Cas wisselt op Thijmen in Venlo

Cas wisselt op Thijmen in Venlo

In Venlo werd door de jongens junioren CD het competitieseizoen geopend. Het weer hield zich niet aan de voorspelling. Er stond regelmatig een harde frisse wind die zeker als de zon zich niet liet zien, voor een lage gevoelstemperatuur zorgde. De wind en zon gingen op en af wat betekende dat je soms kon profiteren van het weer en het soms tegen had. Het jongensteam was niet op volledige sterkte. Het bestond uit drie eerstejaars C-junioren aangevuld met twee D-junioren. Samen behaalden de jongens 4861 punten wat genoeg was voor een 4eplaats in de poule die bestond uit 12 teams. Bij de prestaties waren geen uitschieters maar presteerde ieder naar behoren.

De eerste punten werden door Dinand met de discus gehaald in een nieuw PR van 23.59. Ondanks een winter met weinig trainingstijd verbeterde hij zich met 77 cm. Met zijn 23.59 neemt hij het clubrecord van Thijs van Lith over. De overige vier jongens stonden klaar voor hun 4×100. Startloper Timo wisselde met Abel, het stokje ging vervolgens via Cas naar Thijmen. Het wisselen blijft toch een vak apart, dat liet deze wedstrijd vandaag ook weer zien. Bij hoog evenaarde Cas zijn PR maar is de volgende hoogte binnen handbereik. De eerste twee pogingen bij ver zette Abel een stuk voor de balk af en liet beide keren 3.61 opmeten. De derde poging lukte iets beter en ging richting vier meter, 3.96. Over de vier meter zat er vandaag niet in. Dinand had bij kogel twee ongeldige pogingen waardoor hij weinig risico kon nemen. Slechts 21 cm onder zijn PR leverde de geldige poging op. Thijmen maakte zijn debuut op de 100m horden waar hij, in dezelfde serie lopend, Cas net iets voor bleef. D-junior Cas liep vorig jaar al eens sneller op deze hogere C-horden. Op de 800m was de opening van Timo goed maar kreeg hij niet de aansluiting met de koploper. Na 500m kwam Timo dichterbij maar kon het gat niet dichtlopen. Zijn eindtijd is net iets boven zijn PR maar een stuk beter dan de laatste wedstrijden. Abel liep in de snelste serie met een paar jaar oudere jongens mee. De opening ging dan ook iets te hard maar Abel moest toch aansluiten om het contact met de rest niet te verliezen. Dat deed hij goed, dat hij dat hoge tempo nog niet vol kon houden spreekt voor zich. Abel deed hier veel wedstrijdervaring op. Dinand nam zijn derde werpmateriaal van vandaag in de hand. Bij speer was de windsterkte heel wisselend, hij was niet helemaal tevreden maar zijn richtafstand voor dit seizoen heeft hij gezet. Terwijl Timo en Thijmen aan een warming-up bezig waren voor het laatste onderdeel, 100m, kwam er een alarmerend geluid uit de tas van Thijmen.

Aan de andere kant van de baan liep Thijmen zijn eerste (windstille) 100m ooit en kreeg Timo in de serie daarna de volle laag tegen. Voor de jongens rest de uitdaging om volgende wedstrijd meer punten te scoren dan vandaag en hoeft Thijmen het geluid niet meer mee te nemen daar hebben wij Henkie voor. De uitslagen vind je hier.


In Rotterdam won Anouk, op zaterdag,  in het voorprogramma van de Marathon van Rotterdam de kidsrun over 2,5 km bij de 10-12 jarigen. Ze bleef haar concurrenten 30 seconden voor.

Afgelopen woensdag startte Niels bij het NK veldloop voor ambtenaren. Hij was de snelste op de cross over 6 km en haalde daarmee voor het eerst in 32 edities een overwinning voor de gemeente Helmond binnen.