Mannenploeg competitie 2019

Voor de derde en laatste competitiewedstrijd van dit seizoen moesten de mannen naar het zuiden. Ook in Kerkrade begon de dag voor Jordi met het moeilijkste onderdeel. Het ging hem dit keer goed af, zijn startnummer zat keurig recht op zijn shirt. Later bleek dat hij voor- en achterkant aan elkaar had gespeld. Zoals gewoonlijk had ieder teamlid voor een andere voorbereiding gekozen. Jeffrey, die de afgelopen weken de blaren op zijn handen had getraind, mocht aftrappen met verspringen. Toen hij aan zijn warming-up begon, draaide de organisatie de waterkraan open en zag hij de zandbak in een zwembad veranderen. Maar Jeffrey dacht een tactiek te hebben: ik laat het inspringen zitten en wacht eerst op de rest. Door het harken wordt het zeiknatte zand vermengd met het droge onderop liggende zand. Helaas voor Jeffrey dacht de rest er hetzelfde over. Maar als achtste springer op de lijst was het zand in de wedstrijd al aardig vermengd. Jeffrey sprong naar een nieuw PR: 5.44 en de eerste punten voor het team waren binnen.

Voor Mike waren 10 horden met een hoogte van 1 meter 7 over 110 meter neergezet. Maar Mike liet zich niet verrassen en had zich voorbereid. Hij had in de training al kennis gemaakt met deze hoge obstakels. De anderen waren blij dat Mike deze zware (hoge) taak op zich nam en zonder kleerscheuren punten bij het totaal op liet tellen. Niels had als voorbereiding zijn normale trainingen voortgezet maar ging wel gebukt onder de drie onderdelen die voor hem op het programma stonden. De 800m was de eerste afstand, de tussentijden wezen op weer een tijd onder de 2 minuten. Helaas dachten de benen daar op de laatste 100 meter anders over en liep de klok tot een beetje over de 2 minuten door.

In aanloop naar deze wedstrijd hadden we Daan al een aantal keren te voet naar de trainingen zien komen. Bovendien bleek hij ook tempotrainingen te hebben gedaan. Dat resulteerde in een nieuw PR op de 100m maar bovenal was hij benieuwd wat Jordi zou gaan lopen. Na de laatste wedstrijd liet die niks aan het toeval over en had zijn vrienden gisteravond alleen op pad laten gaan. Groot was zijn verbazing toen bleek dat hij onder de 12 seconden was gebleven: 11.81. En sneller had gelopen dan zijn PR van 4 jaar geleden. Met al aardig wat PR’s op zak zat de stemming er goed in. Helaas voor Jeffrey werkte de lat bij hoog niet mee en baalde hij dat hij op 1.50 bleef steken. Ondertussen zag hij wel Mike voorbij komen die onderweg was naar een dik PR op de 400m. Mike was goed hard vertrokken en wist de volle ronde ook goed af te maken. Zijn oude PR van 59.09 verwees hij naar de prullenbak, hij heeft nu 56.43 achter zijn naam. Daarmee kan het behang van zijn kamer thuis ook in de prullenbak, net als het oude clubrecord 400m JJB van Tom Willems (56,81).

Sterke man Jean-Paul had zoals altijd de beste voorbereiding: dit keer had hij op youtube de filmpjes kogelslingeren van de finale Olympische Spelen 2008 bekeken. Bovendien stonden er aan de baan fietsen geparkeerd met een accu waar hij gebruik van kon maken. Dankzij zijn voorbereiding slingerde hij een nieuw PR én een verbetering van zijn clubrecord bij de masters: 15.86. Omdat de monsterlijke tocht in Stiphout bij de tweede wedstrijd zo goed bevallen was, werd deze ook in Kerkrade gemaakt. Ditmaal wel met z’n drieën. Gelukkig hadden de jongens navigatie bij zich want ze moesten welgeteld 1 keer rechts afdraaien om van de parkeerplaats af te komen en hun bestemming te bereiken. Omdat Jeffrey beter kan parkeren dan anderen is zijn kenteken na deze tocht bij iedereen in het stadion bekend. Ze waren op tijd terug om Mike 5.16 te zien verspringen.

De zon was ondertussen gaan schijnen; het voelde benauwd aan toen de 5000m met Niels van start ging. Opzet was om onder de 17 minuten te blijven. De eerste helft lukte het om de rondetijden op dat schema te houden maar daarna liepen de tijden hard op. Na de finish was het voor Niels zaak om snel te herstellen voor zijn laatste onderdeel: 400m in de estafette. Voor het zover was stootte Jean-Paul de kogel zonder slinger weer naar bijna 8 meter. Daarna borg hij zijn spullen op in zijn tas met de woorden: “zo die zijn weer opgeruimd tot volgend jaar”.

Op de 200m kwam Daan heel dicht bij zijn PR en was het team al van punten verzekerd. In zijn serie kwam Jordi als bijna laatste het rechte stuk op, zijn enorme wilskracht om te winnen liet hem niet in de steek. In een ongelooflijk sterk laatste stuk liep hij naar de seriewinst en was superblij toen zijn tijd werd omgeroepen: 23.86. Een nieuw PR: bijna 3 seconden sneller dan zijn PR aan het begin van het seizoen. Bovendien verbetert hij hiermee het clubrecord van Dirk Aarts met 0.23. Maar de grootste uitdaging moest voor Jordi nog komen. De 4×400 meter estafette. Jean-Paul was blij dat iedereen nog heel was en hij zijn tas ingepakt kon houden. Jeffrey vertrok als eerste en gaf na een volle ronde over aan Jordi, die na zijn 400m Niels weer aan het werk zette. Na zijn 15e rondje vandaag liet hij Daan het werk afmaken, die na zijn finish een aardige tijd op de klok zag staan.

In totaal werden de mannen vandaag 9e van de 19 teams in hun poule. Over twee weken volgt een kleine reünie bij de jaarlijkse clubbarbecue. De uitslagen vind je hier.

In thuisstad Helmond namen 5 pupillen deel aan een Athletics Champs. De A-pupillen Anouk, Jorg en Sofie waren bij het team van AV Weert gevoegd en werden door de atleetjes en begeleider van Weert met open armen ontvangen. Dit team wist hun poule te winnen waarbij Anouk vandaag met 1675 meters de meeste meters van de dag wist te lopen. Ook C-pupil Lieke en mini-pupil Esmee werden in een team van AV Weert opgenomen en maakten voor het eerst kennis met diverse onderdelen en opzet van de Athletics Champs. De uitslagen vind je hier.