Sanne 800m Eindhoven

Door verschillende wedstrijdkeuzes was er een drieluik ontstaan voor het lange Pinksterweekeind. Vanaf woensdag sijpelden de prestaties binnen. De uitslagenreeks werd geopend met drie hele mooie tijden op de 600m. Op woensdagavond werden die gelopen in Barendrecht bij de Extra Energie Trackmeeting. In de snelste serie opende Jorg zoals het moet, hard waardoor hij kon aansluiten bij de twee koplopers. Na een volle ronde lag hij 2 seconden voor op zijn PR. Zijn gangmakers liepen langzaam bij hem weg maar ook alleen kon Jorg het goed afmaken. Met zijn nieuw PR: 1.49.03 had hij zijn doel (onder de 1.50) gehaald en zijn eigen clubrecord aangescherpt.

In dezelfde serie gingen ook Anouk en Sofie van start. Waar Anouk moeite had met hard openen lukte dat Sofie wel. Na 200 meter kwam Anouk bij Sofie achter op en passeerde haar. Even later waren de rollen weer omgedraaid, beide clubgenootjes gingen elkaar aan snelle tijden helpen. Anouk ging Sofie weer voorbij en was het eerste meisje wat over de finishlijn kwam. Kort daarna zette ook Sofie de klok stil en waren ook zij geslaagd in hun opzet: beiden onder de twee minuten. Anouk liep een nieuw PR: 1.55.40 waarmee ze ook het clubrecord van Bo Spoor met meer dan 4 seconden verbeterde. Ook Sofie was met haar nieuwe PR, 1.59.55, sneller dan het oude clubrecord van Bo. Omdat Jorg nog een geschiedenistoets moest leren was het plan kort na de wedstrijd weer naar huis te vertrekken. Omdat de atleetjes bij de uitgang niet om Nelli Cooman heen konden werd de vertrektijd een beetje uitgesteld maar heeft Jorg sinds woensdagavond wel een nieuw logeeradres…..

—– —– —– —– —–

Het spreekwoord luidt “goed voorbeeld doet goed volgen”. Sanne zette de goede woensdagse resultaten van haar clubgenootjes door bij de Limbra avondwedstrijd in Venlo op donderdagavond. Op haar eerste onderdeel discuswerpen liet ze de discus 2 meter en 26 centimeter verder neerkomen dan haar oude PR. Met deze 14.95 verbeterde ze ook met 1.04 het clubrecord van Claire van den Hurk. Ook bij haar tweede werponderdeel, kogelstoten, was ze goed op dreef. Met de kogel bleef ze slechts 9 cm van haar PR verwijderd.

—– —– —– —– —–

Als je dan toch goed bezig bent, sluit je de week ook maar meteen goed af. Dit keer bij de avondwedstrijd van Eindhoven Atletiek op vrijdagavond. Ondanks het sneetje in en (weer) blaren op zijn hand ging Jeffrey vanavond voor het eerst over de 2 meter 45 met de polsstok. Dit is 15 cm hoger dan bij zijn polsstokdebuut tijdens de laatste competitiewedstrijd en een verbetering van zijn eigen clubrecord. Omdat hij nog niet genoeg gehavend was noteerde hij bij ver nog een scheur in zijn broek en een gaatje in zijn been. Maar verder was de avond voor Jeffrey wel oké. B-junior Mike opende met de 400 horden. Mike ging te twijfelend van start waardoor zijn PR slechts 0.05 seconden bedroeg. Alle 4 de pogingen bij ver gingen over de 5 meter waarbij de beste 5.36 een keurige afstand betekende.

Tussen de grote mannen stond C-junior Timo aan de start van de 800m. Timo opende in een prima tussentijd en bleef goed meelopen in zijn serie. De laatste 100 meter kreeg hij het zwaar maar zette weer een keurige tijd op de klokken. D-juniore Sanne maakte van de gelegenheid gebruik om bij de C-junioren van start te gaan op de 800m. Voor Sanne is dit een moeilijke afstand, ze loopt liever meer rondjes. Ze ging hard van start en kreeg een mooie eerste tussentijd te horen. Zoals altijd bleef Sanne goed doorgaan en onder haar PR lopen. Aan de finish had er ze er dan ook een hele hap afgehaald: 2.52.25, meer dan zeven en halve seconden van haar oude PR. En Sanne, dit lag echt niet aan de spikes.

De uitslagen vind je hier, hier en hier.