Abel tijdens zijn eerste meerkamp

Wat een atletiekweer in het eerste weekend van juni, een hemelsbreed verschil met de koude winderige wedstrijden van de laatste tijd. Omdat Dinand nog niet helemaal hersteld was van een spierscheurtje moest hij verstek laten gaan bij de jaarlijkse meerkamp in Gemert. Daardoor was Abel de enige AtH-er die hier twee dagen in actie kwam.

Dat weerhield hem zaterdag niet om bij de eerstejaars D-junioren zijn meerkamp te openen met een keurige 11.55 op de 80m sprint. Abel altijd op zoek naar PR’s liet op het tweede onderdeel de speer bijna 4 meter verder in het veld landen dan in eerdere wedstrijden. Op het derde en laatste onderdeel van zaterdag, verspringen kwam hij met 4.20 dicht bij zijn PR. Na de eerste dag vinden we Abel op een zesde plaats in het tussenklassement. Omdat aan deze wedstrijd ook de Brabantse titel meerkamp is verbonden, mag Abel zondag zijn derde plaats in dit klassement gaan verdedigen.

Hemelsbreed ligt Gemert 140 kilometer van het kleine Belgische kleine dorpje Oordegem. In de atletiek bekend om zijn “magische” snelle baan waar al veel internationale atleten de weg naar toe hebben weten te vinden. Ook Niels stond zaterdagavond op het snelle mondo bij de Memorial Leon Buyle. Het seizoen had tot nu toe nog niet gebracht wat hij vooraf gehoopt had. Vanavond ging het op de 800m een stuk beter. Het was vanaf de start achteraan hangen en niet loslaten. Opening 27 was goed, tussen 500 en 650 meter leek hij de rest te moeten laten gaan. Maar hij vocht zich terug en kreeg weer aansluiting en kon zelfs op de laatste 100 meter nog aanzetten. Resultaat: 1.59.80. Weliswaar net geen PR, maar wel weer onder de 2 minuten en een seizoensbeste prestatie.

Op zondag bij aankomst in Gemert voor de tweede dag van de meerkamp werd het hemelsbreed verschil met Oordegem in entourage, aanmoedigingen en niveau nog eens duidelijk. Abel opende zijn tweede dag goed met een snellere tijd dan zijn PR op de 80 meter horden. Bijna een volle seconde was hij sneller. Bij kogel kon hij de schade beperkt houden. Toen de hoogspringlat op 1 meter 30 lag durfde Abel niet meer te springen, ondanks dat zijn PR hoger is. Met zijn gesprongen hoogte van 1.25 zakte Abel in het algemeen klassement naar plaats 8 en voor het Brabants Kampioenschap naar plaats 5. Er was nog één onderdeel te gaan: 1000m. Enkele rekensommetjes later kreeg Abel te horen dat hij nog 3e kon worden van Brabant, maar dan moest hij zelf een goede 1000 meter lopen. Bovendien moest hij anderhalve en 26 seconden op twee jongens goedmaken om die te passeren in het eindklassement. Abel deed wat hij moest doen. Gemakkelijk lopend liep hij naar een nieuw PR van 3.08.72 waarmee hij tevens het clubrecord van Timo Klomp met 0.33 sec. verbeterde. In de race om een medaille op het Brabants Kampioenschap werden de anderhalve seconde er 25 en de 26 benodigde seconden werden er 39 waardoor Abel de bronzen medaille kreeg omgehangen.

De uitslagen vind je hier en hier.