Jorg razendsnel op de 60 meter

Na de wekelijkse zaterdagochtend bostraining ging de jeugd op zaterdagmiddag nog een keer los in de speeltuin van Helmond-West. Urenlang werd er dankbaar gebruik gemaakt van de speeltoestellen, al vond Aron de tafel met spekjes ook wel heel interessant.

— — — — —

Eerste Pinksterdag zette Sofie de week van de clubrecords voort. In Neerpelt ging ze sneller dan ooit over de 60 meter met horden. Ondanks dat ze nog iets te voorzichtig was ging ze voor het eerst onder de 14 seconden: 13.99 een verbetering van haar eigen clubrecord met 0.31. Ook op de 60 meter zonder horden zette ze weer een tijd dik onder de 10 seconden neer. De grootste verrassing kwam voor Sofie bij het balwerpen. De bal ging bijna vier en halve meter verder door de lucht dan voorheen. De 17.95 was bovendien 62 cm verder dan het clubrecord van Bo Spoor. Ook op het laatste onderdeel de 1000m presteerde ze naar behoren: slechts 6 seconden boven haar PR na een iets te rustige opening.

— — — — —

Op Tweede Pinksterdag vond in Tilburg de traditionele T-meeting plaats, met looponderdelen t/m 400 meter en springonderdelen. Omdat Niels wel een keer een kortere afstand wilde lopen en door de screening kwam, mocht hij het startblok in voor de volle ronde, 400 meter. De eerste 200 meter gingen te langzaam voor een nieuw PR. Hij was niet tevreden met zijn eindtijd van 55.67 wat wel een seizoensbeste tijd is. In het bijprogramma, net voor de finales van de 100m én de regen, was er een sprintwedstrijd, 60m, voor pupillen. Er werd begonnen met de meisjes waar Sofie liet zien dat haar clubrecord van 9.43 geen toevalstreffer was. Vandaag liep ze nog sneller: 9.39 en dus een verbetering van haar clubrecord. Bij de jongens zette ook Jorg zijn snelste tijd ooit neer. Na 8.75 kwam hij over de finish, ook hij scherpte hiermee zijn eigen clubrecord met 0.05 aan.

De uitslagen vind je hier en hier.