Mike, Thijs en Ian in Lommel

Mike, Thijs en Ian in Lommel

De eerste zaterdag van augustus, een mooie datum voor een wedstrijd zo bleek in Lommel: goede deelname, perfect atletiekweer en een oude maar snelle baan zorgden voor goede resultaten bij de Nacht van Lommel. Het waren drie jonge junioren van AtH die de blauwe eer hoog hielden net over de Belgische grens.

Ian startte met het verspringen en heeft zijn zinnen gezet op het D-junioren clubrecord van Mike. Scheelde het laatst maar 5 cm, in Lommel zat Ian niet lekker in de wedstrijd ondanks dat hij 6 pogingen kreeg. Met name de aanloop zat wat tegen, waardoor 4 meter 14 uiteindelijk de verste sprong bleek te zijn. Hiermee laat Ian wel zien dat hij inmiddels standaard ruim over de 4 meter-grens springt, ook een mooie progressie.

Niet lang na het verspringen stonden onze junioren aan de start van de 100 meter. Daarbij werd Thijs geflankeerd door Mike en Ian wat niet alleen een mooi plaatje opleverde maar ook de onderlinge verhoudingen duidelijk maakte. Ze finishten deze sprint op volgorde van leeftijd; Thijs – Mike – Ian. Thijs lukte het opnieuw niet om onder de 13 seconden te lopen; hij stopte de klok na 13,15. Mike scherpte zijn 100 meter tijd van vorig jaar aan van 15,02 naar 14,03 (!) en Ian benaderde zijn pr op 0.01 sec (14,78).

Belangrijkste doel voor Thijs en Mike was echter de 600 meter, gezien de perfecte weersomstandigheden en de goede 100 meter moest dat helemaal goed komen. Thijs wist dat hij zich niet moest inhouden na de start en dus ging hij goed mee de eerste 200 meter. Wat dat betreft had hij ideale tegenstand, want het hoge aanvangstempo trok hem naar een opening in 29 seconden. Vervolgens kwam hij op het zwaarste gedeelte alleen te lopen maar dat weerhield hem er niet van de snelle opening door te zetten (doorkomst 400 meter 62′). In de laatste halve ronde viel één van zijn tegenstanders die voor hem liep nog terug waardoor Thijs ook voor de eindsprint een mooi mikpunt had: na 1.34,47 seconde stopte voor hem de klok, bijna één seconde onder zijn toch al zeer snelle pr dat hij aan het begin van het seizoen liep. Mike startte in dezelfde serie en wilde ook graag zijn pr aanscherpen. Ook hij moest er in het begin hard aan trekken; niet alleen om een snelle opening neer te zetten maar vooral om de tegenstand in het zicht te houden. Mike opende in 33 seconden; iets aan de snelle kant maar daardoor behield hij wel de aansluiting met de rest van ’t veld. En juist dat aanpikken redde Mike in de tweede helft van zijn 600 meter. Bij het uitkomen van de laatste bocht kon er zowaar nog gesprint worden tegen twee anderen. Hierdoor snoepte Mike 2 seconden van zijn pr af en zette 1.46,18 op de klokken.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie