Groepsfoto Neerpelt

Groepsfoto Neerpelt

Terwijl Anna van der Breggen in Rio voor Nederland de eerste medaille binnen haalde had de jeugd van AtH haar eigen Olimpic in het Belgische Neerpelt. De Olimpic Jeugdmeerkamp maakt onderdeel uit van een circuit in de Belgische Kempen.

Nadat Mike zaterdagavond in Lommel al twee zeer goede prestaties had neergezet draaide hij vandaag een degelijke meerkamp waarmee hij derde werd. Bij Ian wilde het met speer aanvankelijk niet lukken, na een simpele tip was het daarna raak: geldig en een nieuw PR. Zijn tweede PR kwam vandaag op zijn niet favoriete onderdeel de 1000m. Hij bleef goed bij een groep en kon de laatste 200 meter nog een geweldige versnelling plaatsen. De beloning was er aan de finish, een nieuw PR en 20 bolletjes ijs die door papa Jan in het vooruitzicht waren gesteld bij een PR op de 1000m.

Laura was het enige D-meisje wat namens AtH deelnam. En Laura genoot vandaag van de buitenlucht!?! Omdat Laura nog niet eerder een 80m gelopen had en nooit discus had geworpen kwamen de PR’s op een makkelijke manier binnen. De kogel landde weer over de 7 meter en dichtbij haar beste prestatie.

Bij de oudste pupillen jongens is de onderlinge strijd op de sprint tussen Merijn en Timo elke wedstrijd spannend. Vandaag was het verschil weer maar 0.01 sec, dit keer in het voordeel van Merijn die vierde in de wedstrijd werd. Beiden bleven weer net iets boven het clubrecord en kunnen de jacht hierop in het resterende baanseizoen voortzetten. Bij ver ging Merijn over zijn eigen clubrecord heen en is het nog slechts centimeterwerk om de vier meter te passeren. Bij discus bedroeg de verbetering van zowel Merijn als Timo geen centimeters, maar voor allebei meer dan 3 meter. Voor Dinand liep de wedstrijd vandaag niet lekker, zijn verspringen kwam het dichtst bij zijn beste prestatie. Ondanks een zeer chaotische start op de 1000m liet Timo door een zeer goede laatste 250 meter de klok stil staan in een nieuwe beste tijd.

Maebh en Sanne begonnen met het moeilijke onderdeel discuswerpen waarmee voor Sanne de middag goed begon, het eerste PR was binnen. Ook op het volgende onderdeel, de 60m sprint was ze beter dan ooit, haar tweede PR. Dat de sprint het beste onderdeel van Maebh is, blijkt wel uit de punten die ze daarmee binnen haalde voor haar meerkamp. Meer dan de helft van het puntentotaal van Maebh haalde ze uit de sprint. Op het lange looponderdeel de 1000m zagen we weer de Sanne in de baan zoals we haar kennen. Eentje die nooit opgeeft. Haar PR van 4.19 staat al vanaf het begin van het seizoen maar vandaag kwam ze er heel dicht bij. Maebh liep vandaag, mede dankzij een snel laatste stuk zeven seconden sneller dan haar beste tijd en haalde daarmee ook 20 bolletjes ijs binnen. Dankzij papa Jan is er een Italiaanse ijssalon in Helmond die vandaag een extra omzet heeft.

De BC- en mini-pupillen jongens, in België samen één categorie Benjamins, begonnen met de 60m sprint. Hier was Jorg ondanks dat hij een van de jongsten was de snelste. De beentjes waren daarna goed los bij Jorg, zijn eerste sprong bij ver was een evenaring van zijn beste sprong van vorig jaar, 3.16m. Maar daarna ging hij nog 2 keer verder, 3.33 en 3.34m. De nog jongere Tim bleef slechts 2 cm onder zijn beste prestatie, die verbeterde hij wel bij het balwerpen. Nadat Jorg de winst bij sprint en ver binnen had, plaatste hij een versnelling tijdens zijn 600m en was daarmee alle achtervolgers kwijt. Hij gaf zijn voorsprong niet meer af en werd tweede in de meerkamp.

Ook voor Anouk en Sofie geldt dat zij de jongsten in de Benjamingroep zijn. Anouk liet bij het balwerpen een nieuw PR en dus clubrecord opmeten. Het verspringen leverde zowel voor Anouk als Sofie een beste sprong ooit op. De start van de 600m verliep voor Anouk niet helemaal vlekkeloos waardoor ze aan een inhaalrace buitenom moest beginnen. Sofie was beter gestart maar kon het hoge aanvangstempo niet volhouden en werd door haar clubgenootje gepasseerd. Helaas kwam Sofie daarna alleen te lopen waardoor het moeilijk wordt een snelle tijd neer te zetten. Maar daar maalden de dametjes niet om, ze hadden nog een logeerpartijtje op hun to-do- list staan. Was het vorige keer Anouk die op de camping bij Sofie ging logeren, vandaag waren de rollen (weliswaar via een hobbelige weg) omgekeerd.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie