kogelstoten traden Rion en Gies gezamenlijk aan; Rion haalde met de 4 kilo kogel een pr en Gies stootte 7 meter 41 en haalde daarmee de punten binnen. Op de rondbaan stonden Thijs en Mike aan de start voor de 800 meter. Ook dit onderdeel viel enigszins in het water door het slechte weer, maar met sterk kopwerk liep Thijs een keurige tijd (2.13,82). Mike deelde zijn race perfect in; goed profiteren van de tegenstand in de eerste ronde en een eigen plan trekken in de slotronde. Het werd niet beloond met een pr, maar wel met een prima tijd onder de 2.30. In de stromende regen was Ian intussen aan het verspringen. Bij het inspringen sprong hij héél ver, bij opmeten kwam het meetlint tot 4.48 meter. Dat beloofde veel, maar de harde regen maakte de omstandigheden er niet beter op. Maar ook in de wedstrijd sprong Ian keurig, waarbij het meetlint uitrolde tot 4.13 meter. Ook Thijs en Gies trotseerden de stromende regen, voor hen stond een ‘nieuw’ onderdeel op het programma: de 300 meter horden. Nieuw in de zin dat ze dit onderdeel nog niet eerder deden, maar ook nieuw in het programma van de competitie. Zowel Thijs als Gies ging het verrassend goed af, ‘op de lange horden’. Hoewel beiden nog net iets teveel over hadden op het laatst, werden ze knap 2e (49.03) en 6e (50.95). Tot slot stond ook voor onze C-ploeg de sprint op het programma. C-junioren sprinten over 100 meter, een vrije lange sprint voor D-junior Ian. Met 15.04 seconden hield hij zich goed staande. De twee jaar oudere Thijs liep in de snelste serie na 13.34 seconden over de finish en haalde zo nog eens 600 punten voor de club.

Totaalstand

Voor de jongens junioren C betekende het puntentotaal van 5379 punten een keurige 4e plaats in de poule en dat met maar liefst 3 D-junioren in de ploeg. In de landelijke stand over 3 wedstrijden haalde onze junioren 15508 punten, goed voor de 87e plaats tussen 162 ploegen. De meisjes junioren D hadden twee individuele onderdelen niet bezet en haalden 3682 punten, goed voor een 10e plaats in de poule. Zij scoorden in 3 wedstrijden 11276 punten, wat landelijk goed is voor een 103e plaats van in het totaal 205 ploegen. Het competitiedebuut van onze junioren zit erop, we kijken nu al uit naar volgende jaar. Maar eerst volgen nog de nodige wedstrijden in het huidige zomerseizoen.

De uitslagen vind je hier.

 

Geef een reactie