Cas en Abel klaar voor de horden

Het laatste weekend van mei zorgt voor een ontzettende drukte op de atletiekkalender. Donderdagavond beet Eindhoven het spits af, gevolgd door de vrijdagse Track Meeting in Utrecht, om zaterdag met de CD-competitiewedstrijd in Weert de eerste helft af te sluiten. Zondag komt de senioren competitieploeg in actie in Helmond en reizen de A-pupillen af naar Soest voor de nationale A-Games.

Op de relaxte avondwedstrijd van studentenvereniging Asterix sprong Mike op donderdagavond 5 meter 27 in de verspringbak. Daarvan waren meer dan 3000 muggen getuige die boven de verspringbak in een hoge verticale kolom om elkaar heen dansten. Uitslag.

Bij de altijd goed bezette Track Meeting in Utrecht was het prima loopweer. Op de 800m kwam Niels op de laatste 200m te kort om een PR te lopen. Hij had het gevoel dat er meer inzat dan dat hij eruit kreeg. Een paar series later zagen we een aanvallende Timo (JC) die brutaal meeging met de oudere lopers en goed aan bleef sluiten. Het hoge tempo zorgde ervoor dat hij het op de laatste 100 meter wat moeilijker kreeg. Maar met een stralend gezicht kwam hij naar onze verzamelplaats: een nieuw PR: 2.19.53 en een prima gelopen wedstrijd. Uitslag.

Bij de CD-competitiewedstrijd in Weert bestond het C-juniorenteam uit 2 C-junioren aangevuld met D-junioren. Cas mocht de eerste punten binnenhalen op zijn minst favoriete onderdeel: verspringen. Hij sprong naar een nieuw PR: 3.72. Daarnaast ging hij ook een aantal keren over de 4 meter, helaas voor Cas waren deze pogingen net ongeldig. Omdat Thijmen nog last had van zijn omgezwikte enkel werden er snel wat aanpassingen aan het team gedaan. De estafette werd overgeslagen waardoor Cas alsnog mocht gaan hoogspringen. Dat ging minder dan gisteravond op de training. Ondanks een trainingsloze maand stootte Dinand, aan de andere kant van het veld met de 4 kg kogel naar een nieuw PR: 8.40. Omdat het estafetteteam zonder Thijmen niet van start kon, werd Abel doorgeschoven naar Thijmens plek op de 100 meter horden, die ook voor Cas klaar stonden. De beide D-junioren werden met de hogere C-hoogte geconfronteerd. Het eerste stuk liepen ze zij aan zij, na een paar horden had Abel een kleine voorsprong die hij verder uitbreidde tot hij stokte bij de achtste horde. Hij kwam niet uit en moest vanuit stilstand weer op gang komen. Cas liep hem op die horde voorbij. Beiden kunnen nog een stuk sneller dan vandaag. Anderhalf uur later mocht Abel weer de baan op om samen met Timo een 800 meter te lopen. In dezelfde serie startend liet Timo zien dat zijn nieuwe PR van gisteravond geen uitschieter is. Hij sloot bij de snellere oudere jongens aan en noteerde keurige tussentijden. Weer was de beloning een mooie tijd, zijn tweede beste ooit: 2.20.96. Abel sloot achteraan in het veld aan, ook zijn tussentijden wezen op een nieuw PR. Met nog 200 meter te gaan gaf Abel veel terrein prijs. Ondanks dat hij de laatste meters liet lopen, kwam hij alsnog met een minimale verbetering van zijn PR over de finish. Bij zijn eerste poging met de speer hield Dinand zich wat in om een geldige poging te hebben. Daarna bij een agressievere afworp kwam de speer verder maar belandde helaas alle pogingen net buiten de sector. Net als op de 800m troffen Timo en Abel elkaar ook weer in dezelfde serie op de 150 meter. Beiden liepen naar een nieuw PR: voor Timo een kleine verbetering van 0.03 seconden, voor Abel ging er meer dan een seconde, 1.16, af.

Het jongensteam eindigde zonder punten voor de estafette vandaag op een achtste plaats. Jammer dat het team geen extra punten kreeg voor de acrobatische toeren en evenwichtskunsten van Cas op de smalle ronde buis.

De uitslagen vind je hier.