Groepsfoto Weert 2022

Groepsfoto Weert 2022

Het was een spannend weekend. Zondag ging het nieuwe cross-seizoen van start met voor een aantal een nieuwe leeftijdscategorie. Maar eerst kwam zaterdagavond… de beruchte Halloweentocht in het donkere bos. Ook dit jaar voldeed deze weer aan de verwachtingen. Eén groep kwam zelfs na 20 meter lopen al terug om nieuwe moed te verzamelen. Toen moesten ze weer langs de wolven…. En waarom moesten ze een touw volgen, was die herrie een tractor? Maar wat deed die witte man daar in de buurt? Waar was de mevrouw van de seance midden op het pad ineens gebleven? Was die man tegen de boom echt? Er kwamen verschillende geluiden in het donkere bos afgewisseld met gillende kinderen. Natuurlijk waren ze, eenmaal terug in het clubhuis, niet bang geweest en kwamen de verhalen los.

Zondag ging de Limbra-crosscompetitie van start in Weert. Het was warm, zelfs de toeschouwers liepen in korte broek. Dit jaar waren de wedstrijden door de stickers op de startnummers beter te volgen dan in het verleden.

De eerste AtH-start was voor Mike (korte cross) en Abel (B), 3 grote ronden. Door een file kon Abel bij aankomst meteen door naar de start. Dit had een negatieve weerslag op zijn wedstrijd. Wel won hij in zijn categorie met meer dan 1 minuut voorsprong maar Abel had verder voorin het seniorenveld willen zitten. In de 2e ronde viel Abel terug waardoor Mike hem in het vizier kreeg. Abel bleef een richtpunt voor Mike. Hoewel tijden niet belangrijk zijn in een cross, willen en kunnen we toch vergelijken. Mike was 20 seconden sneller dan vorig jaar. Dat gold niet voor Sanne die minder getraind heeft. Vandaag deed ze 30 seconden langer over de afstand maar Sanne is de draad weer op aan het pakken.

Ook 2 grote ronden voor de C-junioren jongens. De podiumplaatsen waren vroeg in de wedstrijd al verdeeld. Jorg liep op een solide plaats, kon niks meer winnen en verliezen. Daarachter liep Niels op een derde plaats. Ook dat leek gesneden koek. Tim zagen we op een vijfde plek voorbij komen. Verder op in de ronde schoof Tim door naar plek 4. Niels kreeg het moeilijker. Allebei vochten ze op karakter voor de derde plaats. De opgebouwde voorsprong van Niels was groot genoeg om naar het podium te mogen. Een knappe vierde plaats voor eerstejaars Tim. De eerste houten medaille van het seizoen is voor hem. Adam liep in de eerste ronde in een grote groep waaruit hij zich in de tweede ronde losmaakte en negen jongens passeerde.

Twee iets kleinere rondjes voor de meisjes. Anouk en Sofie gingen op geringe achterstand van de koploopster het bos in. Lieve had een wat mindere start. Iets na de helft voelde Anouk dat de koploopster het zwaar kreeg. Anouk liep het gaatje dicht, Sofie moest passen. Anouk nam de leiding over en bouwde haar voorsprong uit naar bijna 20 seconden. Niet alleen Anouk liep een goede wedstrijd, ook Sofie liet zien een grote stap gezet te hebben. Ze was meer dan een minuut sneller dan vorig jaar en finishte slechts 2 seconden achter de tweede loopster. De beloning was een mooie derde plaats. Eerstejaars Lieve miste in het begin de aansluiting, finishte als zevende na een felle eindsprint maar keek tegen een heel groot gat aan.

Dezelfde afstand voor de D-jongens. In de eerste ronde liepen de AtH-jongens bij elkaar in de buurt. Totdat Henkie tegen Aron riep: “Het is een wedstrijd, jongen!” Aron gooide het gas erop, passeerde enkele jongens en liep weg bij zijn clubgenoten. Kevin was iets sneller dan vorig jaar. Thomas moest in zijn eerste juniorenwedstrijd Kevin laten gaan.

Pupillen

De pupillen A en B liepen twee kleine rondjes, de C- en mini-pupillen 1 grotere. Bij de oudste jongens zagen we na de start eerstejaars Dex het veld aanvoeren. Hij bleef vooraan meelopen, een mooie zevende plaats en 16 seconden sneller dan vorig jaar. Bij de meisjes kon Sophie het niet laten om meteen de kop te nemen. Iedere aanval sloeg ze af en eiste ook in deze hogere leeftijdscategorie de overwinning op. Sophie liep 25 seconden sneller dan vorig jaar. Merel ging in eerste instantie met Sophie mee maar kon haar hoge tempo niet volgen. Merel kwam als vijfde over de eindstreep. Nina en Sarah liepen in een groepje, waarbij het tot het einde bikkelen bleef voor iedere plekje. Net buiten de top tien finishten Nina (11) en Sarah (12) in dezelfde tijd. Nina was 17 en Sarah 33 seconden sneller dan vorig jaar. Kort daarna kwam Daphne die in de eindsprint in het losse zand sneller was dan de concurrentie.

Bij de B-pupillen liep Lente vooraan in het veld mee maar viel terug. Nadat ze gewezen werd op de derde positie die vlak voor haar liep schoof ze nog een plaats door. Het podium was vandaag nog te ver weg, wel een houten medaille voor haar. Daarachter kreeg Noor het zwaar aan het einde van de tweede ronde wat haar vier plaatsen scheelde.

Bij de C-pupillen liet Selin zien dat ze flink vooruit is gegaan. Meer dan een halve minuut sneller dan vorig jaar en een mooie 7e plaats. Bij de jongste pupillen jongens kwamen Kenzi en Elias na elkaar over de finishlijn. Ondanks een tempoversnelling van Kenzi op het laatste rechte bospad kwam hij vier seconden tekort voor het podium. De derde houten medaille vandaag is voor hem. Daarna kwam Elias over de finish, hij was maar liefst 45 seconden sneller dan vorig jaar!

Na de traditionele groepsfoto op het klimrek, wat het na al die jaren nog steeds houdt, kijken we uit naar de volgende cross op ons eigen trainingsparcours.