Dinand werpt een clubrecord discus JJC

Bij de derde en laatste competitiewedstrijd van dit baanseizoen was het C-junioren jongensteam eindelijk een keer op volle sterkte. Dat resulteerde in Someren in een tweede plaats van de elf deelnemende teams. De dag werd geopend door Dinand die bij ver in vier pogingen niet in de buurt kon komen van zijn PR. Het estafetteteam (TACT) Timo, Abel, Cas en Thijmen liep, ondanks dat niet alle wissels vlekkeloos waren, iets sneller dan in de eerdere wedstrijd. Nadat Cas o.a. zijn spieren weer had losgemaakt om de reling van de omheining evenaarde hij zijn PR bij hoogspringen. De jongens hadden een korte pauze in het programma dus kon Henkie aan zijn rijk gevulde boterham beginnen. En kreeg de rest tips om goedkoop te kunnen winkelen, want Henkie gooit nooit iets weg en zeker geen plastic bedrukte zakjes…..

Dinand keerde het tij bij kogel die hij naar 8 meter 70 weg stootte, een nieuw PR (+30 cm). Tegelijk sprong “Mo” aan dezelfde kant van het veld voor het eerst in de verspringbak. Ondanks dat hij een stuk voor de balk afzette en terugviel in de bak werd er 3.95 gemeten. Dat youtube-filmpjes als voorbereiding hun vruchten afwerpen liet Dinand zien bij discus, die na 25 meter 82 het gras raakte, een verbetering van zijn eigen clubrecord met 2m23. Tijdens dat discuswerpen zag hij eerst Abel en daarna Timo twee keer voorbijkomen op de 800m. Abel verzuimde na 300 meter om met Hilhorst van ‘t Jasper Sport mee te gaan, toen die versnelde. Het gat werd groter, maar 200 meter verder liep Abel op hem in en kwam weer bij. Helaas kon hij net niet passeren voor de bocht en kostte het inhalen ook weer extra energie. Hilhorst gaf niet op en kwam op het laatste rechte stuk nog voorbij. Abel noteerde een kleine PR-verbetering en zette de goede prestatiereeks van het team voort. In de serie daarna werd het voor Timo lastig. Na zijn 1500m van vrijdagavond voelde zijn kuit een “beetje zwaar”. Toch liet hij weer een aanvallende wedstrijd zien maar voelde de 1500 op het laatste rechte stuk.

Het was tijd om eens naar de tussenstand te kijken, tot ieders verrassing stonden de jongens derde. Dat was voor Cas het sein om op zijn manier nog een paar rondjes om de reling te draaien. Abel wilde het ook wel eens proberen maar vond het na een rondje wel genoeg…… Op de 300m horden liepen Abel, “Mo” en Thijmen in dezelfde serie. Thijmen ging te twijfelend van start waardoor hij op het laatste stuk nog teveel over had en dus veel harder kan. Met de 800m in de benen zette Abel een keurige tijd neer. Nieuwkomer “Mo” liep naar een verrassend snelle tijd van 48.04 en liet daarmee zien dat hij meer kan dan voetballen. Ondertussen waren de jongens opgeschoven naar een tweede plaats. Of die wetenschap Thijmen sterkte bij het begin van het hoogspringen…. Nadat het op de training al goed ging, kwam het er vandaag ook in de wedstrijd uit. Voor het eerst sprong hij over 1.40 en scoorde behoorlijk wat punten voor het team. Jammer dat zowel de juryleden als de scheidsrechter niet op de hoogte waren van artikel 182.1 uit het wedstrijdreglement. Hierin staat toch echt dat je niet met 2 voeten mag afzetten.

Met alleen de 100m nog te gaan kon de 2e plaats de jongens niet meer ontgaan. Na alle PR’s vandaag noteerden Cas, “Mo” en Timo nog een PR op de valreep. Alle drie waren ze sneller waarbij “Mo” met 13.55 ver onder de 14 seconden dook en zijn serie won. Met een prima tweede plaats sluiten de jongens het competitieseizoen af met als bonus 11 PR’s waarvan een clubrecord. Terwijl Henkie zijn bekertje in zijn trommeltje opborg en zijn fiets naar Helmond bracht, begon voor een aantal teamleden het blokken voor de laatste toetsen van dit schooljaar. De uitslagen vind je hier.

Op vrijdagavond waren er 580 deelnemers bij de Trackmeeting in Utrecht. Dat betekent op de mila bijna altijd series met goede tegenstand. Niels ging van start op de 800m maar trof ditmaal een rommelige serie waarin veelvuldig geduwd en afgesneden werd. De tussentijden waren daardoor te langzaam om een tijd onder de twee minuten te lopen. Maar de eindtijd 2.02.07 was in deze race alleszins acceptabel. C-junior Timo ging bij de B-junioren op de 1500 meter van start. Vorig jaar liep hij deze moeilijke afstand ook al eens. Timo vond in zijn serie een groep waar hij bij aan kon sluiten. Toen het tempo van het groepje wat terug viel, kwam er vanachter uit een loper heel hard voorbij, helaas ging die te hard om aan te sluiten waardoor Timo in een gat kwam te lopen. Aan de finish had hij zijn PR verbeterd met 12 seconden met de wetenschap dat hij nog harder kan. De uitslagen vind je hier.