Jeffrey polsstok Helmond 2019

Voor hun tweede competitiewedstrijd hoefde het mannenteam niet ver te reizen. Daarom kwam Jordi met de fiets naar de baan in Helmond, of had dat een andere reden? Toen het mannenteam compleet was en de startnummers waren uitgedeeld, hoorden we Jordi zuchten: “Dit vond ik altijd het moeilijkste van alles”. Het lukte hem inderdaad niet om in een keer zijn startnummer goed op te spelden. Maar Jean-Paul had goede raad voor hem. Diezelfde Jean-Paul haalde bij speer de eerste punten van de dag voor AtH binnen. Wat er in zijn derde poging allemaal gebeurde zetten we niet op papier, wel dat hij het zeer professioneel oploste. Kort daarna ging Mike bij ver weer over zijn PR: 5.48. Tijd om zijn doel voor dit jaar, 5.50 bij te gaan stellen.

Aan de andere kant van het veld begon Jeffrey aan zijn polsstokavontuur. Op een trainingsavond hadden twee springers van Eindhoven Atletiek (waarvoor nogmaals dank) hem in een half uur klaargestoomd om vandaag 2 meter 30 te springen. En dat terwijl Jeffrey nog nooit een polsstok had vastgehad. Deze 2.30 betekent een flinke verbetering van het clubrecord van Tom Willems. Terwijl Jeffrey bezig was met zijn pogingen zag hij Daan voorbij komen op zijn 100m sprint. Net geen PR voor Daan maar wel punten voor het team. Daan was reserve op de 100m voor het geval Jordi nog niet helemaal hersteld was van zijn lichte bovenbeenblessure. De benen van Jordi hielden het gelukkig maar op de laatste 15 meter voelde hij zijn maaginhoud naar boven komen. Daan zag hem dan ook  meteen na de finish naar de kant duiken. Gelukkig hield hij alles binnen en was blij verrast toen hij zijn eindtijd, 12.01, hoorde: “echt?” Niels wilde op de volle ronde van 400 meter onder de 55 seconden. Zijn antwoord op de vraag hoe het ging laten we maar achterwege. Samengevat in gekuiste taal: het ging niet zoals hij had verwacht. Ondertussen werden de eerste kwaaltjes gemeld: Jeffrey had blaren aan de polsstok overgehouden en Jean-Paul, die moest beginnen aan kogel, had last van zijn schouder. Toch ging de 7,25 kilo kogel weer richting 8 meter.

Voor Mike was de rondbaan vol gezet met horden. Het was tijd voor zijn debuut op de 400m horden. Zijn tijd was prima maar Mike, en niet alleen hij, is er van overtuigd dat het harder kan. Binnenkort krijgt hij een herkansing in Eindhoven. Niels wierp zijn ontevredenheid over zijn 400 meter met de speer van zich af, bijna een meter verder dan zijn PR. Hebben zijn vortextrainingen toch nog wat opgeleverd. Na zijn polsstokdebuut stond Jeffrey op de aanloop voor het andere verticale springonderdeel. Na zijn laatste hoogtesprong van 8 jaar geleden was het even wennen, hij sprong zowel over de lat als over de mat. De 1.60 van vandaag smaakt naar meer, maar dan hopelijk wel zonder ei op zijn hand na een ongelukkige landing. Na een “Monsterlijk” fietstochtje (met GPS!) van Jordi door het centrum van Stiphout, kreeg Jordi weer meer kleur en stond hij wat rechterop. Samen met Daan ging hij van start op de 200 meter. Ook al haalde Daan geen PR toch zag zijn 200m er goed uit. De fietstocht had Jordi goed gedaan. Hij won na een fel gevecht zijn serie en werd 3e in totaal. Hij schrok van zijn tijd: 24.13. “Echt?” Meer dan anderhalve seconde van zijn PR.

Niels mocht revanche op zichzelf gaan nemen. Het voelde na de start van de 1500m al snel niet helemaal geweldig. Hij liet zich terugzakken naar een achtervolgend groepje om daarin mee te lopen. De bedoeling was de laatste 300m daarvan weg te lopen maar dat lukte niet. Ook hier was hij #*%*@ niet helemaal tevreden over. Voor het laatste onderdeel estafette gingen Daan, Jeffrey, Jordi en Mike met stokje de bossen in. Er werd druk overlegd en geoefend. Omdat Mike altijd goed uit de startblokken komt was hij de eerste loper. Mike gaf het stokje aan Jeffrey die nog net binnen het vak een ontketende Jordi kon lanceren. Voor het laatste wisselpunt was een speciale tactiek bedacht: Daan zou pas op de laatste meter het stokje van Jordi overpakken zodat Jordi de meeste meters maakte. Daan maakte de laatste 100 meter goed af en bleef zijn achtervolger voor. Groot was de verrassing toen bleek dat ze het clubrecord van Gies, Karel en Niels met bijna een seconde hadden verbeterd. Jeffrey liep in beide teams. Volgende afspraak is over 3 weken in Kerkrade. Hierbij laat Jordi zijn vrienden alvast weten dat hij zaterdag voorafgaand niet mee gaat want die zondag is het: Zo, nu eerst een 400 meter!

De uitslagen vind je hier.

100 km noordelijker in Soest waren de jaarlijkse A-Games. Een officieus NK voor A-pupillen. Bij de tweedejaars A-Pupillen stond Jorg op de sprint en bij ver als vierde geklasseerd. Alle pogingen bij ver sprong Jorg over de 4 meter, helaas kwam hij met zijn verste sprong van 4.30 slechts 6 cm tekort voor de bronzen medaille. In de snelste serie op de 60m sprint troffen de snelste jongens elkaar. Voor Jorg stond de klok stil op 8.81, precies dezelfde tijd als Afognon uit Zoetermeer. Samen hadden ze de derde tijd. Na beoordeling op duizendsten van een seconde bleek dat Afognon 0.002 sneller was dan Jorg. Weer een ondankbare vierde plaats voor Jorg maar wel de wetenschap dat hij op beide onderdelen vooraan meedoet.

Bij de even oude meisjes begon Anouk met ver waarop ze al over de vier meter had gesprongen, vandaag lukte dat niet. Ook Sofie kwam niet in de buurt van haar PR op het andere springonderdeel hoog. Samen gingen ze van start op de 1000m waarop Anouk met de vierde en Sofie met de zesde snelste tijd op de deelnemerslijst stond. Zoals verwacht gingen de snelsten hard weg bij de start. Anouk verzuimde om dat ook te doen, werd ingesloten en kreeg daarna het gat niet meer dichtgelopen. Ze finishte als zevende in een nieuw PR: 3.29.76, daarachter liep Sofie met weer een keurige tijd beneden de 3.40 naar een 12e plaats.

Bij de eerstejaars meisjes haalde Lieve op de 60m sprint een hele hap van haar PR, ze was vandaag maar liefst 0.36 sneller dan voorheen. 9.74 betekende een 15eplaats. Bij het verspringen voerde ze de deelnemerslijst aan. Met haar sprong van 4.55 vorige week in Culemborg sprong ze verder dan alle andere meisjes. Vandaag ging ze weer over de 4.00, helaas kwam ze met haar beste sprong van 4 meter 10 slechts 5 centimeter tekort voor de bronzen medaille. Maar ook Lieve kan terugkijken op mooie prestaties.

De uitslagen vind je hier.